Alla inlägg under februari 2018

Av bandystars - 16 februari 2018 00:15

Fredag 16/2 kl. 19.30, då spelas säsongens sista hemmamatch på Kjellskulle.

Målilla som många trodde skulle vara med och jaga topplagen i jakten på en bra slutplacering grusade sina chanser och får nu satsa på en plats 5 - 6 även om det teoretiskt finns en fjärde plats som kan vara hotat i skrivande stund.

Bore som fått kämpa och slita för att vinna matcher som kunde trygga fortsatt spel i div 1 kommande säsong ta poäng i bottenstriden kan förvisso teoretiskt missa men detta krävs massor av OM och OM .

19:30
BK Bore
-
Målilla GoIF Bandy

Vill ni följa Bore live bokstavligt då tar du dig till "Kullen"

Av bandystars - 15 februari 2018 06:30

Husorganet och Ossian Mathiasson på plats och såg en Tung derbyförlust för Målilla – tappade i slutminuterna

Det tredje derbyt mellan Målilla och Tjust blev så tätt och jämnt som man trodde på förhand. Till slut var det gästerna som vann med 6–4.

Målilla hamnade i ett 0–2-underläge efter 22 minuter men då klev formstarke Tobias Petersson in i handlingarna.

Han reducerade till 1–2 i 40:e minuten, kvitterade till 2–2 i 43:e minuten och i början av tredje perioden fullbordade han vändningen med sitt 3–2-mål.

Men det svängde fort på Venhagsvallen.

Tjust kvitterade till 3–3 i 66:e minuten och gjorde 4–3 i 79:e minuten. Erik Karlsson kvitterade till 4–4 i 82:e minuten men Tjust drog det längsta strået i derbyt när Kristian Weineholm satte 5–4 på en hörna i 87:e minuten och Aleksandr Sannikov 6–4 på tilläggstid.

Ossian Mathiasson

Av bandystars - 14 februari 2018 21:32

Två frågor sökte svar inför matchen. Den ständiga frågan kommer Tjust med eller utan X:et och kommer detta att påverka resultatet i så fall. När laguppställningen presenterades saknades X:et i laguppställningen

Målilla hade aviserat att de har problem på målvaktssidan visade det sig att i målet står idag Alfred Karlsson

Målilla började bäst men att skapa ett par hörnor men resultatlösa. Efter en kvart så fick Tjust en straff och den förvaltade Maxim Pyanov som sig bör.

När klockan visade 22:13 ökar Aleksandr Sannikov på Tjust ledning ass Stanislav Klyushanov

Målilla trotts underläge i mål inte underläge i spelet utan skapar ännu fler hörnor utan att få utdelning, lyckas till slut efter 40:23 troligen på en retur på en hörna Tobias Pettersson få tag i nystandet och reducera.

Tjust gör nu ett ryck men Målilla freda sig lyckas Tobias Pettersson sno åt sig nystandet och kvittera efter 43:46

Statistik Skott: ½ Hörnor: 5/0 Straffar: 0/1 Frislag: 4/10 Utv: 0/0

Andra halvlek

Målilla sätter in en offensiv och Tjust försvara sig med näbbar och klor får dock Målilla utdelning för sitt slit efter 49:41 då Tobias Pettersson gör sitt tredje mål för aftonen ass Erik Quiros

Matchen första utvisning drabbar Tjust efter 50:39 Kristian Weineholm

Målilla maler på i sitt tempo och pressar Tjust tvingas backa hemåt och försvar sitt mål från påhälsning. 62:07 Tjust tar Timeout

En timeout som blev ett lyft för Tjust spelarna som insåg vart det var på väg vänder på spelet och kvittera efter 66:03 på hörna Oskar Hugosson ass David Walfredsson

74:23 ny utvisning av en spelare från Tjust Aleksandr Sannikov

Matchen jämnar ut sig nu och det böljar i spelfrekvenserna är det tillfällena som skiljer lagen åt för efter 79:40 tar Tjust ledningen i matchen återigen på en hörna Mathias Norell ass David Walfredsson

Tjust ledningen blev inte så långlivad då Målilla kan kvittera efter 82:11 Erik Karlsson ass Tobias Pettersson

Målilla intensiv börjar avta och Tjust tar för sig mer av spelet kom resultatet av detta efter 87:03 och ledning på nytt återigen på en hörna Kristian Weineholm ass Denis In-Fa-Lin

Målilla ger allt för att få in en kvittering på övertid missar en hörna blir det blottor bakåt istället och Tjust sätter spiken i kistan efter 91:45 Aleksandr Sannikov ass Maxim Pyanov

Statistik Skott: 4/3 Hörnor: 9/7 Straffar: 0/1 Frislag: 10/16 Utv: 0/20

Tjust kan vinna utan X:et då det visade sig finnas många andra målskyttar att tillgå.

I och med vinsten så går Tjust upp på samma poäng som Jönköping som ligger tvåa och tillsammans med Stjärnorna så är de två lag som kan snuva Jönköping på andra platsen

4-6
Tjust Bandy

Av bandystars - 14 februari 2018 09:28

Husorganet och Ossian Mathiasson har träffat Johnny Quiros Målilla inför kvällens derby mot Tjust som säger att Målilla kommer med i stort sett fullt manskap. Frågan är bara vem som vaktar målet.

Årets tredje och sista derby – oklart vem som vaktar Målillas mål i kväll

Målilla och Tjust har varsin derbytriumf i ryggsäcken. I kväll är det dags för årets tredje och sista derbyt.
– Det kommer säkert bli tajt och mycket känslor, säger Målillas tränare Johnny Quiros.

I annandagsderbyt mot Tjust var det få detaljer som stämde i Målillas spel och man åkte på en tung 5–9-förlust efter tre raka segrar.

I returmötet på Venhagsvallen för några veckor sedan funkade det bättre och Målillas seger skrevs till betryggande 9–4.

"Man kan spela ut"

Vilket lag får då packa ner två derbytriumfer den här säsongen? Svaret kommer i kväll.

– Jag kan tänka mig att känslorna har lagt sig lite efter som hände inför förra derbymatchen. Annars är det ett nytt derby, det kommer säkert bli tajt och hett, säger Johnny Quiros och fortsätter:

– Det är alltid speciellt att spela derbymatcher, det blir oftast tajt och mycket känslor. I det här fallet spelar inget av lagen för serieseger eller nytt kontrakt så det gör att man kan spela ut ur den aspekten. Det är inga nerver i det hela men sen vill man alltid vinna när man spelar. Vi kommer vara fullt ut. Det finns som sagt hatkärlek mellan föreningarna, säger han.

Vad talar till er fördel?

– Jag tycker att vi har fått ihop det bättre på sistone och inte drabbats av några bottennapp. Det har varit några mindre perioder i matcherna som har varit sämre, vi har inte varit dåliga i en hel match. I söndags gjorde vi det bra när vi slog Åtvidaberg och i fredags började vi lite dåligt mot Stjärnan men kom igång. Mot Skirö spelade vi bra i 75 minuter, säger Quiros.

Oklart vem som vaktar målet

Målilla kommer till spel med i stort sett samma lag som mot Åtvidaberg men frågetecknet finns på målvaktssidan. Niels-August Engelhart Corneliussen är bortrest och när Dagens Hultsfred pratade med Quiros på tisdagskvällen spelade Philip Svensk med Vetlanda och då hade han ingen aning om Svensk var tillgänglig eller inte.

– Det blir att ta en diskussion med Vetlanda i kväll (läs i går), annars får vi släppa fram en yngre förmåga.

Lucas Eberhardsson skadade sig i samband med matchen mot Skirö och spelade inte helgens dubbla matcher. Han är indisponibel även i kvällens derbyfght.

– Han har en misstänkt spricka i handen så han har haft gips i tio dagar och sen ska man göra en magnetröntgen.

Av bandystars - 14 februari 2018 06:00

Äntligen skall vi få en tabell som inte haltar och detta p.g.a ett is aggregat som inte fungerade i höstas har vi fått leva med uppskjutna matcher hela säsongen.

Lagen har möts två gånger tidigare Tjust vann hemma med 9 - 5 Målilla vann hemma med 9 - 4 så det är kanske hemmaplan som kommer att avgöra det hela.

Målilla sladdar lite efter i tabellen och vill de vara med och slåss om en bättre placering så är det vinst som krävs. Tjust kan avancera i tabellen och fajtas om andra platsen, men då krävs vinst och hjälp av andra i kommande matcher

19:30
-
Tjust Bandy

Av bandystars - 13 februari 2018 19:45

Visste ni att det är 8 år sedan idag som IF Stjärnan slog Boltic med 7 - 6. Då kom det 210 supporters och tittade.

Bandystars skrev alla redan då om sina Stjärnor på en blogg som numera inte är i bruk men ibland dyker minnen upp i denna dagen och plötsligt så kommer minnen flygandes i huvudet när jag läser om detta.

Stjärnorna var nedelagstippade

Boltic etta 13 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster
Stjärnan nia 6 vinster 2 oavgjorda och 10 förluster

Matchfakta IF Stjärnans mål

16'00 1-2 T. Bäckman (S. In-Fa-Lin)

41'00 2-4 S. In-Fa-Lin (V. Savichev)

50'00 3-4 V. Savichev Hörna

66'00 4-6 C. Åström Straff

72'00 5-6 V. Savichev (S. In-Fa-Lin)

77'00 6-6 V. Savichev Hörna

80'00 7-6 V. Charykov (V. Akhmerov)

Äntligen var studsarna på Bores sida

BK Bore knepp under söndageftermiddagen en fin skalp och superviktig seger i jakten på fortsatt kontrakt för div 1 spel, och detta gjorde man borta mot serietvåan Jonköping.

Känslan var god i bussen påväg till Råslätts IP, Jönköping. Det var ett lugn och en väldigt fokuserad spelartrupp som visste vad uppgiften var denna dag, att kämpa, gneta och slita i defensiv och offensiv för att få med sig två poäng.

Matcherna mot Jönköping tidigare under säsongen och också varit jämna, även målmässigt, trots två förluster för Bore, så man kände att NU, nu är det vår tur att knipa segern.

Efter 25minuter står det 1-3 till Bore, och det var välförtjänt. Jönköping är starkare i många stunder och skapar väldigt farliga lägen. Men Borespelarna lyckas styra ut lägena så att det inte blir "målfarliga" samt att målvakten, Joel Johansson, fick göra en hel del svettiga räddningar.

1-3 blir även halvtidsresultatet.

Vi visste att Jönköping skulle gasa från start i andra halvlek. Medvind och underläge, och de kom inte upp i sin fulla potential i den första halvleken.

2-3 kom efter 50, 3-3 efter 53min.

Men precis som att "någon" där uppe idag ville att Bore skulle vinna, så fick man straff nr 2, också korrekt utömd enligt regelboken, och i ett väldigt passande läge. 3-4 var ett faktum, och bara två minuter efter kom även 3-5. Uppförsbacken var återigen ett faktum för Jönköping.
De tog timeout (61min) och satsade återigen framåt. Timeouten gav snabbt resultat då man i den 65e gjorde 4-5 i matchen. Tio minuter senare var det så dags igen, 5-5, sedan Bore inte lyckats få stopp på Oskar Davidsson som fint spelade fram Emil Nordström.

Då var det Bores tur att ta timeout, samla gruppen och bestämma sig för att kräma ur det sista, vi skulle inte lämna Jönköping denna eftermiddag poänglösa.
Jönköping skapar hörna på hörna, men ett bra rus idag och återigen duktig målvakt i Joel gör att de blir resultatlösa för JBIF.
Bore drabbas i 84min av en utvisning, inte enligt plan, men va gör det.
I den 87e minuten kliver Boreveteranen Peter Berglund fram och pangar in 5-6 (Boreledning). Just Peter var det som hade en bra känsla i bussen, så extra kul att just han fick avgöra matchen, och två poäng, mycket viktiga, lastades in i bussen.

Nu återstår det två matcher av serien. Nästa fredag, 16/2 kl. 19.30 kommer Målilla till Kjellskulle, då det är dags för säsongens sista hemmamatch. Så varmt välkomna alla till Figeholm denna kväll och heja fram de blåa!

Serien avslutas 23/2 kl. 19.30, då Bore har Malmbäck borta.

Av bandystars - 12 februari 2018 06:45

Jönköping skriver efter matchen på sin hemsida ett Referat: Jönköping Bandy IF - BK Bore