Direktlänk till inlägg 26 december 2014

In-Fa-Lin avgjorde derbyt – med osannolik lobb

Av bandystars - 26 december 2014 19:31

Denis In-Fal-Lin avgjorde annandagsderbyt skriver Barometern med ett osannolikt lobbfrislag.

 

– Det är första gången jag lyckas med det, jublar derbyhjälten.

Först efter klockan tre på natten mellan juldagen och annandagen låg isen klar. Derbyt mellan Bore och Stjärnan blev Kjellskulles första uppgift för säsongen.

Och det blev ett derby värdigt en annandag.

 

Gästerna ledde med 3–2 i halvtid och i andra följdes lagen åt målmässigt. Stjärnan ledde med 5–4 och derbyt stod och vägde när gästerna fick frislag i högerläge utanför Bores straffområde i 83:e minuten.

 

Denis In-Fa-Lin gled fram, men i stället för att skjuta valde den lille kazaken att lobba. Det grundlurade alla. Bollen seglade i en hög båge och smet urläckert in mellan ribban och händerna på Borekeepern Nicklas Svensson.

 

– Per Lennartsson i Vetlanda har gjort några mål på det viset och jag har provat många gånger. Det har varit nära, men jag har aldrig lyckats förut, säger In-Fa-Lin direkt efter matchen.

 

Kände du direkt att bollen skulle gå in?

 

– Jag såg att målvakten stod lite långt ut och kände direkt att jag fick bra känsla i lobben. Jag såg inte för muren, men tänkte: ”Den kan gå in” och det gjorde den.

 

Målet visade sig bli matchavgörande. Bore gjorde visserligen 5–6 i 90:e, men kom inte närmare. I stället kom även 5–7 på tilläggstid, ett självmål som bokfördes på Tobias Bäckman.

 

I och med derbysegern och att Tjust tappade poäng mot Målilla så tog Stjärnan över serieledningen. Det var dock en ödmjuk Denis In-Fa-Lin som mötte pressen efteråt.

 

– Det var en jämn match, Bore var lika bra som oss. Men vi har lite flyt just nu Förra året tappade vi ofta matcherna i slutet, nu får vi med oss segrarna.

 

Bortsett från självmålet gjordes samtliga Stjärnans mål av ryska spelare. Till exempel svarade Valerij Savichev ett klassmål när han kryssade genom Boreförsvaret och borrade upp 5–3 i bortre krysset.

 

– Vi kanske har lite mer spetsspelare i avgörande lägen än Bore, annars tycker jag vi är helt jämna.

 

Noterbart är att annandagsderbyt endast lockade 212 åskådare. Denis In-Fa-Lin ifrågasätter Bores val att spela i Figeholm.

 

– Dels gynnade den lilla planen här oss och vårt spel, dels hade de kunnat tjäna mycket pengar på att spela i Oskarshamn. Jag tror att det hade kommit dubbelt så mycket folk på arenan. Ett mycket märkligt beslut.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards