Direktlänk till inlägg 12 januari 2019

Målilla - Jönköping 3 - 8

Av bandystars - 12 januari 2019 06:30

Grinslanten lockade storpublik till matchen men frågan var hur många tyckte den var så trevlig upplevelse. Men bandy kan vara rolig och bra trotts resultatet också.


Målilla GoIF Bandy3-8Jönköping Bandy IF

Husorganet på plats och Thomas Lindblom skriver 

Trots drömstart - Målilla föll stort

Bandy Efter nio minuter ledde Målilla Bandy hemmamatchen mot topplaget Jönköping med 2-0. Sedan var det roliga slut. Jönköping vände och vann med trygga 8-3.


Målilla fick en drömstart hemma mot Jönköping. Efter nio minuter hade hemmalaget gått fram till 2-0 efter mål av Antoly Zuzdalev och Dimitry Lazar.

– Dessutom är det solklar straff för oss när Lazar är involverad i en situation, men det är nog bara domaren som inte ser det, säger Målillatränaren Jesper Lüning.

Men efter drömöppningen vände Jönköping på matchen och gick fram till 4-2 i den första halvlekens slutskede.

Mer egendomligt blev det när samme domaren Adam Jokinen sa till bägge båsen att han lagt på tre minuter av den första halvleken, men Jönköpings 2-5 kom i den femte förlängsminuten.

– Alla var helt oförstående. Och 2-5 speglade inte alls matchbilden i första halvlek. Vi gjorde till stora delar en riktigt bra första havlek. Det kändes tungt, speciellt när man inte fattar vad han hittade den tiden, säger Jesper Lüning.

Jönköping behövde dock bara drygt tre minuter på sig i den andra halvleken att göra 2-6.

– Efter deras tidiga mål så gick vi ned oss ganska rejält. Sedan höjde vi oss igen i slutet, men sett till den första halvleken borde vi haft ett bättre resultet med oss, säger Jesper Lüning.

Jönköping gick fram till 2-8 innan Målilla reducerade till 3-8 med knappt 20 minter kvar. Målet gjorde Marcus Skoog.

Lüning tyckte ändå att det fanns en del bra att ta med sig från matchen, sett med Målillaögon.

– Jönköping är ett lag som spelar rätt så smart och klurigt, och har bra tryck i skridskoåkningen. Man ska inte skämmas över att förlora mot dem, men såklart hade vi hoppats på en annan utgång av matchen. Glädjande var dock att 14 av 16 spelare i vårt lag var Målillaprodukter, och där den äldste var 24 år, säger Jesper Lüning.


Målilla kan skryta med två husorgan som skriver och Ossian Mathiasson skriver 

Målilla föll – trots tidig ledning i enkronasmatchen


Trots att Målilla ledde med 2–0 efter tio minuter blev det förlust med klara siffror mot tabelltrean Jönköping i kvällens enkronasmatch på Venhagsvallen.

Anatoly Suzdalev satte 1–0 efter fyra minuter och några minuter senare ville Dimitry Lazar vara sämre när han satte 2–0.

Målillas glädje blev rätt kortvarig och bara ett par minuter senare hade gästerna reducerat och kvitterat på Venhagsvallen. 

Jönköping ledde med 5–2 i halvtid och vann till slut med säkra 8–3 inför 216 åskådare. Marcus Skoog gjorde Målillas tredje mål. 

– Jag är mycket nöjd med stora delar av första halvlek men vi ligger ändå under med 2–5 och det speglar inte matchen för fem öre. Vi börjar bra, gör 1–0 och ska ha en straff men det är nog bara domaren som inte såg det. Vi gör också 2–0 och sen får de in två mål på tillfälligheter. 5–2-målet gjordes under den femte övertidsminuten och jag vet inte var den tiden kom ifrån. Det var synnerligen konstigt och tungt för grabbarna, säger tränaren Jesper Lüning.  

Målilla fick ingen bra start på andra halvlek och Lüning var missnöjd med lagets första 20 minuter efter paus.

– Där föll vi ner lite grann men vi höjde oss under de sista 20 minuterna. Vi fick ingenting gratis i matchen och det kändes som att domaren tog utvisningar på Jönköping mot slutet för att jämna ut i statistiken. Jag vet inte hur mycket slag och hugg som våra spelare fick ta emot, säger Lüning.

 

Ossian Mathiasson

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards