Direktlänk till inlägg 17 februari 2019

Referat Borgia Norrköping - Finspång

Av bandystars - 17 februari 2019 19:17

Borgia Norrköping skriver på sin hemsida efter matchen 


Borgia Norrköping-FAIK 4-5

 

Vädret hade lyckligtvis slagit om under natten och med lite linjemålning på morgonkvisten, så kunde matchen mot FAIK genomgöras som planerat. 3 grader och vindstilla gav hård is, men lite regn gjorde den hoppig.

Vi har ambitionen att bygga anfall nerifrån med aktivitet och grundfart, men energin finns inte riktigt där och vi kommer ofta felvända mot eget mål i låg hastighet. Detta sätter oss i tidsbrist och FAIK får med sig 1-0 via hörna och 2-0 i 13 minuten, då vi inte fått bort bollen. Vi ändrar taktik och tar ner bollen på offensiv planhalva genom halvlyft och längre bollar. Detta betalar sig och vi kommer in i matchen, åker mer skridskor och börjar ta de dueller vi behöver. Gustav Gardell krigar ner en boll som Fredrik Nilsson förvaltar till 1-2, vilket är halvtidsresultatet.

Vi har positiv känsla i paus, då vi känner att vi jobbat oss tillbaka och har bra positioner både framåt och bakåt. Historien upprepar sig dock och vi är åter energifattiga då FAIK gör 3-1 på lyft, 4-1 efter bolltapp och 5-1 på en andrabollsvinst. Allt inom 20 minuter. Vi går tillbaks till att på enklast möjliga vis flytta ner bollen och sätta tryck. Detta gör vi bra och sista halvtimmen blir en jakt på mål. Martin Johansson serverar fina lyft som Gardell, Fredrik, Palle och Robban jobbar bra med. Palle gör 2-5 efter bollstöld och sen 3-5 i två mot noll läge framspelad av Fredrik Nilsson. Gustav Gardell är sen urstark när han bryter sig igenom FAIK:s försvar med straff som följd. Tobbe Pettersson bombar upp den i krysset och med kvarten kvar är vi bara ett mål ifrån. FAIK samlar ihop sig bättre och blir tätare. Vi går ner på 4 försvarare och bemannar med en extra forward. Det ger oss ett riktigt bra läge med skott utanför och några halvlägen, men vi når inte riktigt fram utan 4-5 står sig.

Surt att förlora, men det är något vi får acceptera. Två liknande halvlekar från vår sida. Energilöst och avvaktande första 15. Kamp, kraft och moral sista halvtimmarna. Något att fundera över, men detta tilltrotts så är det ingen tvekan om att vi har närmat oss de bästa lagen i serien.

Samtliga spelare ska ha en eloge för sina insatser i jakten på poäng. Extra plus till Morgan Karlsson för fin position och hårt arbete i defensiven, Gustav Gardell och Fredrik Nilsson för kraft och fantasi framåt.

På Söndag är det säsongsavslutning mot Stjärnan, även det på Himmelstalund. 

Välkomna!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards