Direktlänk till inlägg 18 december 2018

Borås Bandy

Av bandystars - 18 december 2018 19:20

En ny bekantskap på Bandystars Borås Bandy och jag lovar detta är bara början på något som tog sin början för snart 10 år sedan. Läs nedan om begynnelsen.

 

Längre fram kommer ni bli uppmärksammande om när klubben skriver historia kan jag lova 


Historien om Borås Bandy

Vintern 2009/10 såddes det frö som senare har utmynnat i att Borås Bandy bildades. Det var den säsongen som jag (Klas Ström) såg min livs första live-bandymatch i Vänersborg. Jag fångades av farten i skridskoåkningen i kombination med den fantastiska teknik som spelarna uppvisade med klubba och boll. Jag minns i synnerhet ett anfall där Timo Oksanen gjorde ett långt utkast till Ville Aaltonen som tog ner bollen i full fart. Något liknande hade jag aldrig upplevt och det var verkligen fantastiskt skickligt.

Ett par veckor senare var det återigen dags att åka på match och denna gång tillsammans med min son Karl som då var fyra år. Under hemresan så är Karl väldigt upprymd och hans största önskan var att få testa att spela bandy. Första steget var att få tag i skridskor, hjälm, klubba och boll. När det kom till klubba så blev det genast problem, då detta inte fanns att uppbringa i någon butik i Borås. På Svenska Bandyförbundets hemsida hittade vi lyckligtvis ett ”Bandyskole-paket” och därmed var klubbproblematiken löst. Under de första vintrarna tränade vi på den lokala skolans is och i samband med allmänhetens åkning i Borås ishall.

Startskottet för bandyn i Borås i mer organiserad form var den 20 oktober 2012, då vi hade den första officiella isträningen. Deltagare på isen var jag tillsammans med mina två yngsta barn Karl & Elsa samt ytterligare tre barn och deras pappor. Under den resterande delen av den säsongen så ökade antalet barn rejält och mot vårkanten var det ca 20-25 barn i träningsgruppen.

Säsong två så fortsatte arbetet med att utveckla verksamheten och vi lyckades öka antalet deltagare sakta men säkert. Vi försökte vara aktiva och synas i olika sammanhang för att marknadsföra bandyn i Borås i samband med Kretsloppet, kommunens idrottsskola, etc. Parallellt började jobbet med att skapa bra kontakter med lokala politiker och kommunens fritidsförvaltning för att på sikt försöka få till stånd en fullstor konstfrusen isyta. Därefter har det varit många möten och mycket arbete, men med facit i hand så har vi lyckats otroligt väl med bl.a argumentet att det finns ett stort behov av mer isyta i Borås. Under resan som har tagit några år, så har jag kastats mellan hopp och förtvivlan. Först innan man tog beslutet om att bygga den nya isytan i kommunen och därefter i takt med de offentliga upphandlingarna av arbetet som sedan följdes av överklagan i flera omgångar.

Allt detta är nu historia och jobbet med att få området färdigt pågår just nu för fullt. Isen beräknas vara åkbar i december 2018 och under den kommande säsongen kommer således Borås första konstfrusna bandyplan att ligga färdig på Boda Idrottsplats. Det känns minst sagt lite overkligt, men samtidigt ger det oss fantastiska möjligheter att utvecklas och växa som förening. Nu hoppas vi att Boråsarna tar bandyn till sina hjärtan, så att verksamheten kan fortsätta växa och blomma ut i sin fulla prakt.

Klas Ström
Ordförande Borås Bandy 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards