Alla inlägg under november 2017

Av bandystars - 16 november 2017 12:00

Veckans bandymatcher matcherna går att följa via elitrapport 

Fre 17/1119:30Tjust Bandy-Jönköping Bandy    
Fre 17/1119:30Malmbäcks IF-Målilla GoIF    
Lör 18/1115:30Åtvidabergs BK-IF Stjärnan    
Sön 19/1115:30Skirö AIK-BK Bore   
Av bandystars - 16 november 2017 06:00

Hemmapremiären flyttas till Stångebro detta skriver ÅBK på sin hemsida 

ÅBK:s hemmapremiär mot Stjärnan flyttas till Stångebro. Matchen spelas  lördag 18 november med start klockan 15.30 Det är fri entré på matchen men vi säljer 50/50 lotten där vinnaren dras i halvtid. Grillen är öppen och Du kan värma Dig och köpa kaffe i BK Derbys klubbstuga, Alla hälsas hjärtligt välkomna och vi lovar fint väder!! Isen på Korvgubbens arena blir bättre och bättre men är ej spelbar för match på lördag.

Av bandystars - 15 november 2017 18:39

Nu är isen klar på Arenan! Igår hade a-laget premiär på den nylagda isparketten.


På fredag börjar allmänhetens åkning, se tider på kommunens hemsida. http://oskarshamn.se/…/allmanh…/allmanhetens-skridskoakning/

IF Stjärnan Bandys foto.
Av bandystars - 15 november 2017 15:23

Du och jag och 74 st till är vi 76 st som har när vi spelat oss Svenska Spel och bestämt att ge IF Stjärnan Bandy ett litet bidrag varje gång som skall användas till ungdomsverksamheten bidrag detta år med 3 953 Kr

 



 



 
Av bandystars - 14 november 2017 06:32

Bandystars skrev om detta i förra veckan nu skriver husorganet om det samma 

Stjärnan har värvat meriterad målvakt

 

Den som kan sitt Stjärnan Bandy kommer ihåg målvakten Linus Johansson. Han vaktade kassen senaste gången klubben spelade i allsvenskan, 2011/2012.

– Han var riktigt bra när han spelade hos oss. Vi hade en tung säsong, men Linus storspelade match efter match, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

Den juniorlandslagsmeriterade målvakten gick efter Stjärnan-sejouren till allsvenska Tranås och närmast kommer han från Åby/Tjureda, där han förra säsongen var med och förde upp laget i allsvenskan.

– Han hade tänkt att ta ett sabbatsår när jag tog kontakt med honom i höstas. Först var han tänkt som en mentor till våra målvakter, men suget efter att spela har kommit mer och mer och därför är han nu tillgänglig för spel, säger Folkesson.

Johansson kommer få konkurrera med Daniel Persson och Martin Andersson om målvaktsplatsen.

– Det finns ingen uttalad förstemålvakt, han kommer att fajtas med Daniel och Martin. Vi hoppas att han kan inspirera och lyfta dem en nivå också. Det är en väldigt bra kille som var väldigt omtyckt i truppen senast han var här.

Poängen i premiären borta mot favorittippade Skirö glädjer Stjärnan-lägret, men de drabbades också av en jobbig skada.

– Simon Björnholms axel gick ur led och det lär dröja ett tag innan han kan spela igen, säger Folkesson som kollar på flera värvningar.

– Vi kommer fylla på truppen, inte minst med tanke på Simons skada. Sedan kan jag väl säga så mycket som att vi letar främst efter offensiva spelare. Jag hoppas att ha något klart under veckan.

Av bandystars - 12 november 2017 21:00

Wow vilken match ni gick miste om ni som inte var närvarande.
1 - 0 till Stjärnorna efter 3 min spel 2 - 0 efter 5 min spel Bandysstars trodde knappt sina ögon. Skirö var som yra höns på isen och Timeouten den kom tidigt.

3 - 0 efter 22 min. Två stars supporters varav en skrek högst. Reduceringen sen helt okey gått lite för lätt kanske för våra Stjärnor.

Smolk i bägaren Simon fick utgå skadad axel och kan bli frånvarande en lägre tid sköte sig ändå backlinjen sig mycket bra och ersättaren skötte sig bra


Men sen 4 - 1 och 5 - 1 i halvlek mot Skirö som haft de bästa förutsättningarna inför säsongstarten med egen hall inpå knuten och matchat mot bättre lag i serierna. Publiken var mycket tysta i halvlek och det luktade lite som historien skulle upprepas
Bandystars myste på läktaren tillsammans med hustrun som brukar följa med på en 40 mila tur och retur upp till Sapa arena fast det kunde vara lite varmare inomhus tyckte hon + 2 svinkallt då är det skönare utomhus.  


Andra halvlek


Skirö spelarna hade nog fått höra både det ena som det andra i halvlek av lagledaren. Kommer ut som ett nytt lag reducera med två snabba mål inom 5 minuters spel och det var match.

Stjärnan verk inte ner sig men Skirö hade mer ork i sitt lag att pressa stjärnorna hem som fick försvara sig med näbbar och klor.
Bandystars satt där och var orolig vem skulle göra nästa mål, Mål för Stjärnorna och Skirö skulle vara körda. Mål för Skirö och det skulle bli match och kamp in i det sista. Stjärnorna var uppe och nosade ett flertalgång och det fanns chanser
Men Skirö fler gånger uppe och skapade chanser framförallt hörnor. Stjärnorna höll stången till 82:a min då kom reduceringen och sen tveksam straff kvittering. 


Tappa en ledning med 5 - 1 var självklart retfullt och dåligt kan tyckas. Men resultatet kanske ändå rättvist. Skirö i grunden skall vara bästa laget just nu. Stjärnorna kämpa som ett helt lag. Ställde upp förvarandra och Daniel gjorde prakträddningar.


Skirö hade analyserat våra stjärnor inför matchen och detta märktes. Var gång Ivan eller Kirill fick nystandet gick flera gånger från egen planhalva upp till straffområdet med 4 man hängde som en klase på dom.

Sen Ivan äkta hattrick i första imponerande. Artur markant mycket med bollinnehav också. Tillsammans med de övriga i laget som gör en kämpainsats och efter förutsättningar laget haft. En kanonmatch som de skall vara stolta över.

Trotts Bandystars oro vilka Stjärnor skulle dyka upp så är det ett stjärnlag jag såg  




Skirö AIK
5-5
IF Stjärnan
 

Husorganet skriver på webben 

IF Stjärnan var nära att vinna seriepremiären borta mot favorittippade Skirö AIK. Ett sent straffmål gjorde dock att laget fick nöja sig med ett poäng.

Skirö–Stjärnan 5-5 (1–5)

Stjärnan fick oavgjort i seriepremiären, trots det var det besvikelse i Stjärnan efter matchen.

– På förhand hade vi varit nöjda med det här resultatet men leder man med 5-1 i halvtid så är det svårt att vara helt nöjd med ett poäng, säger Per Folkesson, sportchef i IF Stjärnan. 

– Vi har inte samma fysik som Skirö och det straffar oss. Sedan är det surt att de gör kvitteringen på en tveksam straff.

Kan du beskriva straffsituationen?

– De får en tveksam straff som de missar men då tycker domaren att straffen ska tas om. Domaren tyckte att vår spelare var tidig in i straffområdet när den första straffen slogs. På den andra straffen gör sedan Skirö 5-5.

Kommer ni vara nöjda över resultatet med lite distans?

– Ja det var en stark laginsats och det stärker oss som grupp att vi kan hota de bästa lagen. Detta var ett kvitto på att vi är bra.

Av bandystars - 12 november 2017 06:53

Dags för ytterligare 4 lag att begå seriepremiär denna dag. Först ut Tjust - Bore på ute is Kl. 15,00 och sen Skirö - Stjärnan inomhus Kl. 15,30. 

 

Följ matcherna live på plats eller live via elitrapport, själv tänker Bandystars tredje gången gillt denna säsong försöka ta mig upp på det småländska höglandet för att kolla sina stjärnor för denna gång skall det väl inte bli inställt. 

15:00
Tjust Bandy
-
BK Bore
  
15:30
Skirö AIK
-
IF Stjärnan
  

Skirö skriver inför matchen på Facebook 
Då var det dags. Premiärmatchen för oss i årets serie! I eftermiddag kl 15.30 väntar IF Stjärnan hemma i Sapa Arena. Den matchen har vi sett fram mot!
Vår försäsong har som förväntar innehållet både toppar och dalar men det känns som vi är på rätt väg.
Vi har haft några riktigt bra och tuffa träningar sedan sista träningsmatchen och vi kommer väl förberedda.
Som sagt vi möter Stjärnan, ett lag vi spelat mot många gånger under åren. Matcherna mot dem brukar vara jämna och tuff...a. De har en tradition av att ha många ryska spelare i sitt lag och denna säsong är inget undantag. Man har också tillgång till tre spelare från VBK:s P20 lag.
Vad det gäller vårt lag så är de flesta tillgängliga för spel.
Väl mött i Sapa Arena i eftermiddag!
/Hälsningar från matchcoach Kenth Sundberg

Av bandystars - 10 november 2017 20:30

Fri tolkning av matchen analyserat via elitrapport stod det 3 - 0 efter 30 min spel såg det ut att det skulle bli en match som skulle bli en promenadseger för Jönköping. Men Malmbäck reser sig och vänder på matchen och tar ledning i matchen. Blir det tur och retur och Jönköping vänder matchen till sin fördel


Jönköping Bandy IF
8-6
Malmbäcks IF
 

Jönköping skriver på sin hemsida om matchen 
Seriepremiär
Fredagskväll på ett regnigt Råslätt och Malmbäck kommer på besök.
Matchen startar på bra is och JB tar tag i taktpinnen direkt med mycket bollinnehav och skridskoåkning där alla deltar. Oskar visar vägen på sitt”ångloksliknande” sätt och gör på egen hand 1-0 efter 8 minuter. Fortsatt bra spel som leder fram till 3-0. Sen börjar isen blir svårspelad och JB kommer av sig lite. Malmbäck har en duktig kille i Linus Nilsson som gör 2 kontringsmål och så är det match igen.
Pontus E sätter snyggt 4-2 framspelad av Emil strax innan pausvilan och det känns tryggt igen!
Det bestäms i paus att försöka hitta tillbaka till det spelet som inledde matchen så länge isen är hyfsat spelbar plan b är att ställa om till lyrspel och långa utkast.
Den trygga ledningen äts upp och snabbt har Malmbäck vänt till 5-4 efter drygt 10 minuter och lite osäkerhet infinner sig i det unga JB.
Plan b sätts i verket och lite omplaceringar i laget sker. Ett långt utkast till Pontus E som sätter 5-5 och lite lugn återfinner sig i laget.
Känns som vi tar över matchen igen och Emil kan komma fri och göra 6-5 han slår in egen retur på volly. När sedan broder Pontus ”bombar” in 7-5 från distans känns det lite tryggare.
Men den tryggheten tar deras Linus bort med sitt 4 mål för kvällen. 7-6 och nerv igen. Malmbäck tar time out och bestämmer sig för att bara köra med långa utkast sista 10 minuterna.
Svårt spel att värja sig mot på den allt mer svårspelade isen och i det ihärdiga regnandet. Men JB lyckas hålla undan och Pontus kan kontra in det avgörande 8-6 i 90 minuten hans tredje för kvällen.
Övriga mål gjordes av Pontus N 2, Emil 2 och Oskar 1.
Ett glatt gäng som började med 2 sköna poäng i premiären. Ledarna var nöjda och då speciellt med första 20 minuterna då isen var bra och då även spelet.
Mikael F

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards