Direktlänk till inlägg 17 april 2015

Nässjö lägger ner dambandy laget

Av bandystars - 17 april 2015 00:15

Skrotar damsatsning för att rädda herrlaget – ”Inser att vi kan få mycket kritik”

Nässjö IF lägger ner hela sin damsatsning - för att satsa allt på herrbandyn.

Ett tufft ekonomiskt läge ligger bakom föreningens beslut.

”Jag inser självfallet att vi kan få mycket kritik för det här”, säger ordföranden Nils Carlsson.

 

Två år i rad har Nässjö IF:s damer spelat SM-kvartsfinal i bandy.

Herrlaget huserar i allsvenskan, serien under elitserien.

När klubben pressas av ett tufft ekonomisk läge är det dock damsatsningen som läggs ner.

 

Sent i onsdags kväll meddelade klubben på sin hemsida att styrelsens inriktning är att avveckla både damernas A-lag och klubbens framgångsrika F17-lag, SM-vinnare de två senaste åren.

 

I det senare fallet handlar det om att spelarmaterialet är för tunt. När det gäller A-laget handlar det enbart om ekonomiska skäl.

 

– Det här är den inriktning som styrelsen har nu, även om inga beslut är tagna än, säger Nässjös ordförande Nils Carlsson.

 

Vad kan ändra läget?

 

– Att någon hittar någon miljon. Men det har inte varit möjligt än i alla fall.

 

Föreningen omsätter enligt Carlsson 3,3 miljoner kronor per år. Damlaget beräknas kosta 200.000 kronor per säsong och dess matcher ger enligt klubbens hemsida ”inget ekonomiskt tillskott utan är bara en kostnad”.

 

Även herrlaget och juniorlagen på pojksidan påverkas av årets väntade underskott på 440.000 kronor. Lagen får minskade resurser i form av bland annat lägre ersättningar till A-lagsspelarna. Men dessa lag kommer att finnas kvar, liksom lagen för yngre åldersgrupper, där både pojkar och flickor kan spela.

 

– Det var som att välja mellan pest och kolera. Situationen är ansträngd och vi har inte sett något annat alternativ, säger Nils Carlsson om avvecklingen av damlaget.

 

Vad sänder det för signaler?

 

– Ser man det ur ett jämställdhetsperspektiv är det självklart inte bra. Jag kan inte påstå något annat.

 

– Jag inser självfallet att vi kan få mycket kritik för det här. Men problemet är att ska man driva idrott på den här nivån så är man i behov av sponsorer. För matcher i sig drar inte in några pengar.

 

Men gör juniorlagens matcher det?

 

– Nja. Nej, det är rätt. Det gör de inte. Men vill man behålla ett A-lag på herrsidan måste vi ju ha en påfyllnad av bandyspelare underifrån. Det handlar om att ha kvar en bas och en möjlighet för unga människor att spela bandy.

 

Hur tog damspelarna beskedet?

 

– Jag vet inte. Vi gick ut med den här informationen i onsdags.

 

Ni har inte informerat dem öga mot öga?

 

– Nej, inte jag. Men ledarsidan på damsidan har ju vetat om den här inriktningen över en vecka. Så någon av spelarna har nog förstått ungefär hur det ser ut. Men hela laget har vi inte samlat och berättat, nej.

 
 
Ingen bild

Ellen

17 april 2015 11:39

I en liten skitort, som bara är känd för en liten skitsport (som jag älskar) borde bygden hålla ihop och satsa tillsammans. Varken Nässjö eller bandyn har råd att inte satsa på oss kvinnor, då drar vi till stan och hittar andra sporter. Gubbfundamentalisterna i Hälsingland och på Smålands landsbyggd gräver sin egen grav

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards