Highlights Finland - Ryssland 6 - 5  efter straffar

LandskamperSverige Herr9-4Finland Herr

Highlights Ryssland - Norge 16 - 1

LandskamperRyssland Herr16-1Norge Herr
Av bandystars - 9 december 2017 18:19

Målfest när Målilla körde över Bore Läs vad Simon Henriksson i Målilla:as husorgan skriver om matchen

BK Bore
5-9
Målilla GoIF Bandy

Målilla studsade tillbaka – Pettersson fyramålsskytt

Efter den tunga förlusten mot IF Stjärnan studsade Målilla Bandy tillbaka. Mot BK Bore bjöd rödvitt på målfest – och vann med hela 9-5.
– Första halvtimmen var riktigt bra, säger tränaren Johnny Quiroz.

Målilla Bandy svarade för en svag insats mot IF Stjärnan.

Den var glömd på lördagen.

BK Bore fick sota för Målillas revanschlusta. Målilla gick fram till 4-0 redan efter en halvtimme.

– Då spelade vi riktigt bra. Första halvtimmen var stor skillnad mot senast, men då blev det som att det gick lite enkelt för oss. Vi gick ner oss lite och släppte upp dem till 3-5, säger Målilla-tränaren Johnny Quiroz.

Jättebra insats

Men i den andra tog rödvitt över taktpinnen totalt igen. Efter 71 minuter stod det 8-4 till Målilla-laget. Till slut blev det komfortabla 9-5 för Målillas bandystolthet.

– En jättebra insats. Framför allt första halvtimmen, men även i den andra halvleken kommer vi igång igen och sätter tonen direkt.

Skönt att studsa tillbaka efter insatsen senast?

– Ja, verkligen. Vi har pratat mycket om den i veckan och det är skönt att se killarna göra den här insatsen.

Nio framåt

Nio mål framåt var också ett styrkebesked från laget offensivt.

– Verkligen. Det känns bra.

Tidig julafton firade Tobias Pettersson, som gjorde fyra av lagets nio mål. Övriga stod Lucas Eberhardzon, Ben Toomrawat, Erik Karlsson, Daniel Skoog och Oskar Nilsson för.

Bäst i Målilla var Tobias Pettersson, Niels August Corneliusson och Lucas Eberhardzon.

Simon Henriksson

Bore:s husorgan och Johan Gyllensten skriver också på webben

Målilla steget före BK Bore

Målilla gick fram till 4-0 efter en halvtimma.

Bore kämpade sig närmare men orkade inte hela vägen.

Derbyhjälte för Målilla blev Tobias Pettersson med fyra mål.

BK Bore–Målilla 5–9 (3–5)

BK Bore hade två bra insatser i ryggen när man klev in på Kjellskulle i Figeholm för derby mot Målilla.

Det var en känsla som dock försvann ganska snabbt när gästerna spelade disciplinerat samtidigt som man var hyperfarliga i sina omställningar.

– De kommer ut och jobbar bra med hela laget. Sen slår de en bra genomskärare som ger dem 1-0, säger BK Bores spelande tränare Sebastian Nilsson.

Ledningsmålet gjordes av Tobias Pettersson och han skulle följa upp det med ytterligare ett bara tvp minuter senare då han återigen blev friställd.

– De har gör ett mål på hörna och tre på friläge. Minst två av dem tycker jag vi ska kunna störa bättra men vi ör inte riktigt påkopplade, säger Sebastian Nilsson.

BK Bore hade mycket svårt att ta sig genom Målillas försvar. Ofta blev det att man kom åkande mot ett samlat försvar, blev av med bollen och fick en kontring på sig.

Målilla fyllde på med två ytterligare mål innan det var dags att få kontakt för hemmalaget. Semen Kartashov kunde reducera via en straff och när det var tid för halvtidsvila hade BK Bore ätit säg närmare och ställningen var då 5-3 till Målilla.

– Vi kämpar ju och ger inte upp.

– Sen blir det tungt när vi sliter som djur och får kontakt bara för att sedan släppa in några snabba och få jaga igen, säger Sebastian Nilsson.

I andra halvlek gjorde Målilla ett nytt ryck och stack ifrån målmässigt återigen. Bland annat så gjorde Tobias Pettersson sitt fjärde mål.

Denna gång orkade inte heller hemmalaget samla kraft och komma tillbaka utan Målilla fick en behaglig resa under slutet av matchen.

Av bandystars - 9 december 2017 09:16

Följ matchen live där och här

15:00
BK Bore
-

Inför matchen skriver Ossian Mathiasson i Målilla husorgan en intressant artikel

Efter storförlusten – Målilla kan göra förändringar

Målilla Bandy gjorde en olovligt svag insats senast.
Nu är den glömd.
– Vi måste upp ett rejält snäpp om vi ska ha en chans på en topplacering, säger tränaren Johnny Quiros inför morgondagens match mot BK Bore.

Philip Svensk har stått samtliga tre seriematcher för Målilla Bandy den här säsongen. Till eftermiddagens bortamatch mot BK Bore kan det bli ett skifte på den positionen.

– Jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Det står mellan Svensk och Niels-August (Engelhart Corneliussen). Jag får ta mig en funderare i natt, säger tränaren Johnny Quiros.

"Måste upp ett rejält snäpp"

Målilla gjorde en mycket blek insats mot Stjärnan i tisdags. Quiros var missnöjd efter plattmatchen och krävde mycket mer av sina spelare.

Ett större snack om den tunga 4–8-förlusten hade Målilla i samband med torsdagens träning.

– Vi har tillsammans analyserat matchen och pratat om vad som gick fel. Ibland händer det att saker och ting inte funkar men den här gången funkade absolut ingenting, varken offensivt eller defensivt. Det var också tungt rent inställningsmässigt, vi har haft ett snack om det. Det här håller inte om vi ska ta några poäng framöver. säger Johnny Quiros.

Närmast på programmet står alltså en bortamatch mot BK Bore, som spelas på lördagseftermiddagen.

– Vi har lagt tisdagens match bakom oss och ser framåt. Vi kan inte älta den matchen längre. Det var väl ingen som var nöjd i vårt omklädningsrum efter den insatsen så jag hoppas att vi har en helt annan inställning och får till det mycket bättre i morgon. Vi måste upp ett rejält snäpp om vi ska ha en chans på en topplacering.

Alla spelare kan spela

Figeholmslaget Bore har inlett årets säsong med två segrar och tre förluster.

– Det krävs en rejäl uppryckning om vi ska slå dem. Jag tror att det blir en tät match, de har säkert överraskat några lag med sina resultat i år. Jag är inte förvånad, det är ett bra lag.

Alla spelare är tillgängliga till morgondagens match.

Ossian Mathiasson

Av bandystars - 8 december 2017 07:44

3 matcher i helgen

Bore - Målilla

Så var det dags igen, bandy och hemmamatch. Denna gång mot Målilla Bandy som gästar Kjellskulle under lördagen. Tyvärr lyckades inte Målilla få ihop en supporterbuss. Men vi hoppas såklart det kommer med ett gäng glada supportrar ändå samt att hemmapubliken sluter upp och gör lördagseftermiddagen till en fest. Avslag kl. 15.00 9/12

IF Stjärnan - Malmbäck

På söndag kommer Malmbäcks IF till Arena Oskarshamn. Det är en mycket viktig match för att kunna haka på mittenlagen.
Så kom till Arenan och heja fram våra stjärnor till 2 nya poäng. Matchstart kl 14.00 den 10/12.

Förlust mot BK Bore

På tisdagskvällen spelades den från primäromgången uppskjutna matchen mot BK Bore. Tyvärr blev det ingen klang och jubelföreställning för Tjust Bandy. BK Bore vann med hela 3-10.

Förutsättningarna för en trevlig bandymatch fanns där men BK Bore satte tryck på hemmalaget redan från start och inom loppet av 3 minuter var ställningen 0-2 och uppförsbacken hade börjat. Ju längre den första halvleken fortskred ju bättre kom hemmalaget in i matchen och när reduceringen till 2-4 strax före halvtidsvilan kom trodde man den skulle ge energi till att vända matchen. I början av andra halvlek kommer det ytterligare en reducering och hemmalaget var lite på gång men då avgör BK Bores bästa spelare, Sebastian Nilsson, genom att slalomåka sig igenom hela hemmalaget innan han blir fälld innanför straffområdet och domaren tvekar inte utan blåser straff till bortalaget som man förvaltar på rätt sätt och tar ledningen med 3-5. I samband med detta så känns det som att hemmagrabbarna får pyspunka och orkar inte resa sig en gång till och när BK Bore gör 3-6 så känns det som att matchen är över och luften gått helt ur hemmalaget.

Detta är en match som vi i Tjust Bandy får ta lärdom av samt lägga åt sidan inför nästa match på söndag då vi ska spela denna säsongens första bortamatch mot Skirö i SAPA Arena och då krävs det att vi har en helt annan inställning och offervilja för att det inte ska bli ett da capo på tisdagskvällens match.

Vi ska inte bara säga att vi gör en medioker insats utan även se att vi mötte ett bra motstånd som spelar ett vägvinnande spel som vi inte lyckades att dyrka upp denna gång. Förhoppningsvis har vi lärt oss en del så att vi kan få revanch vid något av de två möten vi har kvar att möta BK Bore denna säsong.

Thomas Fransson
Tränare

Bore · Tjust
Av bandystars - 6 december 2017 08:57

Detta skriver Bore på sin hemsida och Bandystars instämmer, det var inget snack om saken när det kom till kritan

Komfortabel seger borta mot Tjust

Tjust Bandy vs. BK Bore 3-10 (2-4)

BK Bore satte högsta fart redan från början, och visade att matchen borta mot Jönköping inte var en engångsföreteelse, utan återigen visade man vilket bra lag man är, om alla gör de saker som skall göras och fokuseringen finns där.

Redan i matchens första minut tilldöms Bore en straff, som Semen sätter bakom Tjustmålvakten, 0-1.

Minuten efter så sätter Andreas Johansson 2-0 till BK Bore. Bore fortsätter mala på mot ett "stelt" Tjust, som är väldigt stillastående och inte alls kommer igång, speciellt inte efter Bores öppning och effektivitet med målskyttet.

0-3 i matchen kommer i matchens 11e minut, återigen genom Semen Kartashov.

I den 12e matchminuten tilldöms Tjust en straff, efter ett slag på skridskon innanför straffområdet, och Tjust sätter den, 1-3.

Men Tjust fick inte riktigt den energin man hoppades på, istället så fortsätter Bore att åka skridskor och skapa farliga lägen.

I matchens 20e minut så gör spelande tränaren, Sebastian Nilsson 1-4 i matchen och Tjust är tvunget att ta en timeout.

Men timeouten väcker inte hemmalaget, gästerna fortsätter att mala på och skapar flertalet hörnor, som dock är resultatlösa.

Tjust får med sig 2-4 in i paus efter ett mål i halvlekens slutminut.

Andra halvlek

Det dröjer ca 10min innan första målet kommer, och tyvärr är det Tjust som gör även detta, och ställningen är nu 3-4. (vad är det som händer tänker man då). Men Bore har som sagt en härlig känsla i laget redan från matchstart, och man låter sig inte slås ned av detta.

I matchens 57e minut tilldöms Bore återigen en straff sedan en bentackling delats ut i straffområdet, och Semen (säkerheten själv) sätter straffen och ställningen är därmed 3-5.

Om Bore hade tappat lite i energi efter Tjustreduceringen till 3-4, så blev det helt tvärtom när 3-5 kom upp på tavlan.

Man la i en högre växel igen, och Tjust försvarsspel lyckades inte alls idag mot ett bättre och rappare Bore.

3-6 kom i 65e matchminuten genom herr Lazar.

Detta följdes upp med både 3-7 och 3-8 minuterna efter.

Tjust börjar anfalla lätt desperat i matchens 70e minut och detta gör att Bore får sätta hårt mot hårt, dock lite för hårt tycker domaren, så i den 75e minuten har man två spelare på utvisningsbänken.

Tjust skapar något frislag och någon hörna i detta läge, men man lyckas inte ikväll, Bore är bättre och gör Tjust även sämre.

3-9 i matchen kommer i minut 79. Dmitry Lazar faställer slutresultatet till 3-10 i Borefavör.

En stor eloge till BK Bore, som var i farten under söndagen med bortamatch mot Jönköping, och under tisdagkvällen var det dags för det uppskjutna mötet mot Tjust, och man tog med sig allt bra från Jönköping till denna matchen och gjorde saker ytterligare bättre vilket resulterade i en klar seger för "di blåe" GÖTT!

Nu väntar lite välbehövlig vila för spelarna, med en träning på torsdag, innan det är dags för match på lördag eftermiddag igen, då ett hungrig Målilla kommer till Figeholm, troligen taggade efter gårdagens förlust mot Stjärnan.

DU/NI kommer väl också? Matchstart kl. 15.00 på lördag 9/12 alltså.

Av bandystars - 6 december 2017 06:03

Detta skriver Ossian Mathiasson i Målilla:s husorgan

Målilla på väg att vända – då rasade laget ihop totalt

Målilla gjorde ingen vidare insatsen i hemmapremiären. De hämtade upp till 4–4 men föll med 4–8 mot Stjärnan.

Målilla har stått för en helt klart godkänd säsongsinledning med tre poäng på två matcher och endast fyra insläppta mål på två matcher.

I kväll var det mesta som bortblåst.

Målillas insats i hemmapremiären mot Stjärnan höll ingen vidare nivå och laget föll efter en blek avslutning med 4–7.

I första halvlek var det få saker som stämde och i slutet av halvleken gjorde Stjärnan 2–1. Målilla gick sedan ikapp till 4–4 efter mål av Lucas Eberhardsson (hans andra mål för kvällen), Daniel Skoog och Hampus Göransson.

När Göransson gjorde 4–4 i 72:e minuten tydde det mesta på att Målilla skulle vinna matchen men laget rasade ihop fullständigt

Stjärnan gjorde tre raka mål inom loppet av fem minuter och det avgörande 8–4-målet kom med två minuter kvar att spela.

Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.