Alla inlägg under november 2019

Av bandystars - 9 november 2019 06:34

Jönköping vann premiärmatchen men den kanske inte var så trevlig tillställning om Bandystars försöker tolka händelserna och läser vad Borgia-Norrköping skriver efter matchen "Lite väl tufft och alla spelare i båda lagen får rannsaka sig själva och fundera över sitt agerande, så att kommande matcher blir lite mer respektfulla."

Borgia Norrköping BK1-4Jönköping Bandy IF

Otäck skada i tuff premiär.

Seriepremiären mot Jönköping, blev en rejäl holmgång, på gränsen till brutal emellanåt. Redan efter 3 minuter tacklas Lukas Wiktorsson och får åka till akuten med befarat nyckelbensbrott. Än värre blir det för Jönköpings Oskar Davidsson som i 73 minuten, landar otäckt på huvudet, efter en tackling. Ambulans hämtar och vi hoppas givetvis på det bästa för Oskar. Härtilll 50 utvisningsminuter för Borgia och 60 minuter samt ett grovt matchstraff för Jönköping. Lite väl tufft och alla spelare i båda lagen får rannsaka sig själva och fundera över sitt agerande, så att kommande matcher blir lite mer respektfulla.

Bandymässigt gör Jönköping 1-0 efter 5 minuter, när vi är lite på hälarna. Gustav Gardell bryter sig dock fram till friläge och kvitering några minuter senare, framspelad av Robert Johansson. Resten av halvleken har vi bra försvarspositioner och jobbar hårt. I andra övertidsminuten studsar bollen verkligen inte vår väg, utan resulterar i ett självmål och 2-1 till Jönköping i paus.

Första 15 minuterna i andra halvlek, är vi passiva och Jönköping gör 3-1 efter skott utifrån och 4-1 efter att vi rensat en hörna rakt på en motståndare och in i eget mål. Jönköping är på mer på hugget och det kostar oss 2 baklängesmål. Vi jobbar oss dock tillbaka i matchen och är lite på gång när den otäcka skadan kommer. Efter 30 minuters väntan kommer spelet igång, men av förståeliga skäl, med mindre intensitet. Gustav Gardell bryter sig dock igenom och fälls med straff som följd. Jönköpings målvakt räddar dock Melker Lindqvists straff. I en sista forcering har Olle Lindström och Fredrik Nilsson varsitt bra läge som inte resulterar. Matchslut och 4-1 till Jönköping.

Resultatet är inte så mycket att säga om, utan vi gratulerar Jönköping till  2 poäng. Dock tar vi matchen hela vägen in mot en av seriefavoriterna. Och vi gör det med 8 spelare som är 15-19 år. All heder till er imponerande insats, då det trots allt skiljer en del mellan Junior- och Seniorspel. I övrigt jobbade vi verkligen som ett lag och stod upp för varandra. Alla spelare bidrog, med toppar i Kapten Ludde Carlsson på Libero, Fredrik Nilsson på mitten och Gustav Gardell på topp.

Av bandystars - 9 november 2019 06:25

Efter en stark laginsats lyckades Målilla besegra Åby/Tjureda med 3-1 (1-0) borta i Åbys nybyggda bandyhall ikväll.

En stark försvarsinsats genom hela matchen med Alfred Karlsson i målet som främste aktör. De rutinerade spelarna  spelade just rutinerat och tog ansvar och kompletterades av de yngres spelglädje och inställning. En riktigt bra start på säsongen!

Målskyttar: Anatoly Suzdalev 2, Arvid Johansson.

Av bandystars - 8 november 2019 20:12

Bandystars vänsterprassla och detta beroende av jag har bara 4,5 mil till Borås och Frillesås likaledes finns det kanske anledning att se om sitt hus och framtiden. Div 1 södra 12 mil till närmaste bortamatchen börjar hemmaisen locka dess mer.

Spetsforward klar inför premiären

Imorgon (läs lördag 9/11 kl. 17.00) spelar Oskarshamns Bandysällskap föreningens första och historiska seriepremiär i Div 1 Södra borta mot ex. allsvenska Tranås BoIS. En svår bortamatch som kräver att hela laget presterar maximalt och har en hög lägsta nivå.

Inför den stundande seriepremiären har en sista pusselbit fallit på plats, det är den ryske forwarden Dmitrii Grishin, 23år, med erfarenhet från spel i ryska högstaligan, som är klar för Oskarshamns Bandy. I Dmitrii ser vi en målgörare som kan vara med och bidra i jakten på poäng i täta matcher.

Av bandystars - 8 november 2019 06:15

Först ut blir Åby/Tjureda - Målilla som ikväll Kl. 19,30.
Målilla blir det första småländska lag som får beträdda Eriksson Arena is i premiären i div 2

Åby/Tjureda IF B
-
Målilla GoIF B

Målilla skriver inför matchen på Facebook
Seriepremiär på fredag!
Efter träningsmatcher är det nu äntligen dags för seriepremiär i Div 2 Småland. Vi inleder i Åby/Tjureda på fredag 8/11 kl.19,30 Passa på att ta en tur till Åby och heja fram vårt "nya" RödVita lag i den nybyggda bandyhallen.

Läs vad husorganet skriver om förutsättningarna

Av bandystars - 8 november 2019 06:00

Seriepremiären ett faktum och först ut är Borgia-Norrköping och Jönköping ut matchen följer ni bäst live