Direktlänk till inlägg 7 mars 2015

Allsvenskan långt bort för Stjärnan efter klar förlust

Av bandystars - 7 mars 2015 06:37

Allsvenskan långt bort för Stjärnan efter klar förlust Krossades Stjärnans allsvenska dröm den här fredagskvällen? Mycket talar för det. Detta skriver husorganet på webben

 

Det blev en tuff fredagskväll för Tobias Bäckman och hans kompisar i Stjärnan. Skirö/Nävelsjö vann rättvist med 5–2 och är nu storfavoriter inför söndagens retur i Vetlanda. ”Det är skillnad på allsvenskan och division 1”, konstaterar Bäckman

 

– Det är skillnad på allsvenskan och division 1, konstaterar Tobias Bäckman.

Skirö/Nävelsjö, som slutade tia i den södra allsvenskan, fick precis det som Stjärnan Bandy var ute efter. En drömstart.

   

Klockan på Arena Oskarshamn hade inte ens tickat upp till två minuter innan Oskar Bouveng satte 1–0 bakom Daniel Persson i Stjärnankassen. Samme Persson som tvingades byta ut sig själv i halvtid på grund av magsjuka.

   

– Sjukdomarna påverkade oss. David Lundgren fick kliva av på uppvärmningen och Valerij Savichev spelade trots att han var sjuk, säger sportchefen Pelle Folkesson.

 

Tobias Bäckman kvitterade visserligen för hemmalaget, men annars handlade det mesta om Skirö/Nävelsjö och nämnde Oskar Bouveng. Han gjorde både 2–1 och 3–1 och såg till att gästerna fick matchen precis dit de ville.

   

– Det blev samma scenario som mot Nitro/Nora. De inledde väldigt offensivt, men när de fick ledningen så backade de hem och spelade på resultatet. Sedan tycker jag att vi bjöd på lite för mycket. Det blev ett jobbigt läge för oss från början, säger tränaren Urban Sandvall.

 

Tobias Bäckman är inne på samma linje:

 

– De fångade upp oss hela tiden, så vi kom inte till några klara målchanser. Det kändes som att de lät oss ha bollen. Skirö är inte lika bra som Nora, men det går ändå snabbare än vi är vana vid. De är mycket bättre nu än när vi möttes förra säsongen.

 

Igor Golovin skapade visst hopp när han reducerade till 2–4 strax före paus, men rullgardinen åkte snabbt ner igen när Timmy Strandberg satte 5–2 direkt i andra.

 

Sedan blev det inte fler mål i en chansfattig andrahalvlek och Stjärnan står därmed inför en grannlaga uppgift i Sapa Arena i Vetlanda på söndagen.

 

Spelare sjuka, underläge med tre mål och bortaplan – förutsättningarna kunde onekligen har varit bättre för er?

 

– Vi får för det första hoppas att sjuklingarna piggnar till. Sedan tror jag att melodin är att få ett eller ett par tidiga mål, då kan de bli darriga. För man ska veta att Skirö är inte ett lag som sprudlar av självförtroende efter den här säsongen. Det är inte alls omöjligt att vända det här, så giftiga är inte Skirö.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards