Alla inlägg den 18 maj 2015

Av bandystars - 18 maj 2015 08:49

Toppbandyn på herrsidan i Sverige bantas – men inte elitserien.

Två allsvenska serier blir en. Det är innebörden i förbundsstyrelsens förslag till årsmötet den 13 juni.

- Jag tror att de får backa och tänka om, säger Frillesås BK:s ordförande Lars-Johan Svanström.

 

Styrelsen går därmed inte på arbetsgruppens utkast från i vintras då en minskning till tio lag i elitserien och 14 lag i allsvenskan – från nuvarande 14 respektive 24 – föreslogs.

Kompromissen innebär att antalet lag i elitserien bibehålls - medan de två allsvenska serierna slås ihop till en enda med 16 lag.

- De menar på att de vill höja kvalitén på Allsvenskan och göra den mer jämlikt Elitserien, säger Svanström som själv varit med på möten i vinter.


- Det var med folk från Västsverige och hela landet och det var väldiga protester. Det här gör ju att man i princip stänger igen för lagen snäppet under Allsvenskan.

I stället gynnas klubbar i större städer med större företag.

Frillesås BK gör ju comeback i Allsvenskan nu och då får man räkna med resor till Örebro och Karlstad. Men går förbundets förslag igenom blir det värre.

- Ska vi börja flyga upp till Kalix och övre delen av Sverige, då kommer vi få det jättetufft att kontraktera spelare, säger Lars-Johan Svanström och fortsätter:

 

- En spelare är på topp mellan 25-30 år och då börjar man skaffa familj. Det är inte som förr då man sa hej till familjen och gav järnet i sin idrott...

Svanström säger att FBK är den lilla föreningen som alltid känt att "får vi ihop ett bra lag då har vi chans till en allsvensk plats". Men för klubbarna i division 1 finns risken att allsvenskan i fortsättningen bara blir en dröm.

 

- Vi får kämpa så in i bomben på att få det att gå runt! Det krävs mycket pengar redan när vi åker till Motala och Karlstad!

 

Han fortsätter:

- Vi har ändå haft drivkraften om allsvenskt spel. Det är ju en morot man kan locka sponsorerna med. Förra året i ettan var det sämre publikintresse och även från media, i ettan är man ju glömd.

 

Det nya seriesystemet är tänkt träda i kraft fullt ut säsongen 2017–2018.

Men Lars Johan är mycket skeptisk.

- Som jag känner är det väldigt mycket motstånd. Det måste bli två allsvenska serier för att inte bandy-Sverige ska slå bakut.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards