Direktlänk till inlägg 13 oktober 2017

Philip Svensk aktuell för spel med Målilla Bandy

Av bandystars - 13 oktober 2017 19:34

Philip Svensk aktuell för spel med Målilla Bandy detta skriver Målilla på sin hemsida 

Philip Svensk finns tillgänglig för spel med Målilla Bandy kommande säsong.

Vetlanda BK och Målilla Bandy är överens om så kallade utvecklingsavtal för fyra spelare. En av dem är Målillakillen och elitseriemålvakten Philip Svensk.


Inför säsongen 2013/14 lämnade Philip Svensk Målilla Bandy för elitserieklubben Vetlanda BK. Svensk, som har ett antal landskamper på meritlistan från sin tid som junior, har sedan dess tillhört VBK. Där har det blivit en hel del spel i Elitserien och 22-åringen har förstås utvecklats i en positiv riktning.

 

Tuff konkurrens

Vi kan nu meddela att Philip Svensk kommer att finnas tillgänglig för spel med Målilla Bandy kommande säsong. Detta via ett utvecklingsavtal som gör att han kan spela i både VBK:s A-lag och i Målilla.

– Det är tuff konkurrens på målvaktssidan i Vetlanda, då de även har rutinerade David Borvall och Oscar Löfquist i truppen. Dessutom drabbades Philip av en fraktur på båtbenet i somras och har i och med det tappat viktig träning, säger Jonas Karlsson i Målilla Bandys sportgrupp.

 

Startat starkt

När vi för en tid sedan fick frågan från Vetlanda BK om vi kunde tänka oss att ha Philip Svensk på ett utvecklingsavtal var det förstås inget att tveka på.

– Philip är en Målillakille och en mycket duktig målvakt så det är klart att vi tackade ja. Inte minst eftersom vi bara har en egen målvakt i truppen i Niels-August Engelhart Corneliussen, som för övrigt har startat säsongen mycket starkt.

Hur mycket Svensk kommer att finnas tillgänglig för spel med rödvitt kommande säsong är omöjligt att säga.

– Det beror helt på hur det ser ut i Vetlanda och hur de väljer att matcha sina målvakter. Vi hoppas förstås att Philip får spela i Elitserien i år, men tycker också att det vore kul att få se honom på Venhagsvallen vid åtminstone några tillfällen, säger Jonas Karlsson.

Philip Svensk kommer att finnas med i den trupp som möter Jönköping i en träningsmatch i Nässjö på söndag.

 

Totalt tre målvakter

Ytterligare två målvakter från VBK finns på utvecklingsavtal med Målilla Bandy. Det handlar om två juniorer, Målillakillen Alfred Karlsson och Rasmus Bohlin.

– Det känns bra att vi har kunnat trygga målvaktssidan med hjälp av Vetlanda, tycker Jonas Karlsson.

Även en utespelare från Vetlandas P20-lag kommer att kunna spela med Målilla kommande vinter och det handlar om Hampus Göransson.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards