Alla inlägg den 28 januari 2018

Av bandystars - 28 januari 2018 07:04

Tjust kom igen efter förlusten mot Stjärnorna och vann över Bore, visade X:et vägen på nytt. Kommer han att visa vägen även denna gång?
Jönköping ett poäng efter serieledaren behöver vinna för att vara med och kriga om att utmana annars kommer lagen flåsa i nacken istället.

15:00
Tjust Bandy
-
Jönköping Bandy IF

Tjust skriver på sin hemsida efter matchen

Seger mot Jönköping

Söndagens hemmamatch mot Jönköping blev en välspelad bandymatch från båda lagen i det varma väder som var denna eftermiddag. Isen höll bra kvalité trots värmen så en eloge till ispersonalen.

Tjustgrabbarna spelade en väldigt diciplinerad bandy under hela matchen om vi bortser från 15 minuter i början av andra halvlek. Under denna period släppte vi in Jönköping i matchen och de kunde kvittera vår 2-0 ledning från första halvlek. Tjustgrabbarna visade styrka och moral och kunde ta tag i taktpinnen igen och avgöra matchen som slutade med en 4-2 seger för hemmakillarna. Detta var andra segern mot Jönköping vilket är en otroligt bra prestation. Jönköping är fortfarande med och krigar om första platsen i serien. Det kändes aldrig som Jönköping hotade oss riktigt på allvar. Vi hade bra kontroll på händelserna.

Det som var otroligt roligt var att vi spelade precis å som vi hade kommit överens om före matchen. Det var bra fart och mycket passningar inom laget där alla var delaktiga samt att man gjorde jobbet i det defensiva arbetet. När vi spelar på detta sättet är det en fröjd att se på bandy. Tyvärr så var det alldeles för få som tagit sig till Tjustvallen denna eftermiddag. Vill bara uppmana alla bandyintresserade att ta chansen, ta er till Tjustvallen  i de kommande hemmamatcherna för att få se på underhållande bandy. Nästa hemmamatch är kommande söndag, 4 februari, mot Malmbäck. Före den matchen har vi kanske en av säsongens svåraste matcher då vi på fredag kväll ställs mot Målilla på Venhagsvallen.

Av bandystars - 28 januari 2018 06:59

Skirö känner flåset i nacken och Bore kämpar om sin existens och undvika nedflyttning

13:15
Skirö AIK
-
BK Bore

Av bandystars - 28 januari 2018 06:53

Detta skriver Bore på sin hemsida efter att de förlorat mot Tjust

BK Bore förlorade hemmamatchen mot Tjust i fredags kvälls.
Förlustsiffrorna skrev till 5-6, efter att det i halvtid var jämna siffror 2-2.

Bore gjorde nog en utav sina bättre halvlekar i den första halvleken mot Tjust.
Man följde sin matchplan och gav inte Tjust några gratischanser, men skapade samtidigt vassa målchanser framåt, men många ggr stod Tjustmålvakten Daniel Wärn ivägen.

För gästerna så inledde en väldigt viktig kugge för laget Tjust, Stefan "X:et" Erixon målskyttet genom att efter 8 minuter ge gästerna ledningen. Fint framspelad av Mathias Norell.

Minuten efter tilldöms Bore en straff, som man missar (målvakten räddar).

Men det skulle komma ytterligare en möjlighet, när Bores Saimon Kartashov kommer fri med Tjustmålvakten, som ger Saimon en bentackling och straffen var ett faktum. Den straffen blir bättre, 1-1 i 19e matchminuten.

Sedan dröjer det till matchminut 38 innan nästa mål faller, och det för hemmalaget, 2-1. Dock är det Tjust som skall få med sig lite extra energi in i omklädningsrummet, då man kvitterar till 2-2 innan paus.

Andra halvlek

Det dröjer ca 10min innan första målet faller, och det är återigen gästerna som gör mål, genom Borebekantingen Johan Andersson, som ger Tjust ledningen 3-2.

Men Bore ger sig inte, man kvitterar till 3-3 bara några minuter efter.

Dryga 3minuter efter kvitteringsmålet, skall Bore ta ledningen, återigen på straff i den 60e matchminuten. 4-3 genom Saimon Kartashov.

Tjust  skapar en hörna, minuten efter, där Kristian Weineholm får en kalasträff och bollen sitter i mål bakom Jonas Laneborg, 4-4.

Jonas Laneborg tänker ni alla, vem är det? Jo, det är en Boreveteran som ställer upp när det krisar. Då Joel hade förhinder, och ytterligare två fd. målvakter också hade förhinder så gjordes en chansning, en chansning som gav ett ja, och Jonas gjorde en jättebra insats mellan stolparna. TACK!

Ett riktigt målstim just nu, när femte målet på dryga 10 minuter faller, och det är Bore som tar ledningen istället. 5-4 genom Lazar. Men...

.. Målstim var det. I matchminuten efter presenterar sig bortalagets "X" återigen, när han dundrar in kvitteringen 5-5 på hörna.

Sedan är det "X:et" som avgör matchen genom att skrinna ifrån mittfält och försvar efter ett smörpass av "Andersson" och sätter den distinkt bakom Laneborg i Boremålet, 5-6 i 75:e.

Bore tar en timeout, men man kommer inte så mycket närmare, utan matchen slutar 5-6. En jämn match med två lag som spelade med tålamod många stunder och tillätt inte mycket.

Herr Erixson gjorde skillnad idag, han får verkligen Tjust att samarbeta och ger laget ett extra dimension, som man inte hade under den första halvan av säsongen.

Trippelmötena mellan Bore och Tjust slutar 2-1 i Borefavör (det tar vi med oss).

En bra domarinsats skall nämnas av Team Bertilsson (Bruce och Pettersson). Tumme upp till er.

Stort tack återigen till Laneborg i Boremålet, som förövrigt hindrade gästerna från att göra 7-5 i slutsekunderna, när han räddar ett friläge  (!).

Det finns bra fragment hos hemmalaget, nu gäller det bara att pussla ihop alla delarna igen. Skadade spelare är åter tillbaka i spel, så nu gäller det bara att fokusera, så kommer snart segrarna igen.