Direktlänk till inlägg 6 mars 2015

”Vi är redo för allsvenskan”

Av bandystars - 6 mars 2015 08:44

”Vi är redo för allsvenskan”  Upp, ner, upp, ner. Frågan är om det blir ytterligare ett upp för Stjärnan Bandy?

Detta skriver husorganet på webben och i papperstidningen inför matchen


Det är adekvat att kalla Stjärnan för ett berg- och dalbanelag. Sedan 2008 har de pendlat mellan division 1 och allsvenskan. Nu kan det alltså vara dags för en ny sejour i näst högsta serien. Enda hindret är ett dubbelmöte med gamla trätobrodern Skirö/Nävelsjö.

    


– Skirö är ju ett lag som vi mött många gånger och har bra koll på. De kvalade sig upp i allsvenskan mot Tjust i motsvarande kvalrunda som vi ska spela nu förra säsongen. De har inte alls skämt ut sig i allsvenskan, men det stod ganska tidigt klart att de skulle som bäst få kvala sig kvar, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson.

   

Främst får Stjärnan se upp med två gamla bekantingar från Målilla.

 

Daniel ”Glasan” Gustafsson och Filip Fransson gjorde förra säsongen 32 division 1-mål vardera i Målilla. De har fortsatt att följas åt i allsvenskan. Duon har gjort exakt hälften så många mål den här säsongen: 16 vardera.

 

– Givetvis måste vi se upp med dem. Samtidigt tror jag Skirö är mer av ett lag än vad Nitro/Nora var i förra kvalomgången. Skirö har kanske inte de klasspelarna som Mora hade, men jag tror ändå det är ungefär jämbördiga som lag.

 

Första matchen spelas på Arena Oskarshamn på fredagskvällen. Returen äger rum i Sapa Arena i Vetlanda på söndag.

 

– Jag vill inte säga att något önskeresultat eller så. Vi kan till och med ligga under med något mål utan att det är kört, det viktiga är att vi känner att vi är med spel-och målmässigt efter fredagsmatchen.

 

Stjärnan har två allsvenska sejourer de senaste åren. Senast slutade det med en enda lång golgatavandring som ständig jumbo.

 

Per Folkesson tror att föreningen är bättre förberedd nu.

 

– Föreningens ambition har hela tiden varit att vi ska spela allsvensk bandy igen. Det är där vi vill vara. Samtidigt vill vi inte gå upp bara för att. Men nu har vi gett det tre år i division 1, spelat in en hel del yngre killar och börjar närma oss nivån som krävs för att vara ett allsvenskt lag igen, säger Per Folkesson.

 

Hur skulle ni klara er i allsvenskan med laget ni har nu?

 

– Vi är väl medvetna om att vi nog inte skulle räcka till, men det är en bra grund för att bygga ett allsvenskt lag av. Klarar vi kvalet så ska vi göra allt för att ha ett lag som kan hävda sig. Jag skulle säga att vi är redo för allsvenskan.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards