Alla inlägg under november 2018

Av bandystars - 10 november 2018 13:34

Saxat från Månsarp hemida 


Seriepremiär

 

 
Stefan Fredriksson Utespelare
Av bandystars - 10 november 2018 07:34

Två matcher i div 2 liverapport och resultaten 



13:00
Nässjö IF U
2-7
Tjust Bandy U
 
15:00
Skirö AIK B
1-7
Waggeryds IK
 
Av bandystars - 10 november 2018 06:00

Så är det dags för seriepremiär-helg! detta skriver Skirö på Facebook 

 

För årets hemmapremiär svarar Skirö AIKs division 2-lag som kl 15.00 tar sig an Waggeryds IK i Hydro Arena.

Av bandystars - 9 november 2018 15:14

Allt tyder på att det blir match i kväll kl .19,30 i Målilla och det är småländskt 
Fri Entré

 

Resultat och matchrapport 


Division 2 SmålandMålilla GoIF B2-4Månsarps IF
 

 

Av bandystars - 9 november 2018 15:06

Söndagens seriepremiär mot Skirö AIK flyttas till Katrineholm och Backavallen. Detta skriver Borgia på hemsidan 


Anledningen till detta är att isen på Himmelstalunds bandybana inte hinner bli spelklar.


Matchstart på söndag är 15.00 och vi hoppas att många tar sig till Katrineholm och stöttar våra blåa krigare.

Av bandystars - 9 november 2018 00:15

Borgia har fått svar från en politiker


Här är beskedet till bandyklubben

 

Bandy Borgia vädjade om ett besked från politikerna i Norrköpings kommun kring framtiden för deras möjligheter till is. Nu får klubben svar.

Borgia anser att man svävar i en form av ingenmansland och att de stora svårigheterna med att få is på plats varje år börjar bli tröttsamt. Klubben skrev ett öppet brev till beslutsfattarna i kommunen där de bad om ett besked, så att de kan planera framtiden bättre.

Olle Vikmång, (S) kultur- och fritidsnämndens ordförande, har läst brevet och delar Borgias problembeskrivning. Något rakt svar kan han dock inte ge i nuläget.

– Jag förstår hur klubben tänker. Det jag kan säga är att Borgias önskemål ska tas upp. Och det ska diskuteras under budgetförhandlingarna i kommunfullmäktige i december där vi ska bestämma hur pengarna ska fördelas. Efter det kommer Borgia att få veta mer. Vi från kultur- och fritidsnämnden har i alla fall äskat mer pengar i den budgeten, säger Olle Vikmång.

Olle Vikmång vill inte sia i hur stora Borgias möjligheter är att få ett positivt besked för deras del.

– Vi jobbar alltid med en helhet och vi har en verklighet att förhålla oss till. Norrköping växer så det knakar och skola och förskola kommer alltid att vara prioriterat, även om idrott är viktigt för oss. I en sån här diskussion blir det ju att man ställer olika områden mot varandra och får välja var man ska satsa mest, säger Vikmång.

Någon exakt siffra för vad kostnaden är för maskiner och personer varje höst då isen ska fås på plats hade inte Vikmång på rak arm.

– Men det är en ganska stor kostnad, så är det ju. Samtidigt är det en ännu större investering att bygga en hall. Vi måste hela tiden ha helheten i åtanke, säger Olle Vikmång.

Av bandystars - 8 november 2018 06:00

Serierpremiären för flera lag i div 1 är inställda och frågan är kommer det spelas några div 2 matcher. I skrivande stund har dock inget av hemmalagen sagt att de tänker ställa in och två av lagen har inomhus hall. Så håll uppsikt på lagens hemsidor och Facebook.


Vilka vinner div 2


Huvudfavorit måste vara Månsarp som kommer med ett lag som har både rutin och en blandning av spelare i olika åldersgrupper. Dock har det framkommit att de har problem med att få ihop lag men detta problem har flera andra lag också


Åby/Tjureda vars a-lag spelar i allsvenskan måste det finnas spelare som vill visa sig duktiga att använda sig av klubba och nystan lär bjuda upp till kamp för att platsa i a-laget. 


Bore/IF Stjärnan kan också vara en favorit då främst Borespelare har rutinen sen förr i flera spelare. Vad Stjärnorna tillför laget är oklart då det är knappt det funnit spelare ibland att ställa upp på planen när det krisa i deras div 1 lag.


Målilla skrev den 6/11 Denna säsong startar vi återgen upp vårt utvecklingslag och kommer att spela Div 2 Småland Senior. Som vanligt behöver vi alltid bli fler.


Waggeryd finns inga uppgifter i skrivande stund om de överhuvudtaget existera 


Övriga verkar komma med ungdomslag i varierande åldrar. Dock skall Bandystars inte förringa deras spelförmåga kan dessa lag ge 100% i en match men orken kanske inte räcker matchen ut.  


Oavsett kul att det finns fortvarande några som vill spela bandy en sport som varje år får se lag försvinna och klubbarna likaså kanske när ungdomen också överge sporten.


Omgång 1
Fre 09/1119:30Målilla GoIF B-Månsarps IF    
Lör 10/1115:00Skirö AIK B-Waggeryds IK    
Sön 11/11 Nässjö IF U-Tjust Bandy U    
Sön 11/1113:30Åby/Tjureda IF B-BK Bore/ Stjärnan
Av bandystars - 8 november 2018 00:15

Öppet brev till Norrköpings politiker detta är saxat från Borgia hemsida 

Bilden tagen 3/11-2018

Hej, beslutsfattare.

Trots stora ansträngningar från isanläggarna på PEMA, har inte Bandybanan på Himmelstalund kunnat bli uppspolad i planerad tid. 

Ogynnsamma förhållanden (klimatförändringar?) har även i år omöjliggjort frysning och detta sker med allt tätare intervaller. Den inplanerade nyttjande tiden, mellan 1 november-28 februari, som redan är en av de kortaste i Sverige på en konstfryst bandybana, blir i praktiken ännu kortare. 

Då det bevisligen är nästan omöjligt att få till åkbar is och härtill dessutom väldigt dyrt, så anser jag att det endast finns två ansvarsfulla lösningar.


Den offensiva lösningen. Ta beslut om inbyggnad av kommunens isytor utomhus.

Gör en investering som medför mer än fördubblad brukbar istid, för invånare och föreningar att bedriva verksamhet i. 

Den defensiva lösningen. Lägg ner alla isytor utomhus. Det är inte försvarbart att lägga dessa pengar på något som till stora delar inte kan användas. 


Kultur & Fritid har identifierat ett behov av brukbara isytor i Norrköping. I nuläget tvingas Tjänstemännen på K&F, låta de 4 etablerade skridskoföreningarna ”slåss” om de istider som är tillgängliga i ishallarna. 

För oss i Borgia, gick det inte så bra, då 4-6 timmar/vecka har ansetts rimligt för 200 utövare. 

(Detta har fördelats på 6 lag, 5 Ungdomslag & 1 Seniorlag. De yngsta i Skridskoskolan får snällt vänta tills det är åkbart ute)


Vår inriktning som skridskoförening, är helt baserad på det beslut som fattas. Utveckling eller avveckling. Det kommer vi pragmatiskt förhålla oss till, men vi behöver besked nu.


Första förslaget på inbyggnad av bandybanan fanns klart 2008. Således har 10 år passerat utan tydlig inriktning.

Ni, folkvalda politiker behöver ta ett beslut. Utveckling och investering eller avveckling och besparing. 


Vänligen

Marcus Johansson

Ordförande Borgia Norrköping


Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards