Av bandystars - 21 december 2019 07:15

Borgia Norrköping - Åtvidaberg 8 - 3

Borgia Norrköping BK8-3Åtvidabergs BK

Åtvidaberg skrtiver på sin hemsida efter matrchen

Borgia vann fredagens match hemma på Himmelstalund med 8-3(1-1) efter ett håglöst spelande ÅBK. Borgia spelade smart efter sina resurser och utyttjade ÅBK:s misstag. ÅBK behöver farmför allt rätta till sitt försvarsspel då laget ofta var 80 meter långt. Borgia däremot höll ihop sitt lag hela matchen. Beröm utgår till Jocke Nygren ochj Jaakkko Niemi. Målskyttar: Jesper Strömberg, Jaakko Niemi och Oskar Karlsson. Nu måste ÅBK visa andra takter mot Derby på Annandagen. Bottennappet i kväll på Himmelstalund måste repareras..

Boria Norrköping skriver på sin hemsida efter matchen

Det blev en härlig seger med 8-3 mot Åtvidaberg på fredagskvällen.

Första halvlek är lite avvaktande och slutar 1-1, där spelkvaliteten avtar med isens status. Dock har vi många bra intentioner, men förtvivlat svårt att få bollen över mållinjen. Lite tjafs och stök drar ner oss och i halvtid bestämmer vi oss för att lägga allt fokus på att spela bandy. Det ger resultat. Efter Åtvidabergs 2-1-mål så vänder vi till 8-2 med riktigt starka sista 20 minuter, som vinns med 5-1.

Skönt och nyttigt för oss att få spela ut i en rejäl ledning. En bra genomförd andra halvlek,  men vi kan höja oss en nivå till. Skärpan i avgörande lägen behöver vässas. 3 missade straffar vittnar om detta. Några individuellt fina mål stack ut. Filip Johanssons kraftfulla 70-meters soloraid till 4-2 och Fredrik Nilssons slalommål till 8-2.

Jakob Bovellan gjorde debut i Borgias A-lag och lämnade plan med ett straffmål på kontot. Patrik Grönborg var stabil och svarade för några fina räddningar när matchen stod och vägde. Gustav Gardell stark och 3-målsskytt. Fredrik Nilsson återigen planens bästa spelare.

Nu ser vi fram mot ett härligt Annandagsderby mot FAIK på Himpa.

Det är fredag och dags för dans!🕺🏼

Efter ha slickat såren under den gångna veckan så siktar vi nu vidare mot en ny batalj. Kvällens motstånd är inga mindre än @borgiabandy. Med andra ord årets första östgötaderby! Borgia har till den här säsongen hittat något spännande, dom har en skön blandning mellan ungt och gammalt och har påvisat att dom kommer alltid spela tighta matcher. För att ÅBK ska vinna eller ens kunna ta poäng borta på Himmelstalund så kommer inställning vara den avgörande faktorn, för det kommer bli 90 tuffa minuter. Förhållandena ser ut att bli rätt bra, +6 och uppehåll. Så se till att komma till Norrköping ikväll, kolla lite bandy och ta en o annan puttepå!🔥💙❤️

Av bandystars - 17 december 2019 12:11

Ni som följer Bandystars har noterat att Borås Bandy numera förekommer allt mer. Borås bandy har idag ett div 2 lag och ett div 3 lag. Den som sen känner till klubbens historia inser detta är imponerande och de skriver helt underbara referat från matchen. Hoppas ni tycker det samma efter ni läst om matchen mellan Mölndal - Borås 4 - 2

Vinst mot Derby
I går söndag var Tjust Bandy i Linköping och mötte BK Derby. Tjust Bandy vann med 9-1.

VT skriver på sin hemsida:
"Enkel seger för Tjust Bandy – till sist
Till slut fick Tjust Bandy hål på Derby och då trillade målen in med jämna mellanrum när det blev seger med hela 9–1.
Därmed kunde Tjust Bandy ta sin tredje seger på fem försök under den här säsongen i division 1.

Sett på förhand så skulle det bli en enkel seger för Gamlebylaget borta mot jumbolaget från Linköping som stod noll poäng inför matchen, men det tog drygt 26 minuter innan första målet kom. Ställningen i paus var 2–0.

– Det är inte bara åka hit och hämta två poäng. Man måste göra jobbet. Derby visste att vi ville åka mycket skridsko och därmed försvarade de sig väldigt lågt och kompakt. Det hade vi problem med inledningsvis, säger Tjust Bandys tränare Alexander Zinkevitch efter söndagens match.
Han tyckte att Tjust-spelarna i början var lite naiva i sitt passningsspel, men när laget började gå runt på kanterna skapades målchanser – och hörnor.

– I andra halvlek gjorde vi det riktigt bra. Vi spelade lite enklare. Istället för att slå en 50/50-passning i mitten så gick vi runt på kanterna och det gav utdelning, säger Zinkevitch.
Tjust hade bra utdelning på sina hörnor – det blev mål på tre av de åtta som skapades.

– Det är bra. Vi har tränat en hel del på hörnor och det var skönt att vi fick utdelning, menar Tjust-tränaren.

Inte mindre än sju Tjust-spelare kom med i poängprotokollet.

Mål och pass, Tjust Bandy: Oliver Wretman 2+2, Albin Wretman 3+0, David Walfredsson 0+3, Stanislav Klyushanov 1+1, Nikita Veschchagin 1+1, Hampus Ivarsson 1+0, Denis In Fa Lin 1+0.

Betyg: 3) Aleksandr Sannikov, 2) Albin Wretman, 3) Erik Skogh."

Nära, nära i Jönköping

Det ville sig inte riktigt för ÅBK i bortamatchen mot serieledande Jönköping.

Ledning i halvid med 1-2 efter 2 mål av Jaakko Niemi. Jönköping vänder i andra halvlek och tar ledningen med 4-3. Då tar vi timeout i matchminut 75 för att kunna gå för poäng berättar lagkapten Eric Strömberg.  Dock gör Jönköping 5-3 efter 79 minuter. Då både slutar vi spela och kämpa och vissa i laget hänger med huvudet istället för att genomföra matchen på ett bra sätt säger lagkapten Eric Strömberg.  Nu tror ju våra supporters att vi gjorde en dålig match eftersom slutresultatet blev 9-3 till Jönköping säger Strömberg. Målskytt för ÅBK var även Oscar Karlsson. Nu är det 90 minuter kriga som gäller mot Borgia på fredag avslutar en besviken lagkapten.

Av bandystars - 15 december 2019 06:15

Tre matcher i div 1 denna söndag 3 advent sasmtliga börjar Kl.14,00 så ni kan bara fälja en på plats övriga följer ni via Elitrapport går även att följa via Bandygrytan