Alla inlägg under februari 2018

Av bandystars - 9 februari 2018 21:38

Målilla:as husorgan och Ossian Mathiasson skriver efter matchen 


Nya mål av glödhet Petersson – föll med uddamålet

 

Tobias Petersson öser in mål för Målilla Bandy. Hemma mot IF Stjärnan gjorde han lagets två mål när de föll med 2–3.

Förra helgen gjorde Tobias Petersson sammanlagt sex mål, tre mot Tjust och tre mot Skirö. 

I kväll fortsatte Målillas i särklass hetaste spelare att producera.

Han satte 1–0 efter 23 minuter men lagets glädje blev kortvarig.

Stjärnan kvitterade i det efterföljande anfallet och gick upp i en 2–1-ledning i 35:e minuten. I slutet av första halvlek fick Tobias Petersson en gyllene chans att utjämna men han missade straffen.


Fick sin revansch

 

Direkt i inledningen av andra halvlek fick han sin revansch. Han satte 2–2, assiterad av Erik Quiros.

Men Målilla fick lämna Venhagsvallen utan några poäng. I 75:e minuten fixade Albin Ottosson Stjärnans segermål som betydde 3–2.

Målilla är kvar som sexa i tabellen med fyra matcher kvar att spela. De har inte så mycket mer än äran och ett antal tabellplaceringar att spela för.

Texten uppdateras…

Ossian Mathiasson
Av bandystars - 9 februari 2018 21:35

Mål frosseri under 45 min sen var matchen över fast egentligen tog den slut efter 20 min. X:et banade vägen sedvanligt Denis assisterade. Stanislav och Maxim hjälpte till övriga gjorde sitt jobb mer eller mindre med olika utdelning.

 

Knappt 2 minuters spel och X:et visar sig vara på isen och nystandet sitter i nätmaskorna efter 1,56 Stefan Erixon

 

Åtvidaberg går på attack och skapar flera chanser men Tjust räddas av Emil Paulin Ström målvakt i Tjust

Om Åtvidaberg inte kan utnyttja sina chanser kan Tjust göra detta efter 15:08 ökar de på sin ledning Aleksandr Sannikov ass Stefan Erixon

 

Efter målet skapar Tjust flera hörnor och utdelningen kom efter 21:26 och Tjust utökar sin Kristian Weineholm ass Denis In-Fa-Lin

 

Åtvidaberg kommer inte så långt och det grusas ånyo efter 32:21 då Stanislav Klyushanov ass Denis In-Fa-Lin och 4 – 0 till Tjust

 

2 minuter senare utökar de sin ledning på nytt efter 34:14 Stefan Erixon ass Denis In-Fa-Lin

 

Åtvidaberg tar Timeout

 

Matchen mer eller mindre över när tjust ökar på sin ledning efter 42:47 Maxim Pyanov ass Simon Oscarsson

 

Statistik Skott: 0/2 Hörnor: 5/3 Straffar: 0/0 Frislag: 8/9 Utv: 0/0

 

Andra halvlek

 

Matchen kändes avslagen att följa men ett måste i 45 minuter får Åtvidaberg låna nystandet 56:23 reducering 6-1 Albin Wretman ass Jesper Åkerlund

 

Ny reducering 62:13 till 6-2 Eric Strömberg

 

7 – 2 efter 76:05 Stanislav Klyushanov ass 7. Stefan Erixon

 

Tjust ökar på sin ledning ånyo 86:38 till 8-2 Stefan Erixonsitt tredje mål idag ass Maxim Pyanov

 

Spiken efter 87:42 Maxim Pyanov

 

Statistik Skott: 3/6 Hörnor: 8/10 Straffar: 0/0 Frislag: 17/20 Utv: 10/10

 



Tjust Bandy
9-2
Åtvidabergs BK
 

 

 

Av bandystars - 9 februari 2018 21:00

Länsderby med mycket prestige har det alltid varit och ofta även en publikfest, men dagens siffra 87 st måste ses som en besvikelse. Besvikelsen blev bara större när Stjärnorna vann för tredje gången över Målilla denna säsong också.

 

Stjärnorna mest alerta men hit men inte lägre och det blev tvärstopp för Målilla ligger på försvar och frislagen haglar. Dröjer det till 7:e min når Stjärnan fram till skott på mål. Men en akilleshäl har Bandystars sett vid flera tillfällen. Nämligen när Stjärnorna går på attack så blottas det för kontring och 20 sekunder efter stjärnornas skott får skapar Målilla hörna som blev resultatlös

 

Stjärnorna skapar sin första hörna efter 11,58 den misslyckas och ny hörna en minut senare även den resultatlös. Flera chanser för Stjärnorna under första kvarten som de inte lyckats utnyttja

 

Målilla drabbas av utvisningen efter 19,30 Erik Karlström. Stjärnan får ånyo en hörna

 

Är det lite av en kalldusch när Målilla tar ledningen i matchen efter 23:11 Tobias Pettersson ass Erik Quiros

 

Repliken och kvitteringen skulle komma snabbt 24:46 Ivan Ushakov ass Denis Bagaev

 

Målen fick Målilla att vakna och går på attack med hörna och skott på mål

 

Avvaktande spel försöker Stjärnorna ta sig framåt men återigen frislag taktiken oss Målilla kan kreaktiva Stjärnor till slut lyckas dyrka upp Målilla försvaret efter 35:06  Kirill Afanasev ass Denis Bagaev

 

Målilla svarar med hörna och skott på mål och vänder spelet och Stjärnorna tvingas till försvara sig får Målilla en straff och första utvisningen för Stjärnan efter 41:21 Kim Björnholm då Tobias Pettersson missar straffen.


Ett pressat Stjärnan drabbas ånyo av utvisning 44:50 Sebastian Karlsson. Målilla får sen efter 45:40 Felix Andersson utvisad


Om det till synes varit Stjärnorna som startade bäst tog Målilla över matchbilden i slutet

 

Statistik Skott: 2/1 Hörnor: 4/4 Straffar: 1/0 Frislag: 4/11 Utv: 20/20

 

Andra halvlek

 

Matchen hinner knappt sätta igång förrän Målilla kvittera 45:35 Tobias Pettersson ass Erik Quiros

 

Vad och vem det är som åstadkommer alla dessa frislag är det fri åkande Stjärnor som stoppas händer det nämnvärt lite framåt. Målilla har lite bättre utdelning på sina anfall även om hörnorna blir resultatlösa

 

Först efter 60 minut spel hörna för Stjärnan dock med samma resultat som övriga.

 

Målilla tvåmålsskytt utvisas efter 64:29 Tobias Pettersson      

     

2 minuter senare misslyckas ånyo stjärnorna att utnyttja sin sjätte hörna. Replik av Målilla minuten senare

Timeout 70:56 Målilla

 

 Timeouten och taktiken gav Stjärnorna nya krafter skott på mål utmynnar i hörna som misslyckas samtidigt lyckas då 75:14 rasslar det till i nätmaskorna och Stjärnan har tagit ledning i matchen Albin Ottosson har utnyttjat tillfället som gavs till skänks

 

Kvarten kvar och många tilläggsminuter skapar ånyo Stjärnorna hörnor på ett radband och dess emellan återigen frislagsbandy. Tiden rinner iväg Målilla kontra också med hörna och ånyo frislag för Stjärnorna börjar det bli olidligt spännande

 

Målilla sticker emellan med en hörna ånyo och Stjärnorna höjer statistiken på frislag

 

Att vara på plats och uppleva live och se klockan tickar och nystandet åker hit och dit är gastkramande men man ser vad som händer. Att sitta långtbortistan och bara vänta på att någon skriver är mer som ett he…. Och det är befriande när Bandystars ser tiduret stannar och det står matchen är slut.


Stjärnorna har gjort det igen vunnit över Målilla för tredje gången denna säsong och våra Stjärnor är obesegrade i sina 6 senaste matcher

 

Statistik Skott: 2/2 Hörnor: 9/9 Straffar: 1/0 Frislag: 8/24 Utv: 30/20

 


Målilla GoIF Bandy
2-3
IF Stjärnan
 

 

 

Av bandystars - 9 februari 2018 13:55

Tjust:s husorgan och Malin Belfrage skriver inför matchen 


Tjust vill behålla sviten

Två segrar av två möjliga har gått till Tjust Bandy när det tredje derbyt mot Åtvidaberg väntar på fredagskvällen. En svit Thomas Fransson gärna bibehåller.


Tjust Bandy och Åtvidabergs BK har mötts två gånger den här säsongen. I första derbyt på Tjustvallen i början av december vann hemmalaget med 8–6. I Åtvidaberg i början av januari tog Tjust Bandy ytterligare en seger över östgötalaget, den här gången efter en målsnål tillställning med 1–2.

På fredagskvällen väntar säsongens tredje derby lagen emellan och det spelas på Tjustvallen i Gamleby.

– Det har varit två otroligt jämna fighter. Det är mer derby mot Åtvid än mot Målilla då det finns många spelare som har gått mellan klubbarna. Det brukar bli roliga matcher, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson och höjer gästerna.

– Åtvid har kanske seriens bästa trupp på papperet, men de har haft problem med hemmaisen, vilket har ställt till det träningsmässigt och där man har fått spela sina matcher i Linköping bland annat. Om de hade haft de rätta förutsättningarna hade nog laget legat högre upp i tabellen.

Åtvidaberg ligger fyra och Tjust Bandy femma i division 1 södra, båda har inkasserat 20 poäng på 17 matcher, och Tjust klättrar gärna förbi.

– Senast spelade vi bra hemåt, hade bra kombinationer och var bra överlag. Förhoppningsvis kan vi fortsätta så, säger Fransson och listar tre spelare att se upp med lite extra.

– Hampus Ivarsson (tidigare i Tjust) är alltid rolig att se, det händer mycket positivt kring honom. Albin Wretman har en bra bössa och gör otroligt mycket mål (leder poängligan med 43 mål och 7 assist) och Jesper Åkerlund är en riktigt bra bandyspelare och playmaker.

Hos Tjust Bandy finns det inget återbud i truppen. Det innebär att det blir samma lag som i senaste hemmasegern över Malmbäck, plus att Oskar Hugosson kan vara med också.

Av bandystars - 9 februari 2018 13:49

Målilla:as husorgan och Simon Henriksson skriver inför matchen 


Målilla spelar dubbelt i helgen – derby på hemmais i kväll

 

Målilla Bandy spelar två matcher den här helgen. I kväll väntar derby hemma mot IF Stjärnan och på söndag står Åtvidabergs BK för motståndet på bortais.

För en vecka sedan vann Målilla hemma mot Tjust med 9-4 för att bara två dagar senare förlora med samma siffror borta mot Skirö.

Med fem matcher kvar att spela har Målilla inte så mycket mer än äran och ett antal tabellplaceringar att spela för. Rödvitt är just nu sexa i division ett-tabellen, men har vid en bra avslutning chansen att klättra flera pinnhål. Upp till kvällens motståndare, Stjärnan, skiljer det fyra poäng, men då har Målilla två matcher mindre spelade.

På söndag väntar en sedan tidigare uppskjuten bortamatch mot Åtvidaberg, som i skrivande stund är fyra i tabellen, tre poäng före Målilla men med en match mer spelad.

I kvällens match mot Stjärnan får rödvitt klara sig utan målvakten Philip Svensk, som har match med Vetlanda BK i Elitserien. Det är också osäkert hur det blir med Lucas Eberhardzons medverkan.

 

Simon Henriksson

Av bandystars - 9 februari 2018 08:27

Två matcher i afton och alla fyra lagen slåss om en placering strax under serieledaren blir en spännande uppesitta kväll och följa matcherna via live i efterhand. Ni som befinner er på arenorna ni följer matchen live


19:00
Målilla GoIF Bandy
-
IF Stjärnan
  
19:30
Tjust Bandy
-
Åtvidabergs BK
  
Av bandystars - 8 februari 2018 16:00

Stjärnor från förr och kanske den första bild som finns på IF Stjärnan Roland Björnholm hörde av sig och har hittat en klenod. I jubileumsskrift från 1975 då IF Stjärnan fyllde 50 år, fins en bild IFS Bandylag från 1927,

 

Saxat från tidskriften om historia och vilka pionjärerna som var på den tiden

 

Av bandystars - 7 februari 2018 20:45

Av en ren händelse fick jag se det fanns en grupp Underbara Påskallavik på facebook och där hade Sven-Bertil Johansson lagt ut en lagbild.
På samma inlägg hade sen Roger Ljung lagt ut bilder från förr i tiden och bandy i synnerhet. Då Bandystars tyckte dessa bilder hör hemma på denna sida också frågade jag om det var möjligt att få publicera dessa och detta gick bra fick jag som svar 


 

Vilka som är med har jag försökt lista ut genom att läsa inläggen Kolla om ni hittar vem som är vem och kanske hjälpa till att lösa samtliga namn 

Sten Sandsjö, Olle Asp, Harald Andersson, Egon Sunesson, Allan Pettersson, Bengt Ring. Folke Gustavson bakom Olle ,kanske Edmund till vänster Olle .Stig Kask längst höger uppe. Längs bak till vänster Gustav Pajen Karlsson

 

 

Match på Bertils Äng. Helmer Jonsson kontrollerar flaggan Fast det finns de som tror på att detta kan vara Lasse Kämpes ryggtavla och keps

 

 

Bertils Äng. Bilden kommer från en Göran Brants arkiv står det att läsa

 

 

Egon Sunesson är en av dessa vilka de övriga är framgår inte.


Så har ni kunskaper om personerna eller har egna bilder hör av er 


 




Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards