Alla inlägg under februari 2018

Av bandystars - 3 februari 2018 07:18

Husorganet och Jakob Karlsson skriver om matchen 


VILKEN DERBYKNALL – MÅLILLA VANN KLART

 

Målilla Bandy gjorde en av säsongens bästa matcher i kväll. Formstarka Tjust besegrades med hela 9–4 (4–1) på hemmaplan. Tobias Petersson blev bäste målskytt med tre mål.
– Det var en heroisk insats från laget, säger tränaren Johnny Quiros.

Målilla verkar vara på väg ut ur sin tunga period. I kväll svarade man för en lysande insats när Tjust – med förre storstjärnan Stefan "X:et" Erixon – besegrades med hela 9–4. 


En strålande första halvlek lade grunden till segern. Målilla hade full koll på försvaret, målvakten Niels August Corneliusson spikade igen totalt – och framåt tog man vara på de flesta av chanserna. 

– Det var riktigt skönt. Vi hade pratat om att vi måste agera utifrån vad vi besämt och vi fick ihop kollektivet mycket bättre. Innan har det varit mycket tuta och köra, men nu fick vi med oss mer folk i anfallen och släppte bollen. Visst skapar de några lägen, men Niels gör en heroisk insats i målet och samtidigt bränner vi också en del. 


"Kan gå snabbt"

Efter 4–0 i paus kom Tjust ut som ett annat lag i andra halvlek. Men trots en del reduceringar hade Målilla kontroll på tillställningen. 

– Man vet att fyra mål kan gå snabbt, men vi pratade om att göra jobbet i 45 minuter och ligga rätt i positionerna. Vi visste att de var tvungna att gå för det, men så fort de gjorde mål fick vi in en boll ganska snabbt. De fick inte den riktiga energin som man kan få när man får känning och jag tycker att vi har bra koll även om vi släpper in några mål.


Tog bort medspelarna

Målilla hade bra koll på Erixon under hela matchen. 

– Han är otroligt vass och alldeles för bra för att kunna plocka bort. Han är inte den spelaren som går igenom själv utan han sätter sina kompisar i bra lägen. För vår del handlade det om att ligga tajt på hans medspelare och inte öppna upp några ytor för hans passningar. Det lyckades vi rätt så bra med.


Målilla vann till slut med 9–4. Tobias Petersson gjorde hattrick medan Oskar Nilsson och Lucas Eberhardzon stod för två mål vardera. De två övriga gjorde Erik Karlström och Erik Karlsson. 

– Det är svårt att säga om det är den absolut bästa matchen i år, men det är i alla fall en av de bättre. Det känns extra skönt eftersom vi varit lite naggade i kanten och haft en tung period. Det här stärker vår självkänsla. 

Niels August Corneliusson och Lucas Eberhardzon stack ut lite extra i ett överlag mycket starkt Målilla. 

Publiken bjöds på fri entré av klubbens sponsorer och hela 432 personer såg bandyfesten. 

 

Jakob Karlsson

Av bandystars - 3 februari 2018 07:08

Datastrul igår kväll gick det inte att uppdatera så håll tillgodo med resultaten och statistiken .

Åtvidaberg gjorde det som förväntades av dessa 


Åtvidabergs BK11-6Malmbäcks IF

Jönköping vände och vann seriefinalen 


Jönköping Bandy IF5-3Skirö AIK

Målilla vann komfortabelt men kanske en missad straff avgjorde i matchinledningen saknas X:et i statistiken 

Målilla GoIF Bandy9-4Tjust Bandy

Tabellen haltar men den ser lite mer spänning i efter gårdagens matcher 

Division 1 Södra

LagSpelatVOFMålPoäng
1. Skirö AIK171124103-6924
2. Jönköping Bandy171115101-7423
3. IF Stjärnan1792694-7920
4. Åtvidabergs BK16826101-8218
5. Tjust Bandy1690778-9018
6. Målilla GoIF1581683-8017
7. BK Bore17311382-1277
8. Malmbäcks IF17211479-1205
Av bandystars - 2 februari 2018 11:16

Husorganet och Simon Henriksson skriver inför matchen 


Derby mot Tjust – då hoppas Målilla på publikfest

 

Fredagens derbymatch mot Tjust Bandy väntas locka många till Venhagsvallen. Målilla vill gärna bjuda ett formstarkt Tjust på en tuff batalj.
– Vi har revansch att fordra efter annandagen, säger tränaren Johnny Quiros.

Målilla Bandy tog äntligen två poäng senast mot jumbon Malmbäck. Innan dess hade laget förtvivlat svårt en period. 

Nu väntar en tufft test på Venhagsvallen. Seriens formstarkaste lag och tillika derbyrivalen Tjust Bandy ska ta sig till Målilla för match.

– Tittar man efter jul så är Tjust det formstarkaste laget i serien. Det är ett bra lag som har fått ihop det nu. Mycket handlar om när "X:et" (Stefan Erixon) kom in i laget, det har gjort att man har fått ihop det. Samtidigt är det en inspirerande och tuff uppgift för oss. Vi har revansch att fordra efter annandagen, säger Johnny Quiros, tränare i Målilla Bandy.

Vad blir viktigast för er?

– Det är att minimera misstagen, sätta defensiven, ligga rätt och inte bjuda på något. Alla matcher i den här serien är tajta och det gäller att spela mycket på motståndarnas misstag. Tjust har ett starkt skytte i och med "X:et" så vi får inte dra på oss hörnor och sådant.

"Stärkte självförtroendet"

Att Målilla vann senast betyder mycket, enligt hemmatränaren.

– Det stärkte självförtroendet. Bortser man från Åtvidaberg och tittar på matcherna mot Malmbäck och Jönköping, så har det ändå varit tendenser till att vara bra. Första 75 mot Malmbäck var bra och där måste vi vara under hela matchen.

Det är fri entré som gäller på Venhagsvallen och Johnny Quiros hoppas en fin bandykväll.

– Givetvis hoppas jag på en folkfest med bra stämning på läktaren. Det är ett derby och det är alltid kul med sådana här matcher.

Målilla gör en ändring i truppen och det är att Marcus Skoog kliver in. Ut ur truppen går Knut Gunnarsson.

 

Simon Henriksson

Av bandystars - 2 februari 2018 06:30

Vill Åtvidaberg vara med och kämpa om en placering av högre valör framledes så är det seger som krävs. Malmbäck kämpar för sin överlevnad och det är bara vinster som räknas för att vara kvar i ettan och kämpa tillsammans med Bore om vem som får stiga av  


19:30
Åtvidabergs BK
-
Malmbäcks IF
  
Av bandystars - 2 februari 2018 06:15

Seriefinal och det skiljer 5 poäng mellan lagen och det återstår 10 poäng att slåss om. Gäller det för det är sista chansen för Jönköping att knappra in på Skirö på egen hand om de vill vara med om att fajtas om seriesegern.


19:30
Jönköping Bandy IF
-
Skirö AIK
  

Jönköping skriver inför matchen 

Uppsnack inför fredag mot Skirö och Stjärnan på söndag

 
 
Måns Lindell Lagledare
Av bandystars - 2 februari 2018 06:00

DEN 2 FEBRUARI ÄR DET DAGS FÖR ÅRETS GRINDSLANTSMATCH

Fredagen den 2/2 är det dags för den här säsongens Grindslantsmatch! Då väntar ett hett derby mot Tjust Bandy. Viktiga poäng står på spel och vi hoppas förstås på…

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards