Direktlänk till inlägg 28 juli 2015

Ispremiär "Det känns nästan overkligt"

Av bandystars - 28 juli 2015 07:26

Förutsättningarna är annorlunda lär det dröja innan Stjärnorna åker ut på denna is

 

Men det finns de som har andra förutsättningar och har gjort sin ispremiär

 

På måndagskvällen gjorde Edsbyns IF premiär i Svenska fönster arena. Laget är först i Hälsingland med träning på is.

– Det är inspirerande att vara tillbaka på isen, säger Daniel Välitalo.

 

Förra veckan jobbade driftansvarige "Keka" Robertsson för fullt med att spola is i Svenska fönster arena. På måndag kväll var det så äntligen dags för Edsbyns IF:s A-lag att göra entré i arenan för första isträningen för säsongen.

 

– Det är kul att vara tillbaka, säger tränare Thomas Liw och fortsätter:

 

– Vi kommer köra fyra ispass i veckan nu i början, medan sommarbandyskolan pågår. Sen när den är klar går vi upp på fem pass i veckan. Vi kommer även spela tre träningsmatcher och vara med i alla tre försäsongs cuper (Champions cup, Svenska cupen och World cup).

 

Efter en kvarts fri uppvärmning, tränade laget skottövningar och matcher mot små mål, innan träningspasset avslutades med match på full plan. Sist av isen efter träningen var veteranen Daniel Välitalo.

 

– Det är inspirerande att vara tillbaka i arenan. Det här är vårt rätta element. Det är det här vi tränar för när vi inte är här inne. Det spelar ingen roll hur mycket vi springer, här får vi träna på det som är viktigt, säger han.

 

En som däremot inte är van att gå på is redan i juli är nyförvärvet Oscar Jonsson, närmast från Ljusdal.

 

– Det känns nästan overkligt. Det är lite smånervöst att gå på is så här tidigt. Normalt sett brukar jag träna intervaller den här tiden på året, eller på rink, säger Oscar Jonsson.

 

I övriga Hälsingland får man vänta med isträning. I Broberg/Söderhamn var det också dags för första träningen för säsongen på måndag kväll – men på barmark.

 

– Vi kommer gå på rink den 12 augusti och sen köra rink till början på september, berättar Fredrik Rexin, som tagit över tränarrollen för Broberg efter Svenne Olsson.

 

Att träna på rink har både för– och nackdelar.

 

– Det blir mer fysiskt med mycket närspel och högt tempo, men det är inte optimalt. Luftspelet med höga lyft försvinner, menar Rexin, som var i samma situation med sin gamla klubb Tellus:

 

– Det är ett träningsupplägg jag är van vid. Vi kommer ha runt åtta till tio pass på storplan fram till seriepremiär, varvat med rink. Vi spelar träningsmatch mot Bollnäs den 29 augusti och det blir första gången vi går på storis.

 

I Bollnäs har laget fortfarande semester.

 

– Vi börjar igen den 3 augusti med träning i ishallen på Sävstaås. Där kommer vi vara till stor del hela augusti, berättar tränare Joakim Forslund.

 

Laget hinner även med ett uppsamlingsläger utomlands, på ännu okänd ort, i mitten på augusti innan man ökar träningsmängden inför Champions cup.

 

– Vi kommer vara i Edsbyn och träna två gånger när vi kommer hem igen innan vi spelar en träningsmatch den 30 augusti. Sen kommer vi vara mer på storplan fram till Champions, säger Forslund, som sätter pris på att träna på rink:

 

– Med mindre plan får vi träna på att ta snabba beslut och flytta bollen snabbt, något som vi kan ha nytta av under säsongen. Så det är ingen nackdel att vi inte har tillgång till stor is under augusti, säger han.

 

I Sandviken går man också på is den 3 augusti, efter att ha varit lediga stora delar av juli.

 

– Vi tränade 1,5 veckor efter midsommar, sen dess har vi varit lediga. Killarna har haft individuella träningsprogram som de har kört på egen hand, säger Thony Lindqvist, assisterande tränare i SAIK.

 

Under augusti väntar ett antal träningsmatcher mot bland andra Västerås och Edsbyn innan det är dags för först Svenska cupen och sen World cup hemma i Göransson Arena.

 

Se bilder från Edsbyns IF:s premiärträning i bildspelet via denna länk



 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards