Alla inlägg under februari 2018

Av bandystars - 6 februari 2018 06:00

Spänningen kvarstår i serien när det återstår 3 omgångar haltar tabellen fortvarande. Först i sista omgången för första gången en tabell som är jämförbar utan spekulationer.

Målilla har missat chansen att blanda sig i själva topplaceringen. Dock är det tajt mellan lagen där under blir det ett tufft derby mot IF Stjärnan som i dagsläget har en tredjeplats att försvara.

Tjust och Åtvidaberg en match mindre spelad fins det bara en vinnare och en förlorare i denna match om placeringarna framledes

Jönköping kunnat vara serieledare men delad pott mot Stjärnan grusade detta och när sen Skirö vann då är det uppförsbacke mot ett kämpande Bore som står och försöker få in ettan.

Av bandystars - 5 februari 2018 06:00

Bandystars försökte elda på och sätta blåslampa på intresset inför matchen mot Jönköping. Men tyvärr kanske vädergudarna inte ville hjälpa till blev det inte den publiktillströmningen som önskvärt
Men de som kom kallar vi entusiasterna som trotsade det ymniga snövädret och Bandystars som har saxat detta från IF Stjärnans hemsida vill också tacka

Husorganet och Ossian Mathiasson skriver Målilla föll stort – trots drömstarten

Målilla Bandy fick en drömstart mot serieledaren Skirö AIK och ledde med 2–0 efter 13 minuter. Sedan var det roliga slut och förlusten skrevs till 4–9.

Stärkta av fredagens derbyseger mot Tjust visade Målilla ingen som helst respekt när de klev in i bortamatchen mot serieettan Skirö.

Efter 13 minuter ledde de med 2–0 efter mål av Erik Karlsson och Tobias Petersson.

Men Målillas frejdiga matchstart avmattades kort efter 2–0-målet och när Eric Sundberg åkte ut tio minuter för våldsamt slag var Skirö snabba med att utnyttja det och gick upp till 2–2.

Föll ihop efter paus

Tobias Petersson gjorde 3–2 efter dryga halvtimmens spel men den ledningen förvandlades till underläge med 4–5 i halvtidsvilan. Tobias Petersson gjorde Målillas fjärde mål.

Resterande delen av matchen blev ingen rolig upplevelse för Målilla. Skirö kunde fortsätta att dra ifrån målmässigt och sedermera ta en bekväm seger.

Målilla ligger sexa i division 1 med 17 poäng.

Ossian Mathiasson

Av bandystars - 4 februari 2018 21:17

Fart och fläkt, Målilla chocköppnade och hade 2 – 0 på bortais efter 13 minuters spel. När matchen spelats i 24 minuter hade Skirö hämtat in detta underläge och missat en straff ändå

Sen gick det snabbt 7 minuter senare har Målilla återigen tagit över ledningen. 4 minuter senare kvitterat och 3 minuter därefter ledningsmål för Skirö.

Knappt 3 min senare ännu ett mål av Skirö. 55 sekunder senare straff för Målilla och på denna blir det mål.

Totalt 9 mål på en halvlek anfall bästa försvar

Skott: 6/3 Hörnor: 4/2 Straffar: 1/1 Frislag: 8/8 Utv: 10/20

Andra halvlek

Skirö sätter i en överväxel och pressar men i Målilla målet står Philip Svensk och fånga nystandet 4 gånger den femte styrs ut till hörna när 12 minuter spelats av halvleken. Philip Svensk storspelar och är som en mur och räddar Målilla från ett ras.

Men till slut efter 76:21 Tvingas han kapitulera då nystandet hittar nätmaskorna.

En minut senare ökar Skirö på sin ledning.

Målilla tar timeout men det är kört då Skirö visar att de är serieledare missar de återigen en straff strax därefter

Målilla verkar uppgivna Philip räddar återigen nystandet men förgäves efter 84:34 blir det ny påhälsning i nätmaskorna

Målilla får nu låna nystandet och göra några avslut för att snygga till statistiken men matchen är över och Skirö bara avvaktar slutsignalen

Målilla mer eller mindre utspelade i andra halvlek skapade visserligen ett flertal bra avslut men denna dag var det målvakterna som storspelade i båda lagen

Statistik Skott: 14/8 Hörnor: 10/6 Straffar: 2/1 Frislag: 15/15 Utv: 40/30

Skirö AIK
9-4
Målilla GoIF Bandy

Av bandystars - 4 februari 2018 19:32

Åtvidaberg vann men det var inte övertygande om Bandystars tolka matchrapporten rätt. Bore lede i halvlek med 3 – 2 och hängde med i andra kom inte avgörande förrän efter 84 min

Trotts målen, båda lagen uppvisade en viss ineffektivt allt som ofta t.ex Åtvidaberg hade 12 skott på mål kan tolkas det var vidöppet att som ofta hos Bore försvaret.

Bore gjorde nog en kämpainsats men de får inget gratis och 8 hörnor inga mål har man inte råd med att inte utnyttja. Kostar de sen på sig att bränna en straff på övertid. Om och OM men hade den suttit så kunde det blivit oavgjort

Åtvidaberg fortvarande med i striden om en topplacering. Bore slåss om sin existens

Stjärnan tappade segern i slutminuterna

En stark insats var på väg att ge två tunga poäng för Stjärnan. Jönköping kvitterade dock i den 89:e spelminuten.

Stjärnan–Jönköping Bandy 3–3 (1–1)

Stjärnan har bara blivit starkare och starkare under säsongen och från ingenstans har man seglat upp i en position där man faktiskt, trots att det tidigare inte känts möjligt, kan utmana om seriesegern. Inför matchen mot Jönköping låg man bara fyra poäng bakom Skirö som har serieledningen.

Matchen mot Jönköping, som ligger tvåa i serien blev mycket jämn och chansfattig.

– Jönköping är det enda laget vi inte slagit den här säsongen. De är tajta och spelar taktiskt. Vi har svårt att komma fram till chanser, säger Stjärnans lagledare Per Folkesson.

Ställningen i paus var 1-1 och efter att gästerna tagit ledningen med 2-1 hade Stjärnan sedan en bra period.

– Vi inleder andra dåligt och tar någon onödig utvisning. Sen tar vi över och vänder till 3-2, säger Per Folkesson.

Något som ställde till det lite för spelarna i båda lagen var vädret. Det snöade genom hela matchen och det påverkade spelet. Särskilt i slutet av matchen.

– Det blir mycket lyftningar på chans då. Och de får ett frislag som de lyfter in och lyckas kvittera på i slutet, säger Per Folkesson.

Kvitteringen kom i den 89:e minuten.

– Surt att tappa på slutet även om det sett till hela matchen inte var orättvist med oavgjort, avslutar Per Folkesson.

Seriesegern blir därmed svår att nå för Stjärnan med bara tre matcher kvar att spela då det krävs att Skirö tappar formen under avslutningen.

Av bandystars - 4 februari 2018 17:13

103 åskådare kom dels för att se matchen och för att hedra minnet av Daniel Värn som hastigt gått bort i veckan inledes matchen med en minnesstund

Malmbäck hade inte mycket att sätta emot så matchen var i praktiken över efter ca 20 min spel. X:et fick denna gång utrymme och då blev det 4 mål.  Maxim fixa 3 mål

Statistik Skott: 2/2 Hörnor: 6/8 Straffar: 2/0 Frislag: 22/22 Utv: 0/30