Alla inlägg under juni 2019

Av bandystars - 17 juni 2019 20:08

Oskarshamn fortsätter att presentera nya spelare detta kan vi läsa på Facebook och på hemsidan 


Den starka mittfältsspelaren Emil Starck blir OBS tredje nyförvärv. Emil har de senaste säsongerna spelat för Tranås BoIS i allsvenskan, därmed kommer han in med den rutin som krävs för att nå högre placeringar i division 1 för Oskarshamns Bandy.


Emil är en så kallad tvåvägsspelare som gärna är med i offensiven, men framför allt en spelare som inte viker ner sig i defensiven. Han står upp för sitt lag och spelar en fysisk bandy, och visar därigenom vem som bestämmer ute på banan. Emil har även en vass passningsklubba som vi hoppas få ta del av.


Inför säsongen 2015-2016 kom Emil från division 1 bandy i Skirö-Nävelsjö till Tranås BoIS för allsvenskt spel, och där har han så varit fram tills nu.
Tranås allsvenska sejour avslutades efter den gångna säsongen då laget åkte ner till division 1. Tranås kommer att vara en motståndare till Oskarshamns Bandy i vinter.


Emil har Nässjö IF som moderklubb där han fostrats i ungdomsbandyn, men även hunnit med två allsvenska säsonger innan han lämnade. Förutom ovan nämnda föreningar har han även representerat Malmbäck och Tjust Bandy.


Sportgruppen om sitt senaste tillskott: ”Är mycket nöjda över att lyckats knyta en etablerad allsvensk spelare till klubben, vi är säkra på att Emil med sin rutin kommer att bli en ledande spelare både på och utanför isen”


Vi hälsar Emil välkommen till nybildade Oskarshamns Bandy och gläds åt att han vill vara med i denna nysatsning.


Kontraktet är skrivet på 2år.

Av bandystars - 16 juni 2019 11:26

Tjust Bandy har gjort klart säsongens första nyförvärv, det är Sinom Skoogh som ansluter från Åtvidabergs BK. Detta skriver Tjust på hemsidan 


Simon är inte helt obekant för publiken på Tjustvallen, han spelade en sejour i Tjust Bandy 2011-2015, och har dom senaste säsongerna spelat i moderklubben Åtvidabergs BK.


- Simon vill göra en seriös satsning på sin bandy dom närmaste åren och förutsättningarna att göra det fanns inte i Åtvidaberg.


-  Vi känner varandra väl och när vi träffades första gången i våras så fick vi direkt en bra känsla, Simon är en mycket bra person som samlat på sig erfarenhet både på och utanför planen.


- Vi är mycket nöjda och glada att Simon väljer att göra sin satsning tillsammans med oss i Tjust Bandy, han kommer garanterat att tillföra vårt lag kompetens.


Kontraktet är skrivet på 2 år.

Av bandystars - 14 juni 2019 06:00

Roman Tynterov från Lokomotiv Orenburg kommer att representera ÅBK säsongen 19/20. Detta skriver ÅBK på sin hemsida

Tynterov har gjort 25 landskamper för Ryssland i U15,U17 och U19.

Tynterov blev världsmästare för Ryssland då han spelade VM för U19 i Oslo.

Tynterov är 23 år och är en mycket åkstark mittfältare som förra säsongen gjorde 22mål och 11 asssist

i Lokomotiv Orenburg.

Roman Tynterov anländer till ÅBK omkring 1 oktober.

Av bandystars - 13 juni 2019 19:15

Så blev den offentligt vilka lag som anmält sig till div 1 södra. Inga överraskningar utan gamla bekanta lag återfinns serien som kan varandra innan och utantill. Fast lite svårt kanske det är att ha full koll på östgötalagen. 


Dock skall vi notera en nykomling och det är Tranås Bois som ramlade ner från allsvenskan som med rutin kanske skall ses som en framtida favorit, eller så kommer laget att brandskattas och det blir att bygga upp nytt. 

Geografiskt en bra serier utom för Bandystars som bor lite vid sidan om.


Allt fler pusselbitar börjar falla på plats inför bandysäsongen 2019/20 och nu står det klart hur gruppindelningen ser ut för herrarnas Division 1-serier under kommande säsong. Indelningen fastställdes av Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté, TK, den 12 juni 2019. TK har i sitt beslut tagit viss hänsyn till geografisk indelning, men framförallt till det sportsliga samt haft ett fokus på flexibilitet i de två norra serierna.

Nytt för i år är att endast fyra seriesegrare kommer att få kvala till Bandyallsvenskan. Det innebär att vinnarna i de båda Norrlandsserierna kommer att mötas i ett playoff-dubbelmöte för att göra upp om den fjärde och sista kvalplatsen. B-lag får ej kvala uppåt.


Borgia Norrköping BK
Derby Linköping BK
Finspångs AIK
Jönköping Bandy
Målilla GoIF
Oskarshamns BS
Skirö AIK
Tjust Bandy
Tranås BoIS
Åtvidabergs BK

Av bandystars - 12 juni 2019 06:00

Carl Isaksson lämnar Jönköping för spel i Helenelund detta enl SBF



Av bandystars - 11 juni 2019 06:00

Tjust Bandy har gjort klart med Denis In Fa Lin inför kommande säsong, Denis har skrivit på ett nytt kontrakt som ass.tränare och även som spelare. Detta skriver Tjust på sin hemsida och på Facebook 


- Denis har varit hos oss i fyra år nu och är fast rotad I Västervik med sin familj, han har haft rollen som assisterande tränare och spelare under dessa fyra åren.


-  När vi nu har en ny huvudtränare i föreningen ser vi det som viktigt att behålla kontinuiteten och den står Denis för i sin roll som assisterande tränare.


- Vi är glada att också Denis valde att fortsätta minst ett år till som spelare, hans erfarenhet och stabilitet är viktig och det visade han genomgående under förra säsongen.


Båda kontrakten är skrivna på 1 år.

Av bandystars - 10 juni 2019 19:56

Oskarshamns bandysällskap har gjort klart med sitt andra nyförvärv. 22-årige David Lund är klar för den nystartade föreningen.


David Lund är bandyfostrad i Vetlanda BK. Förra säsongen satsade han på sin civila karriär och höll bara igång lite med division 1-laget Skirö AIK. Innan dess har han spelat för Skirö AIK och han har även representerat Tjust Bandy på seniornivå.


– En defensiv spelare som är ung och ambitiös. Han visade tidigt intresse av att vara med på vår resa när vi tog kontakt, säger Pelle Folkesson i sportgruppen i OBS.


Vilken position är han tänkt för?

– Han kan spela defensiv mittfältare, back eller som ytterhalv.


Kontraktet är skrivet på ett år och Lund kommer att pendla från Vetlanda tillsammans med Adam Nicklasson.


OBS har flera krokar ute och hoppas kunna presentera fler nyheter inom kort.


– Gensvaret efter vi presenterade Oskarshamns bandysällskap har varit enbart positivt. Vi märker av att intresset kring oss är bra och det har gett oss som jobbar med det här mycket energi. Det är mycket på gång, säger Folkesson.


Text: Johnny Larsson, Oskarshamns-tidningen

Av bandystars - 9 juni 2019 19:00

I väntan på att div 1 serierna skall bli klara får vi hålla oss tillgodo med allsvenska serien som är klar och den är inte mycket att hänga i julgranen sett i småländska ögon då den innehåller bara ett lag nämligen Nässjö 


Bandyallsvenskan i vinter

 
Plocka fram almanackorna i sommarvärmen, för nu står det klart hur Bandyallsvenskan 2019/20 kommer att spelas. 

Bandyallsvenskan är på väg in i sin tredje säsong som en enad serie och återigen är det en rad nya lag som kommer till spel. Nya för i år är Falu BS och IK Tellus, som båda kom från Elitserien, samt UNIK Bandy och Skutskärs IF, som båda kom från Division 1.

Efter att samtliga 16 klubbar samlats i Stockholm den 18 maj för ett seriemöte så har spelschemat fimputsats och matchtider spikats. En process som nu är klar och säsongen 2019/20 kommer att spelas enligt följande:

POOLER (alla lag inom respektive pool möts två gånger under grundserien och lagen i den andra poolen en gång):

NORR:
Ljusdals BK
IFK Rättvik

Kalix Bandy
IK Tellus

UNIK Bandy
Skutskärs IF

Falu BS
Peace & Love City

SÖDER:
TB Västerås
Örebro SK

IF Boltic
Lidköpings AIK

Gripen Trollhättan BK
IFK Kungälv

Katrineholm Bandy
Nässjö IF

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< Juni 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards