Direktlänk till inlägg 12 mars 2020

Frillesås i Elitserien ytterligare ett år

Av bandystars - 12 mars 2020 19:07

Efter en något krampaktig första halvlek som innebar 1-1 kunde Frillesås sätta in stöten i andra och vinna med komfortabla 6-2 vilket också gjorde att Elitseriekontrakten säkrades inför kommande säsong.


Detta skriver Frillesås på sin hemsida 


Början av matchen var lite avvaktande men där Frillesås ändå var det spelförande laget och hemmalaget körde på snabba omställningar. Första riktiga chansen fick Adam Rudell som drog till på tennis men kvällens bäste spelare i LAIK, målvakten Anton Johansson kunde rädda. Matchen fortsatte i samma riktning med Frillesås som hade bollen men där LAIK var farliga när de bröt och kontrade.


I den 15: e minuten får Fredrik Brandin ett bra läge på ett inspel från kanten där han drar till direkt och bollen sitter klockrent i stolpen. Strax efter får han en chans till men där Johansson i målet gör en klassräddning. Nästa chans en stund senare får Rudell men skottet med ryggen mot mål går strax utanför.


Lidköping stack upp emellanåt och bland annat testar Johan Karlsson Jakob Hugoh med ett distansskott men Hugoh är med på noterna. Det är ändå tydligt att Frillesås är det hetare laget för i den 25: e minuten träffar Brandin virket för andra gången när han plockar ner ett lyft från Jesper Henriksson och sätter bollen i ribban. Därför kom det lite som en kalldusch när LAIK satte 1-0 genom Alexander Ahlström på pass från Tobias Enander i den 27: e minuten.


Frillesås svarade dock tämligen omgående då Adam Rudell förvaltade en hörnvariant och kvitterade enkelt med ett lyft in i nättaket från nära håll. I den33: e minuten kunde LAIK ställa om efter ett misslyckat inlyft från Fredrik Johansson och Wiktor Edwinsson avancerade upp på Frillesås planhalva. Han kom runt en av försvararna men då dör Nicklas Gustafsson upp och stoppade anfallet. Många hemmaspelare ropade på straff men domare Broberg vinkade avvärjande. Resten av halvleken är Frillesås men man lyckas inte komma till de riktigt farliga chanserna men det viktigaste var ju att LAIK inte fick några lägen.


I andra satte Frillesås in en högre växel vilket visade sig redan från början då det inte tog mer än ett par minuter innan Brandin gav Frillesås ledningen med ett skott från snäv vinkel. Strax efter drar Adrian Emretsson ett frislag knallhårt i stolpen utan att Johansson hade minsta koll på vart den tog vägen. 3-1 skulle istället komma strax efter på ett fint anfall där Adrian lyfte in bollen från höger och Rudell slog, sin vana trogen, in bollen på tennis. Redan här kände man att hemmalaget inte skulle orka resa sig och hota en Frillesåsseger för ju längre matchen gick desto mer överlägsna blev Frillesås.


Det dröjde ändå till den 71: a minuten då Rudell satte sitt tredje för kvällen, denna gång på pass från Henriksson. Ett knallhårt skott rätt upp i nättaket. På tal om knallhårt så drar Adrian in ett distansskott i den 78: e minuten i efterdyningarna på en hörna vilket gav 5-1.


Med cirka tio minuter kvar kan LAIK reducera för att hyfsa siffrorna då Simon Artig sätter en hörna. Men Frillesås libero Nicklas Gustafsson ville inte vara sämre då han sätter en hörna. Troligen den lösaste hörna som gått in i Lidköpings Arena någonsin då den knappt har styrfart närt den når mållinjen hos LAIK men försvararna lyckas inte peta bort bollen. Det blev också slutresultatet vilket innebar att Frillesås spelar Elitserien även kommande säsong.


Frillesås åker upp till Lidköping som ett något stukat gäng då Mattias Johansson var borta på grund av skada och Sergey Pochkunov avstängd sedan matchen mot Sirius. Och att möte LAIK på hemmaplan har historiskt sett ofta varit ett spöke för Frillesås men ikväll blev det till slut inget snack. Man gör en så stabil insats även denna match och det blev aldrig riktigt nervöst när man väl fick upp tempot. Jenefeldt var en fältherre och Rudell och Brandin prickskyttarna som levererade när det som mest behövdes.


Nu väntar en betydelselös match, för Frillesås i alla fall, på söndag då Falu BS kommer till Sjaöremossen med matchstart 17.00


På grund av den rådande situationen i landet med rekommendationer från myndigheter gällande publika offentliga sammanställningar som idrottsevenemang så kan vi i dagsläget inte garantera spel inför publik på söndag. Vänligen håll er uppdaterade via vår hemsida och våra sociala medier för mer information inför helgen.


Information från Svenska Bandyförbundet


/Knubbe

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards