Fre 08/0319:00GT 76 IK-Karlsborgs BK   2 - 3 Detaljer
Sön 10/0315:00UNIK Bandy-GT 76 IK   6 - 2 Detaljer
Sön 10/0316:00TB Västerås-Karlsborgs BK   10 - 3 Detaljer

Bandystars hade räknat bort Nässjö men det skulle jag inte gjort detta skriver Bandy Puls

4-2
Falu BS Bandy

Nässjö grep sista halmstrået – besegrade blekt Falu BS rättvist: "Modet och viljan avgjorde"

Matchen i korthet

Säsongens minst sevärda halvlek? Ja, frågan är om inte det var det vi fick se i och med den första akten i Stinsen Arena. Praktiskt taget så hände nästan ingenting, förutom ett helt gäng hörnor som inget av lagen lyckades utnyttja. Det var stendött. Åtminstone fram till att Michael Pettersson plötsligt gav BS ledningen, frispelad efter en kombination som faktiskt var relativt läcker. I övrigt saknades det mesta – glöd, känslor och spel – hos båda lagen. Andra halvlek blev bättre och rivstartades med att Nässjö kvitterade på hörna efter bara ett par minuter. Och det var också hemmalaget som klev ut med klart mest frenesi och fart, vilket också skulle komma att löna sig, när man gick upp till en tvåmålsledning och såg ut att stänga matchen. Falu BS sprattlade visserligen till, via en sen reducering, men särskilt spännande blev det aldrig då Nässjö kontrade in 4–2-målet strax därpå. Helt rättvist.

Matchens lirare

Marcus Magnusson, Nässjö. Nässjö var laget som höjde tempot och vågade mest efter den sömniga första halvan och en av de drivande i den höjningen var skridskostarke Magnusson, som både hotade offensivt och stressade Faluspelarna i uppspelsfasen. Magnusson satte dessutom dit det viktiga 1–1-målet i början av första halvlek, och var högst involverad även i 2–1 efter en fin uppåkning.

Matchens flopp

Falu BS. Säsongens viktigaste match slutade med en, milt sagt, grådaskig insats av Dalalaget. Här hade man möjlighet att, mot seriejumbon, ge sig själva ett bra utgångsläge inför den avgörande omgången, men när det väl gällde såg BS-spelarna närmast bortkomna ut på isen. Försiktiga och räddhågsna. Var var glöden? Var var desperationen? Resultatet innebär att chansen till fortsatt elitseriespel nu minskade rejält (kanske försvann den helt, beroende på kvällens resultat mellan AIK och Frillesås). Och efter den här typen av insats är det nästan så att man ställer sig frågan om Falulaget verkligen är värda att hänga kvar.

Matchens höjdpunkt

I brist på rent spelmässiga höjdpunkter så är ändå Nässjös andra halvlek värd att nämna. För även om det inte var någon propagandabandy det bjöds på i Stinsen Arena så är ändå hemmalagets vilja och mod i den andra akten berömvärd och hemmasegern var tveklöst rättvis. Och, ja faktiskt, så har Nässjö i och med segern fortfarande en minimal chans att ta en elitserieplats, så länge inte Frillesås tar poäng i den sena matchen mot AIK.

Som enskild händelse så är det svårt att blunda för att Falu BS sena reduceringsmål faktiskt var riktigt vackert. Daniel Bäck lyfte – vi har sett det förr – en perfekt avvägd boll fram till Michael Pettersson, som helt ensam inte gjorde något misstag, utan satte dit sitt andra mål för dagen.

Matchfakta

Matchfakta – elitseriekval omg. 5

Nässjö IF–Falu BS (0–1)

Mål: 0–1 (33) Michael Pettersson (David Jansson), 1–1 (48, hörna) Marcus Magnusson (Alexander Heinhagen), 2–1 (75) Kevin Runbom, 3–1 (83) Martin Lindqvist (Patrik Gustavsson Thelin), 3–2 (86) Michael Pettersson (Daniel Bäck), 4–2 (88) Patrik Gustavsson Thelin (Oskar Bouveng).

Av bandystars - 10 mars 2019 07:15

Kommer agna att skiljas från vetet idag. Tåget gått alla redan för Nässjö för det är för många om och men. Falun har inte råd att förlora då Frillesås har sitt öde i egen hand och avgör vid vinst. Samtidigt kan AIK säkra platsen i eliten vid vinst.

I kvalet till Bandyallsvenskan är det i flera matcher kniven på strupen..... . Bl. krävs det för Tjust att vinna idag mot Mölndal, samtidigt som klara Katrineholm vinner över Nitro/Nora

Av bandystars - 8 mars 2019 21:30

Mer eller mindre kört och det är transportsträcka kvar måste alla matcher spelas ändå

Av bandystars - 8 mars 2019 06:43

Nu vänder serien och nu gäller det att vara med och ta poäng annars kan det vara kört om det ser pyrt ut alla redan

Av bandystars - 7 mars 2019 21:07

Spänningen var olidlig nästan och dess längre matchen led blev det nästan hjärtklappning. Frillesås hade 1 - 0 i halvlek och gör 2 - 0 direkt i andra såg det onekligen bra ut,. Falun reducera och kvittera när det återstå 2 min av ordinarie speltid. Det blev olidliga tilläggs minuterar Bandystars fick genomlida.

Oavgjort och spänningen fortsätter. Frillesås har avgörande i egna händer och nu är det AIK i nästa match.

AIK vann över Nässjö fast det var Nässjö som tog ledningen i matchen orkade de inte stå emot tyngden i AIK och fick se sig besegrade