Alla inlägg den 9 juni 2015

Av bandystars - 9 juni 2015 12:29

Stjärnan tackar nej till allsvenskan. Ambitionen och suget fanns där. Men alla pusselbitar föll inte på plats.

Detta skriver husorganet på sin webb

 

– Vi kan inte äventyra en 90-årig förening, säger sportchefen Pelle Folkesson.

Det var när Skirö/Nävelsjö drog sig ur den södra allsvenskan som möjligheten dök upp för Stjärnan. Malmbäck, som stod först i turordningen tackade nej och Stjärnan hade friplatsen i allsvenskan om de ville.

 

Sent på måndagskvällen lämnade de beskedet att de tackar nej till platsen.

– Tyvärr kom vi fram till att inte kan hoppa på den här platsen med det underlaget vi fåt fram. Tävlingsmänniskan i mig bara skriker, men den här gången måste det sunda förnuftet tala, vi varken törs eller vill chansa, säger Pelle Folkesson.

 

Det är egentligen två orsaker till att klubben väljer att tacka nej.

 – Dels är det ekonomi. Vi har inga garantier för de pengar som vi skulle behöva som en minimisumma för en sådan här satsning. Vi kan inte äventyra en 90-årigs förening ekonomi, det vore oerhört oansvarigt.

 

Den andra orsaken handlar om tid.

– Jag är ganska säker på att om vi fått denna frågan en månad tidigare hade möjligheterna varit helt annorlunda. Spelarmarknaden är inte helt död nu, men den är betydligt smalare än för en månad sedan. Många som hade varit intresserade att spela för oss i allsvenskan sitter på kontrakt nu. Att vi bara fick en vecka på oss innan vi var tvungna att lämna besked var också väldigt tajt.

 

Hur jobbar ni vidare mot kommande säsong nu?

– Vi har hela tiden haft ambitioner att bli ett topplag i division 1, det är det vi jobbat utifrån och fortsätter jobba efter. Men ett starkt division 1-lag bedömer vi inte vara tillräckligt bra för att spela i allsvenskan. Då behöver man några klassförstärkningar till.

 

Stora delar av den gångna säsongens trupp är klara. Nu är det ett par pusselbitar till som ska på plats.

– Vi jobbar på en rysk forward och en ytterhalv. Sen vill vi ta ett steg till mot förra säsongen och då jagar vi en förstärkning till. Det är en försvarsspelare vi vill ha in för att bättra på konkurrensen.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards