Alla inlägg under april 2018

Av bandystars - 15 april 2018 06:00

Övergångar och spelaravtal under våren

 
Systemet för övergångar och spelar uppdateras och öppnar 15 april. 

Av bandystars - 14 april 2018 06:00

Tjust har fått ett lag som kan spela en match aalla redan om de skulle hitta någon is  

Lagkaptenen förlänger med Tjust Bandy

 
Tjust Bandy har gjort klart med en viktig kontraktsförlängning inför kommande truppbygge. David Walfredsson har spelat hela sin karriär i Tjust Bandy och tillhör stommen i laget sedan många år. 

- Det är naturligtvis en oerhört viktig pusselbit, David är en trotjänare och en kulturbärare i Tjust Bandy. Vi är mycket glada !!
- David har haft en del skadebekymmer dom senaste åren, men under den sista halvan av den gångna säsongen hittade han en metod som gjorde att det fungerade mycket bättre.
Kontraktet är skrivet på 1 år.

------------------------------------------------------------------------------
Spelare med kontrakt säsongen 18/19:
(#2) Rasmus Nyberg, (#4) Ivar Johansson, (#5) Isak Sandberg, (#10) Mathias Norell, (#11) Johan Andersson, (#13) Elias Lindström, (#14) Albin Juthe, (#18) Simon Oscarsson, (#25) Filip Öst, (#86) Alexandr Sannikov, (#xx) Sebastian Nilsson (ny från BK Bore), (#xx) Semen Kartashov (ny från BK Bore), (#16) David Walfredsson
Av bandystars - 13 april 2018 06:00

Tredje gången gillt brukar de säga detta ett faktum när Målilla hittat en nygammal tränare tar över 


Målilla Bandy har gjort klart med en ny huvudtränare. Det står nu klart att Jesper Lüning återvänder för en tredje sejour som ansvarig tränare för vårt A-lag.

Foto: Magnus Strömsten 

För en vecka sedan stod det klart att Johnny Quiros lämnar uppdraget som huvudtränare för Målilla Bandy efter två år. Redan nu kan vi presentera hans ersättare. Det blir ett välkänt ansikte i form av Jesper Lüning från Vetlanda.

Första gången Jesper kom till oss var bara en vecka innan seriestarten av säsongen 2010/11. Den gången blev uppdraget bara fyra månader långt då Jespers tid inte räckte till för en fortsättning.


”Föreningsmänniska ut i fingerspetsarna”

Inför säsongen 2014/15 återkom Jesper Lüning i rollen som huvudtränare för Målilla Bandy och den gången blev sejouren två säsonger lång.

När Johnny Quiros tackade för sig stod Jesper Lünings namn överst på vår önskelista och det känns mycket bra att han nu är klar för en comeback i klubben.

– Jesper är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna. Han vet vad Målilla står för och vi vet vad han står för. Vi är mycket nöjda över att det gick att komma fram till en lösning så här snabbt, säger Jonas Karlsson i sportgruppen.

Kontraktet med Jesper Lüning är skrivet på ett år.

Av bandystars - 11 april 2018 12:30

Vad är det som händer med Bore, Tjust har varit och brandskattat, nu kommmer Målilla och tar spelare de också.


Joel är Målilla Bandys första nyförvärv


 

Målilla Bandy kan i dag presentera sitt första nyförvärv inför säsongen 2018/19. Det handlar om den 20-årige målvakten Joel Johansson, en Nässjökille som senast kommer från spel med BK Bore.


Direkt efter att säsongen tog slut stod det klart att Niels-August Engelhart Corneliussen inte skulle bli kvar i Målilla Bandy. Därför känns det nu mycket bra att kunna presentera en ny målvakt i form av Joel Johansson.

– Joel är en kille som kommer att passa bra in i vårt lag. Vi ser stor utvecklingspotential i honom och det ska bli spännande att se vilka kliv han kan ta hos oss, säger Jonas Karlsson i sportgruppen.


Reaktionssnabb målvakt

Joel Johansson kommer från Nässjö och kommer närmast från spel i BK Bore.

– Sista året på gymnasiet började jag spela i Bore via ett utvecklingsavtal. Jag trivdes där och när jag slutade gymnasiet erbjöd de mig att stanna där och då flyttade jag till Oskarshamn, säger Joel Johansson.

Nu blir det dock ett klubbyte och spel i Målilla Bandy nästa säsong.

– När ”Micke” (Mikael Karlsson) ringde så kändes det kul direkt. Målilla är ju en klubb man alltid har känt till och flera jag känner har spelat för klubben den senaste säsongen.

Hur skulle du beskriva dig själv som bandymålvakt?

– Jag är väldigt reaktionssnabb och gillar närspelet. Sen tycker jag att jag har ganska mycket vinnarskalle och jag har en god känsla för att se spelet, säger Joel Johansson.

Av bandystars - 11 april 2018 06:00

Detta är en personlig tolkning när en av våra stjärnmålvakter har gett sig in i filmbranschen 

 

Uniper har följt med vår målvakt, Daniel Persson, för en dag. Det innebar bland annat att de följde med på en träning på Arena Oskarshamn. Se detta i klippet krävs inloggning på facebook



Av bandystars - 10 april 2018 17:36

Tjust brandskattar Bore när de värvat ännu en spelare från klubben och det är en "Skyttekung klar för Tjust Bandy !! skriver de på sin hemsida

En vass målskytt måste alla lag ha som har målsättning att vara i toppen av en serie. Tjust Bandy är inget undantag, därför kan vi nu presentera Semen Kartashov 25 år utpräglad toppforward och målskytt. 


- Semen spelade förra säsongen i BK Bore och gjorde inte mindre är 51 mål och vann skytteligan i div 1 södra.

- Semen är en extrem sniper med en känsla för målchanser som för tankarna tillbaka till då Putte Jonsson frälste oss med den typen av målkänsla och knivskarp exakthet i avsluten.

Lägg därtill att Semen förfogar över ett mycket bra skott som utnyttjas flitigt på fasta situationer så förstår alla hur betydelsefull denna ryska 25-åring kommer att vara för Tjust Bandy.

- Semen har redan presenterat sig för publiken på Tjustvallen då han förra säsongen var ofin nog att göra 5 mål då Tjust Bandy mötte BK Bore i serien.

Semen Kartachov har elitlaget Bajkal Energi som moderklubb i Ryssland har också representerat Vostok Arsenyev i Ryska andraligan under sin karriär.

 

Kontraktet är skrivet på 2 år.



Tjust Bandys foto.

 

Av bandystars - 8 april 2018 06:00

Jönköping kan nu mönstra ett lag till kommande säsong detta kan vi utläsa på deras hemsida 

Backen #44 Adam Eskilsson spelar för JB kommande säsong och stänger därmed till i backlinjen!
Ja, det var i fjor som Adam Eskilsson 27 år kom till Jönköping Bandy och gled in på en backplats bredvid liberon Gustaf Crona. Tillsammans med back-kollegan Robin Gustavsson stängde han till bakåt och det med bravur. Adam kom närmast från Malmbäcks IF och har Nässjö som moderklubb. Förra säsongen var hans första i den röda dräkten men härligt nog inte den sista!
Ser vi på statistiken så spelade Adam 19 av de 21 omgångarna och registrerades för 5 assist. Och det var en lyckad kombo i backlinjen i JB - laget släppte in näst minst mål av alla i serien och #44 bidrog till att det inte sällan tog totalt stopp.
Och stopp kommer det säkert bli även nästa säsong. Härligt Adam!

Klara i JB för spel kommande säsong 2018/19
#91 Pontus Ekroth
#20 Gustaf Crona
#5 Robin Johanssson
#21 Lukas Wahlgren
#27 Cormac Åhlström Hogan
#11 Erik Svensson
#25 Carl-Filip Olsson
#XX Kevin Blomqvist
#10 Oscar Wareborn
#7 Oskar Davidsson
#69 Daniel Lindh
#44 Adam Eskilsson

(bild Peax J-bild)

Av bandystars - 7 april 2018 06:00

Jönköping fortsätter att bygga sitt lag detta kan vi läsa på deras hemsida 

 

JB håller tätt bakåt 2018/19 - #69 Daniel Lindh och hans röda benskydd stoppar bollen!
Även om det inte blev mer än 9 registerade matcher under året för den allsvensk meriterade målvakten #69 Daniel Lindh bidrog han att skapa en viktig grund-trygghet i laget förra året, inte minst till de nytillkomna målvakterna. Tillsammans med JB's övriga målvakter "Prinsen" och Carl Isaksson hade JB en trygghet som heter duga - och Daniel betyder mycket i den rollen då han är mest emriterad av JB's alla målvakter - utan tvekan! Nu är tryggheten säkrad även för kommande säsong. Faktum är att JB släppte in 89 mål på sina 21 matcher, endast segrande Skirö var bättre med 86 insläppta. Så tätt bakåt är JB bra på!
Med "Danne" i laget kommer både träningar och matcher hålla god klass även kommande år. Och dessutom ha lite gott tugg i omklädningsrummet!

Som vi säger: "-Håll tätt så löser sig resten!! Härligt ha dig i laget kommande år #69 Daniel Lindh!

Klara i JB för spel kommande säsong 2018/19
#91 Pontus Ekroth
#20 Gustaf Crona
#5 Robin Johanssson
#21 Lukas Wahlgren
#27 Cormac Åhlström Hogan
#11 Erik Svensson
#25 Carl-Filip Olsson
#XX Kevin Blomqvist
#10 Oscar Wareborn
#7 Oskar Davidsson

#69 Daniel Lindh

(bild "lånad" från Nässjö-match förra året)

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards