Alla inlägg under januari 2020

Av bandystars - 15 januari 2020 18:46

I skrivande stund är inte Elitrapport och (svenska bandyförbundet) tillgänglig. Även Bandygrytan har problem som bygger sin verksamhet på Elitrapport har Bandystars fått rapport om. Dock går det att få målredovisning på Bandygrytan  



Testa Everysport den kanske fungera  med målredovisning

Av bandystars - 14 januari 2020 12:48

Finns det något som retar en som en haltande tabell så är detta bara ett faktum som vi får leva med och vi får tolka den hur vi vill vem som leder och vem som skulle kunna leda om OM varit där.


LagSpelatVOFMålPoäng
1. Jönköping Bandy10100069-2620
2. Skirö AIK980176-2116
3. Tjust Bandy960354-4012
4. Finspångs AIK860250-3712
5. Tranås BoIS940534-438
6. Oskarshamns BS1022633-496
7. Borgia Norrköping BK1020838-734
8. Åtvidabergs BK803518-493
9. Derby Linköping BK1111930-643


Av bandystars - 13 januari 2020 09:12

Efter seger mot Gripen/Trollhättan-B smakar allt så mycket bättre, inte minst som vi som lag genomförde den på förhand svåra hemmamatchen på ett oftast alldeles utmärkt sätt. Detta skriver Borås på sin hemsida 
 
Vi spelade efter vår plan och vårt stätt och höll idirigentpinnen under största delen av matchen och de första kanske 35 minuterna i första halvlek är bland det bästa vi presterat under säsongen enligt ass tränare/players manager Mikael Eklöf. Och det är bara att hålla med!

Vi fick idag bara två domare som hade stundtals fullt sjå att se och döma med tanke på de stora isytor och stundtals intensiva spelet mellan lagen. Vio lämnar det och ser fram mot att team Adolfsson får två AD nästa match, precis som vi önskar spela med fullt manskap och inte decimerade. Vi åkte idag på de tre första utvisningarna och inte förrän i matchminut 78 får GBK-B sin första. Vi adderar på kontot på slutet då vår spelande tränare får en tia för ulämpligt, jag vet inte vad vi ska säga om fördelningen men som sagt inte lätt att döma en match av den här kalibern med 2 i st f 3 domare som är normalt.

Efter 19 minuter står det fortfarande 0-0 där vi missat ett par öppna chanser men så släpper det plötsligt!

1-0, matchminut 19, straff, Mikael Eklöf.
2-0, matchminut 23, Nikolai Salin, assist Jakob Rosberg.
3-0, matchminut 25, Mikael Eklöf, assist Axel Isberg

Gripen/Thn-B tar Timeout.......på bara 6 minuter har vi stänkt in tre mål, underbart opch tryggt med ett bra spel som grund och ett riktigt stabilt målvaktsspel av Hampus Wennström.

Sen följer två på varandra utvisningar av först Mats Gustafsson i minut 31 sen i minut 33 likadant öde för Johan Janebrink. Två man kort i nästan 10 minuter, puh det här blir svettigt tänkte undertecknad. Men nej, snarare tvärtom. Gripen/Thn-B visade inget större intresse att bli konstruktiva utan vi hade mest bollen större delen av tiden och spelade enkelt av de två tunga utvisningarna. Riktigt stabilt och imponerande! Allt GBK-B skapade var en hörna.

Vi öser på de sista fem av första halvlek och var oerhört nära att göra 4-0 men så blev det inte, utan det blev kaffe och bananer istället dvs paus. En första halvlek av hög klass från Borås Bandy var färdigspelad. Nu vila.

Andra halvlek hinner knappt komma igång förrän vi tar taktpinnen igen och styr det mesta ute på isen. Vår lagläkare Jonas Isberg fick dessutom vid ett par tillfällen visa sina kvaliteter med befarat nycklebensbrott efter en kollision i första och en sk lårkaka som vi först trodde annat om i andra. Så skönt med din lugna varma hand vakandes över oss Jonas! Tack för det.

Ny utvisning på Antony Andersson efter tufft spel i minut 46 men vi fortsätter skapa. Och spelar till oss en hörna i minut 48.

4-0, matchminut 48, Mikael Eklöf efter lite trassel sprätts den dit och luften känns som den lite pyser ur Griparna och humöret sjunker succesivt i andra halvlek på desamma.

Lite böljande spel då Gripen ändå försöker och går lite för det, lite frislag och hörnor men vi får straff igen. Matchminuten är 56 men nu räddar GBK-B´s målvakt David Tössberg Eklöfs försök. Vi kör på och skapar vidare diverse lägen men nu får vi en straff mot oss i minut 65. Hampus Wennström, vår eminenta unga målvakt på lån från IFK Kungälv är återigen iskall och tar skottet, utan att ens lämna retur! Stort Hampus.
Speket vårt hackar lite och vi har gått ner oss så Stefan Nordén påkallar en Timeout i minut 71. vi höjer oss en del igen och spelar mer eller mindra av matchen. Doch reducerar Gripen/Trollhättan-B på en klart offsideåkande Sebestian Lembke.

4-1, matchminut 91, assist okänd.

Vi blir irriterade och snackar ut oss men får samtidigt adrenalin nog att ta tag i spelet på de fyra övertidsminuterna och få sista ordet.

5-1, ,atchminut 93, Mikael Eklöf utan assist efter returer framför motsåndarnas mål med ett klassskott.

Domarna blåser av matchen och vi är lyckliga. Dels över vinsten men framför allt på det sätt vi genomförde och kontrollerade den, från minut 1 till matchminut 94. Så skönt att fpå revansch och det hemma inför dryga 50 personer som såg bitvis bra bandy, intensitet och närkampsspel på en bra is i det stora hela under fina yttre förhållanden.

Vi firar både födelsedagsbarn i parti och minut i januari samt segern med fyrfaldigt leve av kapten Rune Younan, en av planens giganter idag,

Laget som gjorde det:
#4 Albin Ekström
#5 Rune Younan(K)
#7 Patrik Schelin
#8 Nikolai Salin(1+0)
#9 Mats Gustafsson
#16 Antony Andersson
#20 Mikael Eklöf(4+0)
#21 Stefan Nordén
#23. Mattias Timan
#30 Hampus Wennström(MV)
#36 Jakob Rosberg(0+1)
#63 Max Rosvall(RMV)
#87 Johan Janebrink
#88 Martin Rundqvist
#90 Axel isberg(0+1)

Jonas Isberg - Lagläkare
Michél "goldfish" Eriksson - Material
Oliver Eriksson - Maskot och "allt i allo" av bästa märke
Magnus Chröisty - Lagledare


Sekretariatet sköttes suveränt igen av Sören Blomgren, idag med Samuel Kjellqvist på Elitrapport och lite till.

Tack till fikets hjältar och Hampus Bååth med crew som såg till att sarg mm fungerade. Och vårt vaktmästarteam med Andreas i spetsen som jobbade hårt med maskiner, batterier och skapade fina förutsättningar för bandyspel på Bodas is.

Nu träningar i veckan som vanligt och sedan tuff bortamatch i Karlstad på söndag kl 16.30 mot det klassiska laget Slottsbrons IF eller "Blåtomtarna" som dom kallas med fyra(4) SM-Guld på kontot. det senaste kom 1941. Vi har en bit tills vi kan ståta med det men vi är på väg uppåt, den saken är klar. Men en match i taget är vad som gäller.

Av bandystars - 13 januari 2020 09:00

Det var även en match i div 3 som Bandystars var på plats för försöka få bättree bilder än vid föregående match som inte var av av bästa möjliga kvalité hoppas jag dessa blivit bättre och är från första halvlek. Borås vann matchen och tog därmed sin första seger för denna säsong  

                                         

 


Av bandystars - 13 januari 2020 07:54

Två segrande lag som åkte ifrån och bokstavligt krossade sin motståndare

 

Tranås BoIS1-10Skirö AIK

 

Skirö skriver på Facebook

Div 1-derbyt mot Tranås på Swetouch Arena blev en klang- och jubelföreställning för Skirö AIK; seger med 1-10. Och det hade mycket väl kunnat bli fler mål än så.
Tranås hade inget att sätta emot denna dag.

 

Jönköping Bandy IF10-4Derby/Linköping Bandyklubb

 

Jönköping skriver på sin hemsida 

10:e raka för JB, och 10-4 mot Derby!

 

 

Två lag spelade oavgjort

 

Åtvidabergs BK3-3Oskarshamns BS

 

 

Oskarshamn skriver på sin hemsida 

 

Tynterov vs. Grishin slutade oavgjort



Återigen slutar det oavgjort mellan Åtvidaberg (Tynterov) och Oskarshamns Bandy (Grishin), denna gång blev det också 3-3, precis som det tidigare mötet lagen mellan. 1p för Oskarshamn, var inte riktigt vad man behövde, det hade helst kunnat vara 2p.


Det var Roman Tynterov i hemmalaget som stod för den målproduktionen, och i Oskarshamn var det Dmitrii Grishin som gjorde samtliga mål.

Nu krävs det att man tränar på bra, får upp kampviljan och tuffheten lite mer och knyter näven inför kommande matcherna.


OBS hade även tio hörnor i matchen, men några mål blev det inte, och det är något som är jätteviktigt i en sån här tät serie som division 1 södra är, att ta vara på de fasta situationerna. Sedan skall man inte föringa motståndarna, som ju gör att för att försvara målet, alla lag, oavsett motstånd.


I Oskarshamn säsongsdebuterade meriterade Niclas Nieminen i ett lite sjukdomsdrabbat lag. Frågan är om det blir fler matcher, vi hoppas det, då hans ord och meriter behövs både på och utanför isen.


Nästa match för OBS är hemma, och då är det inte vilka som helst som kommer på besök, det är nämligen serieledaren Jönköping som kommer med sina röda maskin, och då gäller det att göra jobbet till 110%!


Den matchen spelas söndag 19/1 kl. 14.00 på Arena Oskarshamn. Välkomna till Arenan, det är verkligen nu laget behöver hemmastöd!

 

 

Två lag spelade mer normalt resultat dock ett mycket bättre  

 

Tjust Bandy7-2Borgia Norrköping BK

 

Borgia skriver på sin hemsida

Ett steg framåt mot Tjust.

 

Inga poäng borta mot Tjust, men ändå ett steg i rätt riktning.

Vi tar ledningen genom Robban Johansson på hörna och är bra med i matchen. Tjust är dock vassa framåt och vänder till 3-1 i halvlek. 
Vi ger det en rejäl chans i andra och skapar ett par riktigt heta chanser, men bollen vill inte in i nät. Istället gör Tjust 4-1 och matchen går iväg. 2-7 till slut, kanske något mål för stort, men ändå odiskutabelt.

Trots allt, ett rejält steg framåt. Större åkningar, hårdare jobb och färre misstag. Härtill ypperligt hörnrus (0 insläppta på 14 hörnor) och ganska många fina individuella aktioner.

Ingen föll ur ramen denna match, där dock Ludde Carlsson, Melker Lindqvist och Morgan Karlsson höjde sig lite över mängden.


Tjust skriver på Facebook


Vinst mot Borgia Norrköping BK


I går söndag mötte Tjust Bandy Borgia Norrköping BK på Tjustvallen. Slutresultatet blev 7-2 till Tjust Bandy.

VT skriver på sin hemsida:
"Trögstartat Tjust Bandy vann klart
Vinna när man inte spelar på topp är en styrka i sig. Det bevisade Tjust Bandy när Borgia från Norrköping besegrades med klara 7-2 på Tjustvallen.
Detta var Tjust tredje raka seger i division 1, men det var ett trögstartat hemmalag. Inledningsvis hade Tjustspelarna svårt att få igång något vägvinnande spel.
– Det var en skön vinst. Även om vi inte spelade vårt bästa, men det gick hem den här gången. Vi har haft ett speluppehåll på två veckor och det märktes, säger Simon Oscarsson.
Det var gästerna som tog ledningen med 1–0 i redan andra minuten på en hörna.
Efter ett flertal chanser lyckades Tjust spräcka nollan och det var genom Simon Oscarsson som bjöd på ett riktigt solomål när han kvitterade till 1–1.
– Ibland ska man ha tur. Jag fick bollen på egen planhalva och det blev en jättegata sedan försvaret gått bort sig. Det vara bara tacka och ta emot.
Efter Simons kvittering tog det inte många minuter innan underläget hade vänts till en 3–1-ledning efter att Albin Wretman nätat två gånger om.
I cirka 60 minuter orkade gästerna från Norrköping stå emot. Sedan var det proppen ur i och med att hemmalaget gjorde fyra mål inom loppet av 23 minuter. Flera av målen var riktigt läckra.
Hur är det att möta ett lag som backar hem som Borgia gjorde?
– Det är lite speciellt. Vi är ett väldigt åkande lag så vi ska inte ha några problem. Vi visste att målen skulle komma så det vara bara fortsätta att jobba, svarar Simon.
Det var alltså tredje raka segern för Tjust.
– Det är ny tränare, nytt spelsystem och en del nya spelare. Det tar ett tag innan allt klaffar, men det känns som det kommer mer och mer, säger Simon Oscarsson.
Defensivt svarade hemmalaget för stark insats. Man släppte bara till ett spelmål och de skotten som Borgia fick igenom tog målvakten Simon Westerdahl säkert hand om.
– Det här var en match som vi ska vinna och det gjorde vi också. Innan matchen hade vi pratat om vi skulle ha hög fart, men det hade vi inte. Vi slog alldeles för många felpassningar. När vi skruvade upp farten så fick vi utdelning. Vi var tyngre och starkare skridskoåkare. Alla våra mål var spelmål och det är ett bra bevis på att vi hade bra spel efter isen, säger Tjusttränaren Alexander Zinkevitch.
Koggar: 3) Simon Oscarsson, 2) Albin Wretman, 1) Niktia Veschchagin.
Mål och pass, Tjust Bandy: Albin Wretman 3+1, Nikita Veschchagin 1+1, Stanislav Klyushanov 1+1, Oliver Wretman 1+0, Simon Oscarsson 1+0, Albin Juthe 0+1, Simon Westerdahl 0+1, Hampus Ivarsson 0+1."

 

Av bandystars - 13 januari 2020 07:45

En riktigt bra kväll för Borås Bandy skriver de på Facebook. Bandystars på plats för att testa nya kunskaper i fotografering manuellt och här kommer ett bildkollage på 60 bilder av varierande kvalité

                                                                                                                      

Supporters på plats 

 

Det small rejält i närkamperna allt och glåporden haglade allt som ofta som ofta och det blev lite hett så att de fick kyla ner isen

   

 

 

Av bandystars - 12 januari 2020 06:00

4 matcher och dessa följer du bäst på plats eller via elitrapport


Åtvidaberg - Oskarshamn Kl.14,00



Åtvidabergs BK
-
Oskarshamns BS
  


Oskarshamn skriver på Facebook inför matchen 

GAMEDAY!
Viktiga poäng står på spel, det gäller för laget att komma tillbaka till den andra halvlek man gjorde hemma mot Tranås.
Man behöver även ge sitt yttersta i alla lägen och vara jobbiga att möta!

Kom igen nu OBS!



Jönköping - Derby Linköping KL.14,00



Jönköping Bandy IF
-
Derby/Linköping Bandyklubb
  


Jönköping skriver på Facebook

Äntligen dags för match igen! Nu på söndag gästar Derby/Linköping BK oss på Råslätts IP.

Ta med en familjemedlem/kompis/kollega eller vem som helst och gå på matchen.

Matchstart 14.00


Tranås - Skirö Kl.14,00



Tranås BoIS
-
Skirö AIK
  



Tjust - Borgia Norrköping Kl.15,00



Tjust Bandy
-
Borgia Norrköping BK
  



Borgia Norrköping skriver på sin hemsida iför matchen 

Dags för match i Gamleby mot Tjust på Söndag.

De flesta har återkommit från skador, resor och sjukdomar, så lite drygt 20 spelare har kört rejält på träningarna. Detta ger en konkurrenssituation där det gäller att kliva fram för att ta en plats i laget. På Söndag kommer Tobbe Andersson, Adam Skogqvist, Filip Johansson och Martin Johansson in.

Nu är det dags att steppa upp rejält och utmana Tjust om poängen.

Av bandystars - 12 januari 2020 05:45

Bandysöndag i Borås efter någon vecka utan seniormatcher på Boda så finns chansen att se två matcher imorgon söndag. Först ut spelar div 2 läget mot Gripen B.
 
Idag kl 17.00 möter så vi i div 2 laget Gripen-Trollhättan-B i returmatch hemma. Förlusten i premiären med 6-5 sitter i men mycket har hänt sedan sist vi möttes.

Vårt div 3 lag spelar och möter BK Rosa bara en halvtimme efter div 2 matchen, Ska första segern bärgas idag kanske?

 


Borås Bandy
-
Gripen BK Trollhättan B
  

 

 

 

Direkt efteråt så spelar div 3 gänget mot BK Rosa. Varmt välkomna, grattis inträde.



 


 

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards