Direktlänk till inlägg 8 november 2018

Isproblem i Norrköping

Av bandystars - 8 november 2018 00:15

Öppet brev till Norrköpings politiker detta är saxat från Borgia hemsida 

Bilden tagen 3/11-2018

Hej, beslutsfattare.

Trots stora ansträngningar från isanläggarna på PEMA, har inte Bandybanan på Himmelstalund kunnat bli uppspolad i planerad tid. 

Ogynnsamma förhållanden (klimatförändringar?) har även i år omöjliggjort frysning och detta sker med allt tätare intervaller. Den inplanerade nyttjande tiden, mellan 1 november-28 februari, som redan är en av de kortaste i Sverige på en konstfryst bandybana, blir i praktiken ännu kortare. 

Då det bevisligen är nästan omöjligt att få till åkbar is och härtill dessutom väldigt dyrt, så anser jag att det endast finns två ansvarsfulla lösningar.


Den offensiva lösningen. Ta beslut om inbyggnad av kommunens isytor utomhus.

Gör en investering som medför mer än fördubblad brukbar istid, för invånare och föreningar att bedriva verksamhet i. 

Den defensiva lösningen. Lägg ner alla isytor utomhus. Det är inte försvarbart att lägga dessa pengar på något som till stora delar inte kan användas. 


Kultur & Fritid har identifierat ett behov av brukbara isytor i Norrköping. I nuläget tvingas Tjänstemännen på K&F, låta de 4 etablerade skridskoföreningarna ”slåss” om de istider som är tillgängliga i ishallarna. 

För oss i Borgia, gick det inte så bra, då 4-6 timmar/vecka har ansetts rimligt för 200 utövare. 

(Detta har fördelats på 6 lag, 5 Ungdomslag & 1 Seniorlag. De yngsta i Skridskoskolan får snällt vänta tills det är åkbart ute)


Vår inriktning som skridskoförening, är helt baserad på det beslut som fattas. Utveckling eller avveckling. Det kommer vi pragmatiskt förhålla oss till, men vi behöver besked nu.


Första förslaget på inbyggnad av bandybanan fanns klart 2008. Således har 10 år passerat utan tydlig inriktning.

Ni, folkvalda politiker behöver ta ett beslut. Utveckling och investering eller avveckling och besparing. 


Vänligen

Marcus Johansson

Ordförande Borgia Norrköping


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Lördag 7 dec 06:58

Dubbla premiärer på Oskarshamn arena dela lagen på poängen.    Hemmapremiären slutade i antiklimax   Historisk hemmapremiär. Då slutade en dramatisk avslutning i besvikelse för OBS. – Det känns tungt, säger Fredrik Söderberg.ti...

Av bandystars - Lördag 7 dec 06:47

Tjust - Månsarp 4 - 7 Det blev tillslut vinst med 4-7 (2-2) i Gamleby. Skriver Månsarp på Facebook    På fredag väntar en tidig seriefinal hemma mot Målilla. Missa inte den! Grattis till Philip "lillhubba" som i sin första match för säsongen gjo...

Av bandystars - Lördag 7 dec 06:15

Efter att fått stå över flera omgångar så får Åtvidaberg matcha två dagar i rad istället vilket kan sätta krokben men detta vet vi inte förrän efteråt    Åtvidaberg - Tranås Kl. 14,00    Åtvidabergs BK - Tranås BoIS     ...

Av bandystars - Lördag 7 dec 06:00

Oskarshamnarna har fått vänta på att få se bandy som vanligt kanske skall tilläggas då det sällan brukar finnas spelbar is på arenan när det serierna startar och alla de andra har och fler haft det flera veckor innan. Så idag är bandy två dagar i rad...

Av bandystars - Fredag 6 dec 18:30

Årets arena   Häromdagen fick vi åka upp till kungliga huvudstaden för att ta emot utmärkelsen ”Årets Arena” av Sport & Affärer. Givetvis skickade vi ingen mindre än vår eminenta projektledare Bertil Sigvardsson, för att motta priset.Mo...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se