Alla inlägg under december 2019

Av bandystars - 26 december 2019 19:30

Annandagsbandy på Bodavallen och publikfest dessutom. Supporters bjöd på bra bandy som bör tilltalat den månghövdade supporterskaran att komma igen fler gånger.

                                       

                   

Av bandystars - 26 december 2019 19:30

Den månghövdade publik som strömmade till Bodavallen och annandagsbandy fick se matchen mellan Borås och Skövde som kommer att gå till klubbens historia.

       

Det var svårt att räkna alla men någon lär försökt och fick det till ca 120 bandysupporters fast jag tror på fler men det är som psalmen Kan inte räkna de alla uppskattar Bandystars dessa till mer närmare 200 st för alla var inte på huvudläktaren

       

Där fanns nya som gamla bandysupporters, somlig faktiskt första gången och långväga dessutom. Då en kom från Australien och vem vet kanske tar hen med sig bandysporten hem. Sen fanns det bandysupporters både de från södra Sverige som från norr närvarande,

                       

Bland supporters hördes det fanns stora bandykunskaper och många hade spelat förr och det jämfördes regler och annat nytt som inte fanns förr. Men även förstagången bandytittare hördes som undrade var är bollen.  

       

Även sponsorerna var på plats och kanske nytt publikrekord för en seriematch då marketenteriet tog på sängkanten bokstavligt och hade fullt upp att brygga kaffe, stod den månghövdade kaffesugna supporters och stampade i väntan på kaffet. Kanske hade de förväntat sig att portföljerna var välfyllda lyste dessa nästan med sin frånvaro.

  media också på plats   


Av bandystars - 26 december 2019 17:50

Oskarshamns BS derbyföll: ”Ett antiklimax” skriver Johnny La rsson i Oskarshamn husorgan 


Dåliga väderförutsättningar och tunga domslut emot.

Oskarshamns BS var uppgivna efter derbytorsken.

–Det här blev verkligen inte vad vi hoppats på.


Det var inga roliga bandyförutsättningar i Gamleby på annandagen. Isen blev nästan direkt dålig och spelet fick anpassas därefter.

– Det blir väldigt chansartat. Underkylt regn gjorde att bollen åkte fram som en studsboll. Det finns många skickliga spelare i båda lagen så det känns ju lite tråkigt att inte kunna bjuda på bättre bandy på sportens egen julafton, säger Oskarshamns BS sportchef Pelle Folkesson.

– Men jag tycker vi gör det riktigt bra i första halvlek. Vi har flest målchanser och borde väl haft et par åls ledning.

Några bollars ledning blev det inte utan resultatet var 1-1. I andra halvleken fortsatte det att vara jämnt. Tjust gjorde 2-1 genom oskarshamnaren Sebastian Nilsson. Gästerna skulle dock kvittera med knappt 20 minuter kvar. Matchen var helt öppen, men med knappt tio minuter kvar så gick allt emot OBS.

– Helt plötsligt åker två av våra spelare ut på situationer som domaren inte alls blåst för tidigare, säger Pelle Folkesson.

Tjust gjorde tre mål sista åtta minuterna och tog till slut en resultatmässigt klar seger.

– Det här blev verkligen inte var vi hoppats på. Det är riktigt tunga mil att åka hem nu.

Plus i OBS går till målvakten Martin Andersson, som räddade två straffar, backen Oskar Johansson och Emil Starck.

 

Västervik Tidningen skriver 

Tjust Bandy vann derbyt
– trots straffmissarna

Bandy Kunde ha kostat segern mot Oskarshamn.    


Bollen studsade Tjusts
väg i annandagsderbyt

Bandy Fick ändra taktik när det inte gick att spela som planerat.


Tjust skriver på Facebook


Annandag Jul var det dags för derby mot Oskarshamns BS på Tjustvallen. Vädret var inte det bästa men Tjust Bandy vann med 5-2 mot Oskarshamns BS.

VT skriver på sin hemsida:

"Tjust Bandy segrade i länsderbyt

Tjust Bandy vann länsderbyt i division 1 mot Oskarshamn med 5-2 på Tjustvallen.

Hemmalaget fick ett drömläge att ta ledningen när man tilldömdes ett straffslag i den sjätte minuten, men Albin Wretman sköt inte straffen bättre än att gästernas målvakt Martin Andersson kunde rädda.

Det var istället Oskarshamn som tog ledningen med 1–0 i den nionde minuten genom Dmitri Grishin.

Kvitteringen till 1–1 kom i den 28:e minuten Nikita Veschchagin som tog vara på slumpboll och fri med målvakten gjorde han inget misstag.

Första halvlek bjöd inte på något större spel från något av lagen. Det var Oskarshamn som plockade fram de flesta och bästa målchanserna förutom målen.

Spelkvalitén blev inte bättre i andra halvlek. Det var mera kamp än skönspel.

Tjust ledningsmål till 2–1 var dock snyggt när en friställd Sebastian Nilsson dundrade in bollen i målet i den 56:e minuten.

Gästernas k– vittering till 2–2 kom straffslag genom Adam Nicklasson i den 73:e minuten.

Tjust fick ytterligare ett straffslag i den 76:e minuten. Nikitva Veschchagin lyckades inte heller överlista motståndarnas målvakt.

Med sex minuter kvar kom segermålet när Erik Skogh styrde in Viktor Gustafssons frislag till 3–2.

Tredje gången gillt blev det för Tjust när Albin Wretman gjorde 4–2 på straffslag i den 87:e minuten. Albin Wretman fastställde slutresultatet till 5–2.

Matchens sågs av 320 personer.

Mål och pass, Tjust Bandy: Albin Wretman 2+0, Erik Skogh 1+1, Nikita Veschchagin 1+0, Sebastian Nilsson 1+0, Viktor Gustafsson 0+1, Denis In-Fa-Lin 0+1."

"Bollen studsade Tjust Bandys väg i derbyt

När det inte kunde bjudas på något skönspel så fick Tjust Bandy ta fram kämpatakterna när Oskarshamn besegrades med 5-2.

Förutsättningarna inför torsdagens länsderby i division 1 på Tjustvallen var inte de bästa. Innan matchen kom det ett fint regn och under första halvlek föll det blötsnö.

– Det var 50/50-chanser som avgjorde och det visste vi om. Från den 15:e minuten när vi insåg vi att det skulle bli ospelbart fick vi plocka fram en annan taktik. Det tog en halvlek innan vi kom in i det, men sedan tycker jag det rullade på bra, säger Sebastian Nilsson.

I och med att isen var svårspelad så blev det mera kamp än skönspel.

– Det studsade vår väg den här gången, men det kunde lika gärna ha studsat Oskarshamns väg.

Tjust lyckades med bedriften att missa två straffar. Först var det Albin Wretman och sedan var det Nikita Veschchagin. Det kunde ha blivit kostsamma missar.

– Det som är positivt att vi höjer oss istället för bli knäckta efter missarna, menar Sebastian.

Sebastian Nilsson tillhör inte de notoriska målskyttarna. Med sitt andra mål för säsongen så gav han Gamlebylaget ledningen med 2–1.

– Det är kul att kunna vara med i sådana här matcher när det hetare till. Bollen gick in vid första stolpen och målvakten var inte riktigt beredd på detta. Det var skönt.

Oskarshamn kvitterade till 2–2 med 20 minuter kvar att spela, men med tre mål under matchens sista tio minuter kunde Tjust säkra segern. Bland annat fick Albin Wretman revansch på sig själv när han gjorde 4–2 på lagets tredje straffslag.

Tränaren Alexander Zinkevtich hyllade arbetsinsatsen som hans spelare svarade för. Det blev mycket kämpa och massor av känslor när var svårt att få igång något vettigt spel.

– Jag tycker trots att vi hamnade tidigt i underläge aldrig vek ner oss och vi försökte spela som vi hade pratat om. Jag tycker vi kämpade för varandra. Det var inte lätt att spela på den här isen och det var att starkt att kunna göra fem mål på den här isen, menar Alexander Zinkevitch.

Tidigare långtidsskadade Viktor Gustafsson gjorde sin andra match från start som ytterhalv.

– Han klarade av att spela hela matchen och gjorde det jättebra med tanke på att inte har haft samma försäsong som de andra spelarna, säger Alexander.

Mål och pass, Tjust Bandy: Albin Wretman 2+0, Erik Skogh 1+1, Nikita Veschchagin 1+0, Sebastian Nilsson 1+0, Viktor Gustafsson 0+1, Denis In-Fa-Lin 0+1.

Koggar: 3) Erik Skogh, 2) David Walfredsson, 1) Denis In-Fa-Lin."

 


           

Av bandystars - 26 december 2019 17:44

Borgia Norrköping skriver på sin hemsida

 

Härlig inramning vid Derbyförlust.

 

Nästan 500 åskådare hade tagit sig till Himmelstalund för att bevittna Annandagsderbyt mot Finspång.

FAIK segrar med 12-4 i en match som har två olika ansikten för vår del.


I första halvlek jobbar vi bra tillsammans, har tålamod och löser våra utmaningar vaket och alert. Vi bygger från grunden med tålamod och lugn. Carl Malteskog kvitterar FAIK:s ledning framspelad av Lukas Wiktorsson. Två snabba Finspångs mål ger oss uppförsbacke, men vi tar oss ikapp genom Gustav Lysell Smålänning framlyrad av Ludde Carlsson och sen genom Gustav Gardell på hörna. Ytterligare ett mål av gästerna gör halvtidsresultatet till 3-4, men vi är bra med i matchen och alla bidrar.


Andra halvlek är en betydligt sämre insats från vår sida. Vi är på hälarna och ängsliga, något som FAIK snabbt utnyttjar och går snabbt ifrån till 7-3. Därifrån blir matchen både mentalt och fysiskt jobbig för oss, något som vi, denna gång, inte hanterar särskilt bra. Enmansjobb och individuella misstag kommer allt tätare och det är bara en fråga om hur stora siffror det ska bli. 12-4 slutligen.


Första halvlek, rolig, fartfylld och inspirerad. 
Andra halvlek, tjurig, seg och håglös.


Som vanligt är det hur vi drar nytta av erferenheten som definierar vår utveckling. Visst är det frustrerande att förlora, men att tjafsa gör oss inte till bättre bandyspelare. Med lite distans bör det vara självklart vilken halvlek vi eftersträvar framöver. 

Lukas Wiktorsson var tillbaka från sitt nyckelbensbrott och gjorde en bra insats matchen igenom. Stort jobb, initiativrik och bolltrygg.

Fredrik Nilsson drog ett stort lass och utgör alltid ett hot. Fint slalom-mål igen.

Ludde Carlsson styrde försvaret galant i första halvlek, tillsammans med Robin Eng Engmark och Gustav Lysell Smålänning. Lite hämmad av en lårkaka i andra.


Ett trettiotal av våra medlemmar ställde upp som funktionärer. Stort tack för er fina insats, det värmer i Borgiahjärtat.

Av bandystars - 26 december 2019 17:30

En månghövdad publik strömmade till Bodavallen och annandagsbandy för att se matchen mellan Borås och Skövde, som kunde konstatera att återigen har Borås bandy skrivit bandyhistoria i Sjuhäradsbygden.

Bilder kommer att uppdateras senare ikväll



Borås Bandy
7-4
Skövde BK
 
Av bandystars - 26 december 2019 17:25

Målilla - Fredriksberg 6 - 4 




Målilla GoIF
6-4
Fredriksbergs BK
 

Målilla vände efter den tuffa starten: "Vi har som vanligt väldigt svårt att göra mål". Skriver Vimerby Tidning 


IMPONERANDE VÄNDNING AV MÅLILLA BANDY PÅ ANNANDAGEN – FÖRVANDLADE 2-4 TILL 6-4

Han gjorde hattrick * "Vi vet att vi kan vända": Skriver Dagens Hultfred 


Av bandystars - 26 december 2019 06:00

Bandyns julafton finns det de som kalar detta och det var då som det var bandypremiär när det spelades på naturis också och ibland vaken bar eller brast isen


I dag spelas det 4 matcher i div 1 södra och 2 matcher i div 2 och nog tycker Bandystars det är äkta annandagsbandy stämning i dessa matcher 

 

Åtvidaberg - Derby Linköping Kl.(13,15)  Ny tid 18,00

 


Åtvidabergs BK
-
Derby/Linköping Bandyklubb
  

 

 

Åtvidaberg skriver på sin hemsida 

Annandagen match mot Derby på Korvgubbens Arena!!!

 

JA, NI LÄSTE RÄTT!

Äntligen dags för hemmapremiär!Förra säsongen spelade vi endast en enda hemmamatch och resten blev inne på Stångebro. Det har dragit ut lite på tiden men nu är aggregatet på full snurra och funkar perfekt. Detta bäddar alltså för HEMMAPREMIÄR Varmt välkomna på annandagsfest på Korvgubbens Arena! Vi har även iår premiär för Åtvid Fan Zone som har öppet från 17:00 och till en timma efter matchen. Samma medlemskort som till fotbollen går att använda och har du ej något kan man bli medlem i kanslit för endast 100kr

Vi jobbar hårt med isen för att lyckas med detta!!!!


 

 

Tranås - Jönköping Kl.13,15

 


Tranås BoIS
-
Jönköping Bandy IF
  

 

 

Tjust - Oskarshamn Kl.13,15

 


Tjust Bandy
-
Oskarshamns BS
  

 

 

Oskarshamn skriver på sin hemsida 

 

Dags för annandagsbandy, det första i sitt slag för nybildade Oskarshamns Bandysällskap. Men det finns flertalet killar i laget som har bred erfarenhet kring dessa matcher och vet vad som krävs för att vinna sådana här tighta och svårspelade matcher. Killar som känner varandra, känslor både utanför och innanför kroppen, och statistikpappren är bara att kasta. Det lag som följer sin plan, inte ramlar i motståndarens fälla och framförallt spelar som ett lag både i försvars -och anfallsspelet, det laget har störst chans till 2p!
Må bästa lag vinna, klockan 13.15 den 26/12 är det avslag på

 

Borgia Norrköping - Finspång Kl.13,15

 


Borgia Norrköping BK
-
Finspångs AIK Bandy
  

 

 

Inför matchen skriver Borgia Norrköping 

 

Nu närmar sig Annandagsderbyt mot Finspång på Himpa. På klassisk bandytid, kl.13:15 torsdagen 26/12, drar det igång och vi hoppas få till en riktig publikfest. Flera bussar med FAIK-supportrar är bokade och med full uppslutning från oss i Borgia, så blir det en härlig inramning. Ta med dina vänner, syskon och släktingar. Alla med Borgiakläder går in gratis.

Hamburgare och korv finns att köpa.

Vi söker även några extra personer som kan assistera med enklare uppgifter. Kallelse kommer inom kort.

Om vi alla vi Borgia-och bandyvänner sluter upp kommer vi få en härlig blå klack 26/12.


Alla till Himpa!!

 

 

En match i div 2 omgång 11 

 

Målilla - Fredriksberg Kl.14,00

 


Målilla GoIF
-
Fredriksbergs BK
  

 


En match i div 2 västergötland spelas också


Borås - Skövde Kl.13,15 


Borås skriver på Facebook inför matchen 



Borås Bandy
-
Skövde BK
  

På annandagen skrivs historia.
Kl 13:15 spelas det annandagsbandy i Borås. Senast det begav sig var 1981. Det är dessutom seriefinal, ettan Skövde mot trean Borås som ligger en poäng bakom.
Gratis inträde, välkomna!


Av bandystars - 25 december 2019 20:05

Annandagsbandy en tradition för bandyälskare och denna gång skrivs det bandyhistoria på Bodavallen I Borås KL. 13,15 spelas det annandagsbandy i Borås. Senast det begav sig var 1981. Det är dessutom seriefinal, ettan Skövde mot trean Borås som ligger en poäng bakom.
Gratis inträde, välkomna!

 

Borås Bandy skriver på sin hemsida inför matchen 

 

 
 
 
Klas Ström Ordförande

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards