Spännande östgötaderby där D/L missa straff i slutskedet

Derby/Linköping Bandyklubb
3-4
Borgia Norrköping BK

Kämpaseger mot Derby

En härlig kämpainsats låg bakom segern mot Derby på fredagkvällen. skriver Borgia Norrköping på sin hemsida

I första halvlek är vi kompakta och nyttjar detta till fina omställningslägen. Alla är aktiva och bidrar, vilket gör oss svårare att stoppa. Gustav Gardell är riktigt het, gör 3 mål och en assist vilket bidrar starkt till vår halvtidsledning med 4-2.

I andra halvlek nyttjar Derby medvinden bra, samtidigt som vi blir lite långa och smala i försvarsspelet. Hemmalaget reducerar till 3-4 och sista kvarten får vi verkligen kämpa för poängen. I 92:a minuten tilldöms Derby straff, men Patrik Gren kliver fram med en lysande räddning vilket gör att vi vinner med uddamålet.

Skönt med en seger efter att stått och stampat lite. Första halvlek är ett klart framsteg både defensivt och offensivt. Andra halvlek är lite torftigare framåt, men imponerande som kämpainsats.

Alla får plus för ambition, aktivitet och kämpatakter. Nämnda Patrik Gren och Gustav Gardell stod för matchavgörande räddningar samt produktionen framåt. Kalle Lindström får symbolisera lagets insats, med imponerande slit på vänsterbacksplatsen.

Av bandystars - 24 januari 2020 21:33

Blev som väntat en spännande seriefinal och den avgjordes först i slutet av matchen

Jönköping Bandy IF
6-4
Skirö AIK

Skirö skriver på Facebook

Så här summerar tränaren Johnny Quiros gårdagskvällens seriefinal i div 1 på Råslätts IP:
”Tycker vi börjar matchen rätt så bra men efter 25 min och ledning 3-1 blir vi passiva och vill inte riktigt driva längre, där tar Jönköping över matchen och är sedan det bättre laget.
Vi pratade om i halvlek att vi skulle nollställa och hitta tillbaka där vi var i början av matchen men det lyckades vi tyvärr inte med. Jag tycker vi ser lite trötta ut både mentalt och fysiskt. Jönköping är rejälare i allt de gör i andra halvlek och tar till slut ledningen i 84 min, då har vi tyvärr inte kraft att resa oss igen. Vi har 14 hörnor utan att göra något mål, Jönköping har 7 och gör 5-4 målet på just hörna. Här behöver vi förbättra oss. Vi får lyfta på hatten och ta nya tag till helgen då vi har två bortamatcher i Borgia och Åtvidaberg.”

Av bandystars - 24 januari 2020 21:29

3 – 0 efter 10 minuter 3 – 3 efter 20 min spel hoj var det svängde i matchen stod det 5 – 4 i halvlek
Oskarshamn drog ifrån i andra halvleken och bevakade

Oskarshamns BS B
9-6
Nässjö IF U

Oskarshamn skriver på sin hemsida

OBS B vann tillslut målrik match

Efter några veckors trilskande med sjukdomar och därmed svårt att få ihop lag, så visade sig allt från sin bästa sida denna fredagkväll. Fullt mannskap, några nya ansikten i laget (som förhoppningsvis återkommer) och seger förståss i en målrik match mellan två lag som prioriterade anfall före försvar.

Matchen slutade 9-6 till hemmalaget.

Av bandystars - 24 januari 2020 21:27

Storseger på hemmaplan

Målilla körde över Skirö på hemmaplan och vann med 11-1. Målillagrabbarna gav aldrig Skirö chansen att komma in i matchen och var överlägsna hela kvällen. Hela laget gjorde en stabil insats. Målillas mål gjordes av Erik Karlsson 5, Eric Ottosson 2, Linus Ahlstedt 2, Eric Sundberg 1 och Leo Stolt 1. Detta skriver Målilla på Hemsidan och Facebook

Husorganet skriver på sin hemsida

TVÅSIFFRIGT AV MÅLILLA BANDY HEMMA MOT SKIRÖ

Unge Melvin Hermansson Kling gjorde debut i målet:

Av bandystars - 24 januari 2020 06:00

2 matcher att mysa med denna kväll på plats eller via elitrapport

Toppmöte i Div 1 Södra! Sponsormatch=Fritt inträde!

Jönköping - Skirö Kl.19,30

På fredagskvällen är det seriefinal mellan Jönköping Bandy IF och Skirö AIK. Hemmalaget är obesegrade medan Skirös enda förlust är mot just Jönköping Bandy. Matchen går att se på JP.se och Vetlandaposten.se!

Av bandystars - 24 januari 2020 05:45

3 match i div 2 och en går att följa på plats de andra blir det via elitrapport du väljer

Målilla - Skirö Kl. 19,30

Välkomna till Venhagsvallen och en rafflande bandymatch mot Skirö på fredag kl.19,30

Skirö skriver på Facebook om matchen

Div 1-laget gjorde processen kort med gästande Tjust på söndagskvällen. Efter dryga kvarten stod det 5-0 och till slut blev det 10-1, mot Gamlebylaget som före säsongen tippades som ett absolut topplag, men som inte lyckats infria förväntningarna.
Patrik Andersson fick ta emot priset som bäste spelare i hemmalaget.

Tjust skriver på Facebook

Förlust mot Skirö AIK

Söndag kväll och match mot Skirö AIK. Resultatet blev vinst för Skirö AIK med 10-1. Simon Oscarsson gjorde Tjust Bandys mål.

VT skriver på sin hemsida:

"Storförlust för Tjust Bandy mot Skirö

Inför matchen pratades det om revansch för Tjust Bandy mot Skirö men när lagen på söndagen gjorde upp blev det inget av den varan.

Första mötet lagen emellan, det som spelades på Tjustvallen, slutade med 10–3-seger för Skirö.

– Vi har förbättrat allt sen vi möttes senast och är väldigt revanschsugna nu. Våra tre raka segrar kommer mot lag under oss i tabellen så det ska bli väldigt kul och spännande att möta ett lag som ligger precis ovanför oss. Det blir en bra värdemätare, sade Tjust-tränaren Alexander Zinkevitch inför bortareturen.

Men någon revansch blev det alltså inte. Matchen var i praktiken avgjort efter drygt 16 minuter för då hade Skirö gjort fem mål medan Tjust gjort noll.

– Det känns som att vi satt kvar i bussen när matchen började. Vi var inte med alls och starten blev för tuff att reparera, säger Tjust-tränaren Alexander Zinkevitch.

Ett mål till petade hemmalaget in innan pausen. Och man skulle nå tvåsiffrigt mot Tjust även denna gång. Vid ställningen 9–0 reducerade Simon Oscarsson (framspelad av Sebastian Nilsson) med vad som visade sig bli Tjusts enda mål denna kväll men Timmy Strandberg satte 10–1 med fem minuter kvar av ordinarie tid. Och siffrorna är rättvisande, menar Zinkevitch.

– Ska vi kunna ge Skirö en match måste vi vara hundraprocentiga från första minuten och det var vi inte. Vi kan mycket bättre.

Därmed ökar avståndet till topplagen för Tjust den södra division ett-serien. Vid vinst hade det bara skiljt två poäng, nu är det istället sex poäng mellan lagen.

–Dom var hetare i varje situation, det var en sådan kväll."