Alla inlägg under december 2019

Av bandystars - 8 december 2019 17:32


Säsongens första trepoängare för Oskarshamn 


Oskarshamn - Derby/Linköping  8 - 2



Oskarshamns BS
8-2
Derby/Linköping Bandyklubb
 

Första segern för OBS: ”Riktigt skönt”

 

Detta skriver Simon Tengberg i husorganet på webben 

 

Tungt poängtapp i fredags.

Två dagar senare fick OBS jubla för första gången.

– Extra skönt att vinna med tanke på vår säsongsinledning, säger Fredrik Söderberg.

Efter en tung säsongsinledning kom till slut första segern för Oskarshamns BS. Fredrik Söderberg, som efter fredagens poängtapp mot Åtvidaberg var märkbart besviken, satte dit fyra bollar och blev med det stor matchvinnare när OBS hemmaslog Derby.

– Det här var riktigt skönt faktiskt. Det var på tiden att vi fick med oss det vi ville och gjorde rätt saker, säger han.

OBS tog tag i taktpinnen redan i mitten av den första halvleken och tappade sedan aldrig greppet. I halvtid stod det 4–1 och Derby var aldrig riktigt nära komma tillbaka in i matchen.

– Jag tyckte det märktes ganska tidigt i matchen att vi hade kontroll. Vi var mer på tårna och gjorde mer rätt saker än tidigare och då körde vi ifrån Derby.

Vad är det som fungerade bättre än tidigare?

– Vi passade bollen mer och har ett eget spel på ett sätt vi inte haft tidigare. Vi fick in lite lättare bollar också och det bidrog också såklart.

Din egen insats?

– Jag har haft en del lägen i de andra matcherna också men nu satte jag dit dem. Förhoppningsvis lossnar målskyttet lite nu.

Nybildade Oskarshamns Bandysällskap har förhoppningar om att finnas med i toppen av bandyns division 1 och att nu kunna räkna in första segern betyder mycket för laget, menar Fredrik Söderberg.

– Vi har höga krav på oss själva och vill kunna ta poäng mot alla lag. Sedan har vi fått en tuff säsongsinledning och då är det extra skönt att vinna.

Kommer det släppa för er nu?

– Jag hoppas det, jag hoppas att detta kan ta oss framåt och få oss att känna att vi gör rätt saker.

 


Derby/Linköping skriver på Facebook 

Vi fick ingen utdelning på vårt spel idag men bra höjd i luftfärderna som vi bjöds på. Oskarshamn ville mera och det gav resultat. 8-2 är lite för stora siffror men det var aldrig något snack. Inte ens när de hade tre man utvisade lyckades vi skapa något tryck framåt. Mål på hörna från Karl och ett långskott från Ville blev dagens skörd i målprotokollet. Nu får vi ladda batterierna till nästa söndag då Tjust kommer på besök.

Av bandystars - 8 december 2019 12:42

Månsarp och Stefan Fredriksson har skrivit och lagt ut på hemsida ett 


Referat: Tjust Bandy U - Månsarps IF

 
Stefan Fredriksson Utespelare
Av bandystars - 8 december 2019 06:15

Tre matcher denna söndag


Oskarshamn - Derby/Linköping Kl. 14,00



Oskarshamns BS
-
Derby/Linköping Bandyklubb
  

Oskarshamn skriver på sin hemsida inför matchen 


Ny hemmamatch för OBS mot gästande Derby


Redan under söndagen väntar en ny bandymatch för Oskarshamns Bandy, även denna hemma på Arena Oskarshamn. Det är Derby/Linköping som gästar Oskarshamn. För hemmalagets del väntar revansch på sig själva från fredagens match och gästerna jagar sina första poäng. Därmed finns det goda skäl till att besöka Arenan och uppleva denna match för att heja fram hemmalaget.

Derby har spelat tre omgångar men står fortfarande på noll poäng. Derby-Linköping är på inget sett något dåligt bandylag, division 1 södra är en tuff serie och det gäller att verkligen prestera nära 100% hela tiden, annars är det tufft att vinna matcher, söndagens match lär inte bli något undantag.


Söndag 8/12 kl. 14.00 är det avslag på Arena Oskarshamn. Välkomna!


Kan ni inte vara på plats, så kan ni följa matchen via bandygrytan/elitrapport.


Lag -och seriestatistik


Tjust - Finspång KL.14,00



Tjust Bandy
-
Finspångs AIK Bandy
  

Skirö - Borgia Norrköping Kl. 16,00



Skirö AIK
-
Borgia Norrköping BK
  
Av bandystars - 8 december 2019 06:00

En match i div 2 Västergötland 


Borås - Otterbäcken/Hajstorp flyttad till Trollhättan 


Borås Bandy
-
Otterbäcken/Hajstorp
  

Hemmamatch flyttad till Trollhättan!

för 19 timmar sedan 90 visningar 1 kommentar
 
Magnus Chröisty Lagledare
Av bandystars - 7 december 2019 14:34

Match i div 2 slutade med bortavinst för Fredriksberg.


Oskarshamn skriver på sin hemsida 

Hemmapremiären för OBS B slutade med förlust

 

Oskarshamns Bandy:s utvecklingslag spelade under lördagen hemmapremiär mot gästande Fredriksberg. Det blev gästerna som gick klart segranade ur matchen och kan vända hem till Ronneby med 2p o bagaget efter att ha vunnit med hela 7-3.


Målskyttar i OBS var:
Jonas Halt
Rasmus Ek (straff)

Svante Nilsson



Oskarshamns BS B
3-7
Fredriksbergs BK
 
Av bandystars - 7 december 2019 06:58

Dubbla premiärer på Oskarshamn arena dela lagen på poängen. 


Hemmapremiären slutade i antiklimax


Historisk hemmapremiär. Då slutade en dramatisk avslutning i besvikelse för OBS.

– Det känns tungt, säger Fredrik Söderberg.till Simon Tengberg på Baraometern som skriver 


Oskarshamns BS hoppades ta säsongens första seger i föreningens historiska hemmapremiär – efter en dramatisk avslutning stod det dock klart att så inte skulle bli fallet. Hemmalagets Dmitrii Grishin satte förvisso ledningsmålet med två minuter kvar av ordinarie tid men minuter senare var det kvitterat via ett hörnmål och OBS fick lämna planen i besvikelse.

– Det känns tungt. Vi var riktigt sugna på att vinna men det höll inte. Vi missar för många lägen och släpper in för enkla mål, säger OBS:s tvåmålsskytt Fredrik Söderberg.

Vad hände här på slutet egentligen?

– Jag vet inte riktigt vad det är som händer. Vi slarvar bort segern och det ser ut lite som det gjort i alla de här matcherna egentligen, att vi släpper in för enkla mål. Det känns surt för jag tycker vi var klart bättre än Åtvidaberg.


Ja, för efter tama första 45 skapade OBS mängder med chanser i andra och brände bland annat än straff. Efter Fredrik Söderberg 2–2–mål i inledningen av andra hade OBS dessutom den mentala fördelen av att ha hämtat in ett 0–2-underläge.

– Det känns som att vi är lite ovana i avslutningslägena. Vi har ju bara tränat i en vecka på stor is och ligger lite efter på grund av det.

Samtidigt är detta en match ni kanske borde vunnit ändå?

– Absolut, vi borde kunna hävda oss mot alla lag i den här serien. Vi har spelarmaterialet för det men som lag har vi inte fått ihop det riktigt än.

 

Oskarshamns BS3-3Åtvidabergs BK


Axel Hansson hjälte mot Oskarshamn

17-årige Axel Hansson räddade 1 poäng i seriepremiären mot Oskarshamn på Oskarshamn Arena med att trycka in en hörna i 89:e minuten. ÅBK dominerade halvlek nr.1 och Oskarshamn tog hand om taktpinnen i den 2:a halvleken. Sluresultat 3-3(1-2).

Rättvist med 1 poäng var tyckte coachen Christian Karlsson. Jaakko Niemi blev skadad precis före halvtidsvilan och förd till sjukhus. Där fick näsan sys ihop. Niemi kom tillbaks till arenan innan slutsignal och mår efter omständigheterna bra.  Vi tappade mitten när Niemi blev skadad sade Christian Karlsson. Karlsson ger beröm till hela laget för en riktig kämpainsats.

Extra beröm till Jocke Nygren i målet, Axel Hansson på halven och Anton Aamodt på topp. Målskyttar i ÅBK: Oscar Karlsson, Roman Tynterov och Axel Hansson. Nästa match för ÅBK är mot Jönköping söndag den 15 december kl.14.00 på Råslätt. HÄRLIGT MED POÄNG I OSKARSHAMN!!!

Av bandystars - 7 december 2019 06:47

Tjust - Månsarp 4 - 7

Det blev tillslut vinst med 4-7 (2-2) i Gamleby. Skriver Månsarp på Facebook 


På fredag väntar en tidig seriefinal hemma mot Målilla. Missa inte den!

Grattis till Philip "lillhubba" som i sin första match för säsongen gjorde en stark insats på backen. Han var även över på offensiv planhalva och nätade



Tjust Bandy U4-7Månsarps IF



Målilla - Waggeryd 7 - 5 


Seger i sista minuten

Detta skriver Målilla på hemsidan 


Efter en böljande bandymatch där Vaggeryd var i förarsätet nästan hela matchen så lyckades rödvitt kriga till sig segern till slut. Segersiffrorna skrevs till 7-5 efter ett tappert krigande. Målskyttar för kvällen var Eric Karlström 3, Leo Stolt 2, Marcus Skoog 1 och Oskar Nilsson 1. 


Målilla husorgan skriver också läs om detta här Målilla låg under med 5-3 med drygt tio minuter kvar. Då klev Eric Karlström fram. 


Målilla GoIF7-5Waggeryds IK
Av bandystars - 7 december 2019 06:15

Efter att fått stå över flera omgångar så får Åtvidaberg matcha två dagar i rad istället vilket kan sätta krokben men detta vet vi inte förrän efteråt 


Åtvidaberg - Tranås Kl. 14,00 OBS Denna match verkar inte spelas idag 7 dec 



Åtvidabergs BK
-
Tranås BoIS
  



Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards