Efter förlusten i fredags på Tjustvallen mot Nitro/Nora var det ett revanschsuget Gamlebylaget som begav sig till västkusten.

– Det kändes redan på vägen att det var ett koncentrerat Tjust som gav sig iväg och det höll i sig i stort sett hela matchen, säger Tjusttränaren Thomas Fransson efter 6–0-segern.

Tjust fick en smakstart på matchen i och med att laget ledde med 2–0 efter tolv minuters spel sedan Viktor Gustavsson svarat för båda målen.

– Båda målen kom till som vi hade pratat om innan där Viktor kunde komma in från kanten.

Det blev ytterligare två Tjustmål innan pausen.

I slutet av första halvlek fick Mölndal några bra lägen att spräcka nollan, men då klev Tjust-målvakten Eetu Sviili fram och gjorde några viktiga räddningar. Bland annat räddade han en straff.

– I andra halvlek handlade mycket om att spela av matchen samt behålla nollan intakt. Vi gjorde detta genom att hålla i bollen så att inte de skulle kunna skapa några farligheter.

Tjust gjorde ytterligare två mål efter pausen och därmed skrev segersiffrorna till 6–0.

Så länge det var bra is var det Tjust som styrde händelserna på isen. När det blev lite sämre is i slutet av halvlekarna kunde Mölndal hänga med spelmässigt.

– Vi spelade näst intill till punkt och pricka som vi hade bestämde oss för. Vi höll hos till matchplanen. Det var en stabil insats från vår sida, menar Thomas Fransson.

På tisdag väntar en riktig värdemätare för Tjust när allsvenska Katrineholm svarar på motståndet på bortaplan. Om tumskadade Mathias Norell är redo för spel var oklart på söndagskvällen.