Per Dahlberg Utespelare
Av bandystars - 7 november 2019 07:53

Åtvidabergs BK spände musklerna direkt i träningsmötet mot rivalen och seriekollegan BK Derby. Detta uppsnappat från Corren och Facebook

Derby/Linköping skriver på Facbook
Bra genrep inför seriestarten på söndag mot Finspång. Tre snabba mål i början av matchen resulterade i en tidig timeout. Därefter vann vi matchen med 2-0. Nu vet vi att vi kan. Gäller bara att göra det hela tiden.

Corren skriver efter matchen
Redan efter blott tretton minuters spel hade Jesper Strömberg (x2) och ryska nyförvärvet Roman Tynterov gett ÅBK en 3–0-ledning att gå på.

Derby skulle dock lyfta upp spelet och reducera en gång innan paus. När Linköpingslaget dessutom fick defensiven att stämma blev det en helt annan matchbild. Offensivt starka ÅBK kom plötsligt ingenstans och när Derbys Karl Forslund gjorde sitt andra mål i matchen, fram till 2–3, kändes det vidöppet. De sista 35 minuterna blev dock helt mållösa vilket gjorde att matchen slutade med just de siffrorna.

Derby premiärspelar, i division 1 södra, på söndag då Finspång står för motståndet. För ÅBK:s del dröjer det ytterligare ett par dagar, till 16 november, innan lagets premiär mot Oskarshamn.

Av bandystars - 6 november 2019 07:48

Åtvidaberg och Derby/Linköping möts i kväll i en träningsmatch som spelas på Stångebro i Linköping.

Derby/Linköping Bandyklubb
-
Åtvidabergs BK

Av bandystars - 2 november 2019 19:17

Tjust - Skövde 9 - 2

Vinst mot Skövde skriver Tjust på Facebook
Tycker vi gör en bra match i det stora hela. Vi får många spelare delaktiga i anfallsspelet. Det saknas lite tempo och hårdhet i passningarna, men det kommer bli bättre nu när vi får börja träna på stor isyta. Försvarsspelet var bra, vi åker med och får in motståndarna i den yta vi vill att dom ska ta avslut.

Helenelund - Finspång 5 - 7
Vinst i Relitahallen mot Helenelund med 5-7. En bra insats över 90 minuter som dock hade några perioder då våran nivå sjunker förlågt. Vi har en 0-3 ledning efter 25 minuter som vi tapper till 4-3 tidigt i andrahalvlek. Efter det målet tar vi över matchen och vänder resultatet till vår favör. Alla jobbar och sliter i kollektivet och målskyttarna hämtas från alla lagdelar i laget. Vi lämnar Uppsala med en bra känsla i gruppen.

Smakstart!
Det är inte ofta JB tar ledning med två bollar de tre första minuterna i en match, men idag hände det! 2-0 efter 3 minuter! Och det var ett betydligt piggare, friskare, spelsuget JB jämfört med förra helgen (mot Skirö). Borta var tröttheten, håglösheten och förkylningar som spökade för en vecka sedan. Dessutom perfekta förutsättningar på stor is utomhus hemma på Råsläött IP i veckan. Och då kommer resultaten, 7-2 mot Blåsut är en god fingervisning om att JB är på rätt väg inför seriestart nästa helg!.
I halvlek är det 3-1 till JB och JB har faktiskt gjort även Blåsuts mål. Bara några minuter in i andra är Blåsut nästan ikappp med 2-3 men strax efter är det 4-2 till JB. När vi kommer till matchens slutskede (sista 10 minuterna) ramlar målen in och matchen slutar 7-2. Bra avslut på träningsmatcherna!
Vad säger tränaren?
"-Ja det var ett bra kvitto, precis ett sådant vi vill ha nu inför serien drar igång. Vi blandar dock bra spel med periodvis mindre bra och nu gäller det för oss att lyfta lägstanivån så vi kan vara jämnare på en hög nivå matchen igenom", säger Tobias Asplund som nu ser fram emot seriestart!

Kommande fredag drar DIV 1 Södra igång, JB har Borgia Norrköping borta. Nu är det nära!

BBK skriver

Dåligt genrep av BBK

BBK gjorde ett slätstruket intryck i genrepet mot Jönköping.

Inte mycket stämde i denna match och vi går hoppas på det gamla ordspråket att ett dåligt genrep innebär en bra premiär.

Notabelt för er som läser matchstatistiken är att BBK:s första mål var ett självmål .

Nu glömmer vi denna insats och ser fram emot nästa veckas seriepremiär borta mot Kareby.

Tranås - Djurgården 5 - 8 Men bry er inte om matchloggen där står det annat