Direktlänk till inlägg 6 november 2018

Bandypremiär i fara

Av bandystars - 6 november 2018 12:30

Söndagens match mot Målilla är i fara. Läs vad Corren skriver om det aktuella läget på Stångebro. Detta skriver Derby/Linköping på Facebook

"Har tyvärr inte lagts manken till"

Av allt att döma blir det ingen seriepremiär för Derby i helgen. "Det har inte lagts manken till", säger kansliansvarige Mattias Hård.

Mildväder och avsaknad av hall ställer till det på många ställen runt om i bandy-Sverige. Så även i Linköping, där det på söndag skulle ha varit division 1-premiär för Derby.

Men så ser det inte ut att bli.

– Nej, det ser kärvt ut. Det är mycket kvar att göra. Just nu skulle jag säga att det är 95 procents risk att det inte blir någon match, säger Mattias Hård.

Han hymlar inte om att han och klubben är starkt kritisk till vad som gjorts och inte gjorts för att få isen på Stångebro i speldugligt skick. I skrivande stund finns ett begynnande istäcke, men inga linjer och det är inte heller kalkat än. Väderprognoserna talar också om fortsatt värme under resten av veckan.

Mattias Hård säger:

 

– Jag har full förståelse för att det inte är lätt, men på flera andra ställen i vår närhet finns det is. Här har det mest varit ströförsök och det är inte tillräckligt. Det har absolut funnits förutsättningar för att bygga bra is, men då har man lagt ned för lite resurser.

– Tyvärr har det inte lagts manken under kvällar och nätter. Det handlar inte bara om A-laget utan hela vår verksamhet drabbas. Allmänheten också, för den delen. Det är många som står och stampar, säger Hård.

Mats-Olof Hallmans, tränaren, säger:

– Förhoppningen var att vi skulle kunna träna på Stångebro i slutet av veckan och spela på söndag. Alla har haft premiären i sikte ganska länge och det vore olyckligt om den inte blev av.

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef på Linköpings kommun, är väl medveten om problemet.

– Det är olyckligt och jag förstår klubbens irritation. Men under rådande omständigheter har jag fått besked om att det gjorts allt som går att göra. I vårt driftavtal står att det ska finnas is senast vecka 43 och det har vi tyvärr inte klarat den här gången, säger han.

Varför inte?

– En kombination av för varmt väder och det kylaggregat som vi har.

Hagström öppnar också för att investera i framtida förbättringar för bandyplanen.

– Det är något som vi har med i våra diskussioner med Lejonfastigheter. Med tanke på klimatförändringarna kan det vara så att något behöver göras. Det kan handla om en ny kylanläggning, nya vindskydd och en del annat. Men det är ingenting som är klart.

Även seriekonkurrenten Åtvidabergs BK, som ska spela sina matcher i Linköping i vinter, hade räknat med att träna i Linköping på torsdag kväll. För ÅBK väntar bortamöte med Jönköping i helgens division 1-premiär.


Skribent Per Bergsten

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards