Alla inlägg under mars 2017

Av bandystars - 19 mars 2017 19:21

Victor lämnar - tar chansen i Allsvenskan skriver Målilla på sin hemsida Idag, 17:53

Victor Svensson har bestämt sig för spel med moderklubben Nässjö IF kommande säsong. Foto: Magnus Strömsten

I dag tog en epok slut. För några timmar sedan skrev vår lagkapten Victor Svensson på ett tvåårskontrakt med allsvenska Nässjö IF. Det innebär att det blev åtta säsonger i lodjuren för Victors del.

Det är alltid svårt att bryta upp från något man gillar. Det är också anledningen till att vi har haft förmånen att ha Victor Svensson i Målilla Bandy så pass länge som åtta säsonger. Många gånger har allsvenska klubbar varit ute efter honom. Men det har alltid slutat med samma sak: att Victor skrivit på ett nytt kontrakt med rödvitt.

Den här gången blir det inte så. I helgen har Victor Svensson bestämt sig för att ta en minst sagt välförtjänt chans i Allsvenskan med moderklubben Nässjö IF. Vid 27 års ålder kände han att det var lite av sista chansen. Dessutom skiljer det runt tio mil - enkel resa - mellan hemmet i Nässjö och Venhagsvallen i Målilla. Det blir några mil på åtta år...

Victor Svensson:

"Jag vill framföra ett stort tack till samtliga i Målilla Bandy och Happy Clappers för de här åtta åren".

Linus Johansson:

"Målilla Bandy tappar en kulturbärare, en mycket duktig bandyspelare och en mycket omtyckt och stabil kille vid sidan av isen. Victor Svensson var en av de första värvningarna jag gjorde i min roll som sportchef och allt sammantaget är det också den bästa värvningen jag har gjort. Han har alltid stått stadigt och har alltid, med stolthet, burit de rödvita färgerna. För mig personligen har Victor i många år också varit en person jag kunnat luta mig mot i min roll, alltid stöttande, alltid med sunda tankar och idéer och alltid med föreningens bästa för ögonen. Jag är säker på att jag talar för hela Målilla Bandy med dessa ord: Tack för allt #40, stort lycka till i Nässjö IF - och välkommen tillbaka till rödvitt i framtiden!".

Av bandystars - 14 mars 2017 06:42

Åby/Tjureda segertåg har gått som på räls denna säsong och denna gång lyckades de komma fram till slutmålet genom en

Storseger mot Åtvidaberg i säsongens sista match

Av bandystars - 13 mars 2017 10:11

Lagen klara inför Allsvenskan 2017/18 detta skriver Frillesås på sin hemsida om och vi som följt Åby/Tjureda i div 1 får se detta som info

I helgen blev seriesammansättningen klar inför den kommande säsongen.

i grupp A orkade inte Ljusdal knyta ihop säcken så det blev Kalix och Tillberga som stannar kvar i Elitserien och Ljusdal tillsammans med Nässjö som blir kvar i Allsvenskan. Däremot lyckades Motala i grupp B att ta steget upp i finrummet tillsammans med Tellus och där Falu BS och något överraskande Gripen som får spela Allsvenskat till vintern.

Detta gör att följande blir Frillesås motståndare: Boltic, Tranås, Lidköpings AIK, Gripen, Nässjö, Kungälv,  Åby /Tjureda, Falu BS, Peace & Love City (Borlänge), Unik (Uppsala), Nitro-Nora, Örebro, Gustavsberg,Västanfors och Ljusdal.

Lagen kommer att delas in i två geografiska pooler där de åtta lag som tillhör samma pool, tänk södra och norra Allsvenskan, möts i dubbelmöte, hemma/borta, och där man möter lagen från den andra poolen, i Frillesås fall lagen med röd text, i enkelmöte, hemma eller borta. Detta avgörs vid lottning längre fram i vår.

Vi kan nog räkna med bortamatch vid annandagen då det troligtvis blir Kungälv men med tanke på Gripens intåg så kan det nog lika gärna bli en längre resa då förbundet kanske tänker annorlunda än vi.

/Knubbe

Av bandystars - 12 mars 2017 21:00

Mölndal vann över Jönköping i en betydelselös match trodde Bandystars att JB skulle avsluta med flaggan i topp men så icke

Åby/Tjureda däremot de avslutade med ännu en vinst och gått obesegrade både i serie som i kvalet denna säsong och tror de var obesegrade i seriespelet förra säsongen dock gick kvalet sämre

Detta är nu historia och Bandystars gratulera Åby/Tjureda till allsvensk spel kommande säsong.
Kan bli tufft Bandystars var med sina stjärnor där för 10 år sedan och vet det är skillnad på div 1 och allsvenskan

Av bandystars - 12 mars 2017 10:25

Åby/Tjureda har radat upp fem raka segrar i kvalgrupp A. Laget säkrade uppflyttning på fredagskvällen via seger med 9-1 inför 627 åskådare hemma på konstisbanan i Åby. Nu återstår det bara sista matchen med gänget och att avsluta säsongen obesegrade

Det är klart att Jönköping åker ur Allsvenskan och det återstår att avsluta hedersamt i sista kvalmatchen

17:00
-

17:00
-

Åtvidaberg borta sista matchen för denna säsong

Sista matchen för denna säsong spelas på söndag sen eftermiddag. Åtvidabergs BK står för motsåtndet. Ett Åtvid som gått tungt i kvalet med fem raka förluster.

Vi avgjorde kvalgruppen i fredags i och med segern över Mölndal, men tro inte att vi är nöjda för det. Målet är att slå äen Åtvidaberg och således hålla förlustnollan intakt. För att göra det gäller det dock att vi kopplar bort avancemanget till allsvenskan ett par timmar och lägger fullt fokus på denna match.

Åtvidaberg
gick genom serien som ett tåg men i kvalet har det tagit tvärrstopp. Fem raka förluster och frågan är hur självförtroendet är. I fredags fick man storstryk mot Jönköping med 9-1 i en match där man föll igenom i andra halvlek. Det gäller att man glömmer detta och klarar av att foksusera om till matchen mot oss.

De som vill mest vinner
Då det endast är äran att spela om för bägge lag så kommer laget som vill mest och visar bäst inställning vinna denna drabbning. Det är viktigt att vinna säsongens sista match så man tar med sig en seger in i nästa säsong.
Vi vet vad som krävs för att gå segrande ur matchen. Åtvid är ett bra lag så det gäller att vi kommer upp i nivå.

****************

Som vanligt följer du matchen LIVE på Elitrapport HÄR.

Du missade väl inte att läsa motståndarscouten om Åtvidaberg? Du hittar den HÄR!

Av bandystars - 10 mars 2017 21:15

Åby/Tjureda klara för allsvenska efter komfortabel seger med 9 - 1, intressant är att även Jönköping vann sin match likadant men hjälpte inte utan får spela div 1 bandy tillsammans med våra Stjärnor och övriga smålandslag kommande säsong

19:00
9-1

19:00
9-1

Av bandystars - 10 mars 2017 08:36

Åby/Tjureda tänker skriva på kontraktet ikväll till allsvenska kommande säsong genom att spela ett poäng  men tänker troligen inte nöja sig med detta utan det gäller att vinna sista hemmamatchen hemma framför hemmafansen som bör bli månghövdad också

19:00
-

19:00
-

Åby/Tjureda skriver inför matchen på sin hemsida

Mölndal kommer till Åby i säsongens sista hemmamatch!

vi har satt oss i ett gyllende läge att vinna kvalgruppen men tar en match i taget. Det återstår två matcher och vårt mål är seger i bägge. Ikväll kommer Stefan Nordens Mölndal på besök. Ett Mölndal vi slog förra veckan med 6-1. Kanske lite större siffror än hur matchen var, och det gäller att vi är med för Mölndal är bra och har ett spel som de förlitar sig på och som fungerar.

vi behöver en poäng till för att definitivt säkra förstaplatsen i gruppen och därmed spel i nästa års superallsvenska. vi gjorde en riktigt bra match i onsdags mot Jönköping en vårt fokus ligger nu enbart på kvällens match och vi går för seger. Vi måste vara ödmjuka och bara för att det gick bra så här långt så får vi inte sväva iväg. det är 100 procent inställning som gäller.

Det ska bli fina förhållanden och vi hoppas kunna bjuda på en bra föreställning i säsongens sista hemmamatch.

Mölndal
I första mötet med Mölndal så förde Möldal spelet långa stunder. man har många bra bandyspelare och spelar ett bra spel och det går undan. Det gäller att se upp med Sebastian Loheden som vi märkte är rapp på skridksorna. och lagkaptenen Jonas Trysberg om bygger mycket av lagets spel som också var otroligt duktigt i den matchen.

Sedan vi möttes har Mölndal tagit två raka segrar mot Åtvidaberg och har således fyra poäng i kvalgruppen. lika många som Jönköping fast med sämre målskillnad. Stefan Norden har inte spelat i de två matcherna mot Åtvid, Återstår att se o Stefan snörar på sig skridskorna mot oss ikväll.

Mölndal har faktiskt fortfarande en teoretiskt chans att knipa förstaplatsen i kvalgruppen. Men då ska man ta in fyra poäng och 30 plusmål på oss på de två sista omgångarna. Däremot är man nog väldigt sugna på att bli första lag denna vinter som besegrar oss. Vi måste komma upp i nivå annars blir det en jobbig kväll.

Sista chansen att se bollgeniet Fredrik Rinaldo på isen?
det är alltså sista hemmamatchen för säsongen och kanske sista chansen att få se Fredrik Rinaldo skrina ut på isen. Fredrik lade ju skridskorna på hyllan förra våren, men gjorde sedan comeback i vinter och har spelat med oss sista halvan denna säsong. Man ska aldrig säga aldrig, men mycket talar att kvällens match blir Fredriks sista hemmamatch i karriären.
Har du inte varit och kollat på Fredrik tidigare så bör du verkligen komma ut till Åby ikväll.

Även Ulf Einarssson som spelat med oss denna säsong gör ikväll sin kanske sista hemmamatch för Åby/Tjureda. Även här ska man väl aldrig säga aldrig, men det kan ikväll vara sista chansen att få se Uffe spela bandy i Åby. Uffe som vuxit mer och mer under säsongen och med sitt lugn och elegans i spelet också är en fröjd att se.

Referat från förra mötet med Möldal hittar du HÄR

Se nu till att ta dig till Åby och hjälp oss att ta det sista klivet till allsvenskan, Matchen går också att följa på Elitrapport HÄR.

Du missade väl inte att läsa motståndarscouten om Mölndal? Du hittar den HÄR!

Åby/Tjureda IF - Mölndal Bandy
Allsvenskt kval, grupp A - Omgång 5. 10/3
Domare: Andreas Svensson, Kim Jensen, Andreas Pettersson.
Konstisbanan i Åby
Väderprognos: Klart, 0 grader.
Av bandystars - 10 mars 2017 05:15

Har ni missat detta så finns det att läsa på Åby/Tjureda hemsida och saxat från denna i efterhand

Åby/Tjureda fortsätter att ge sina fans och andra bandyvänner info om sina matcher vilket Bandystars tacksamt notera och försöker sprida på webben till ännu fler

Tack vare ett grymt hörnskytte så blev det en fjärde raka seger när Jönköping åter igen besegrades. Denna gången uppe i Jönköping på svårspelade Råslätts IP. En riktigt bra insats av oss och nu har vi satt oss i ett gyllende läge inför de två avslutande omgångarna.

Första halvlek:
Som väntat så sätter Jönköping full fart direkt och det hinner inte gå en minut innan man avlossar första skottet som vi täcker ut till hörna. Hörnan skjuter Jönköping utanför.
Kort efter får hemmalaget ett nytt bra läge när man kommer fram till höger och spelar bollen åt vänster till en spelare som blir ren vid straffområdeslinjen, men bollmottagningen blir inte bra och vi hinner emellan. Tre minuter senare och Jönköping kommer runt på sin högerkant och får en ny hörna. Danne H är snabbt ute på hörnan och hamnar i närkamp med Jönköpings skytt som går till isen. Domarna blåser straff.
Trots att vi vet att Jönköping brukar spela sina straffar så är vi inte riktigt med och Oskar Davidsson spelar straffen till Jimmie Magnusson som fri kan lyfta upp bollen i nättaket. 1-0 till Jönköping efter fyra minuter.

Efter målet mattas Jönköpings press en aning och vi börjar få lite mer boll och börjar komma igång. Vi får vår första chans efter 8 minuter när Dennis bryter fint på mittplan, ger sig iväg och skjuter precis utanför stolpen. Filip har sedan ett avslut från höger som går i utsidan av burgaveln efter fint förarbete av Uffe.
Tio minuter spelade när Uffe får ett frislag som slutar med att vi får hörna. Nyman skjuter men bollen stoppas av muren på mållinjen.
VI spelar bra nu och skapar chanser. Lysse kan snappa upp en felpass på mittplan, avancera, gå ut i högervinkel och får kalasträff, rakt upp i bortre krysset. 1-1, 12 minuter spelade.
Två minuer senare är Lysse på G igen, solo rakt igenom hela Jönköping, in i straffområdet där han får ett slag över klubban.Vi vill ha straff men domarna ger Jönköping en utvisning för ett slag i ett tidigare läge och det blir igen straff.

Gustav står sedan för en fin prestation när han kommer runt på vänsterkanten och kan snirka sig in längst kortlinjen och sånär avsluta men Jönköping bryter i sista stund till hörna. Filip skjuter på hörnan, på mål men den täcks undan.
Vi har mest boll nu, Jönköping sticker upp då och då men skapar ingenting förutom ett par hörnor när man kommer runt på kanterna ett par gånger.
En sådan gång är i den 27e minuten när man kommer runt på kanten och lyfter in bollen, Linus ser ut att ha den i hanskarna men en Jönköpingsspelare är där och viftar med klubban och det blir hörna. Hörnan skjuts på mål men Linus är nere och parerar med benskydden.

Två minuter senare vänder Uffe ur på mittplan och släpper hem bollen till Rinaldo som kan sätta iväg rakt över plan, in i straffområdet där ett slag kommer på klubban. Denna gången blåser domaren straff.
Filip är säker från straffpunkten och skottet sitter i midjehöjd till höger om målvakten från hans ögon sett. 1-2 till oss.
Men Jönköping kan kvittera minuten efter när man återigen kommer runt på kanten och får en hörna. Linus är på skottet på hörnan men bollen letar sig in i nät. 2-2.

I den 34e minuten gör Danne H det bra när han kliver upp och bryter, sätter iväg ut mot höger, slår en sargpass fram till Filip som tar med sig bollen och tar skott som målvakten gör en benparad på till ny hörna för oss.
Lysse skjuter på hörnan som går intill målvaktens högra stolpe och in i mål. 2-3.
Vi är sedan nära ett friläge när ett fint utkast av Linus hittar Filip, men Filip får inte riktigt till nedtagningen.

Sista 8 minuterna av halvleken händer det mycket. Först en ny straffsituation när Lysse vänder ur på mitten, släpper bollen till Uffe som kan vicka sig igenom och sedan bli nedriven i straffområdet. men ingen straff. Jönköping har sedan ett skott i bra läge men vi är där och kan täcka undan.
Därefter trampar Johan iväg och vinner frislag två meter utanför straffområdet. Filip skjuter men skottet täcks till hörna. Hörnan skjuter vi utanför.
Vi får sedan en till hörna när Rinaldo hittar Lysse som kan gå runt till höger och få hörna. Domaren visar att det är ett skott som gäller och sedan är halvleken över. Gustav slår in hörnan mot Nyman. PANG! rakt upp i taket. 2-4 på halvlekens sista skott. Härligt och psykologiskt!

Andra halvlek:
Till andra halvlek pratar vi bara om att fortsätta, att tänka på att Jönköping har medvind nu så det kommer gå lite fortare så vi är med på det i defensiven.
Jönköping har mest boll inledningsvis av andra men det skapas inga direkta chanser åt något håll. Matchminut 50 och Linus har ett bra utkast mot Filip som Jönköpings försvarare får undan till hörna. Filip skjuter på hörnan och det är 2-5.
Tre minuter senare tappar vi boll som leder till en hörna för hemmalaget. Jönköping kör en variant på hörnan men Linus kommer ut bra och täcker undan skottet som går över mål.
Jönköping får sedan en ny hörna. Linus är på skottet men bollen letar sig över mållinjen och det är reducerat till
3-5.

FORTSÄTTNING HÄR

DEL 1 HÄR

Timmen spelad nu. Rinaldo slår en lyra som Björn plockar ner men avslutet sitter i utsidan av burgaveln. Två minuer senare har vi ett riktigt fint anfall. Lysse kommer ner och hämtar boll, vid mittplan vänder han ur och släpper till Uffe som tar ett par meter och spelar bollen till Filip som i sin tur spelar ut till Björn på högerkanten. Björn går på utsidan av sin försvarare och nästan nere vid kortlinjen skjuter han. Och skottet sitter, 3-6.

Vi spelar väldigt bra nu. skapar mycket samtidigt som Jönköping inte kommer någonstans. Johan samspelar med Lysse som går in i mitten och tar skott som täcks till hörna. Hörnan återigen på mål men den täcks.
Matchminut 66 nu och Lysse vinner frislag ute vid sargen ett par meter in på offensiv planhalva. Filip skjuter och skottet täcks till en ny hörna för oss.
Lysse skjuter på hörnan och gör sitt tredje mål för kvällen. 3-7 till oss.

Jönköping tar sedan timeout för att försöka få till ett sista försök att komma ifatt. Men spelbilden förblir densamma. Det är vi som för spelet och skapar chanser samtidigt som Jönköping ser uppgivna ut.
Man har ett lyft som ser ut att ge friläge men Nyman slår undan klockrent på tennis. Istället kan Lysse trycka ifrån och Jönköping tvingas till en fasthållning med utvisning som resultat.
Rinaldo startar sedan ett anfall genom att släppa in bollen centralt till Pontus som spelar Björn, får tillbaka bollen och testar skott. Men målvakten räddar.

Jönköping har sedan en ny lyra. Danne H ramlar olyckligt men Linus är på tårna och kan ta bollen innan Jönköpings anfallare når den. Drygt tio minuter kvar nu och vi får en ny hörna. Tredjereturen letar sig ut till Rinaldo som testar skott som målvakten gör en bra benparad på.
Linus sätter sedan ett utkast upp till Björn vid sargen på mittplan och Björn får ett frislag. Rinaldo tar frislaget och slår en fin pass på djupet till Filip som går in i mitten och rakt framifrån kan skjuta i mål. 3-8.
Jönköping har sedan ett skott som Linus räddar till hörna. Även hörnan räddar Linus med en fin parad. Tre minuter innan full tid får vi en ny hörna. Vi skjuter klockrent i stolpen. Andrabollen snappar Danne T upp ute till höger, tittar upp och ser Macke inne vid straffpunkten, slår en bra pass och Macke kan skjuta direkt. 3-9.

Matchen avslutas med att hemmalaget får en hörna men det blir ingen reducering då den skjuts utanför.
domaren blåser av och vilt jubbel hos alla gula på planen! Seger med 9-3!

Summering:
Vilken match vi gör. Vi följer vår plan. visar hjärta och jobbar stenhårt för varandra. Även om Jönköping tar ledningen tidigt så fortsätter vi och spelet sätter sig efter deras ledningsmål. Lysse visar sedan vägen med kvitteringen till 1-1 som ger oss energi.
Vi visar sedan upp vårt fina skytte och är otroligt effektiva på fasta situationer denna kväll. Vi har 11 hörnor i matchen, Alla utom en skjuter vi på mål, fyra går i mål! Nymans skott, det sista skottet i första halvlek, hörnan som innebar 4-2 är grym, Stenhårt rätt upp i nättaket.
I andra så fortsätter vi sedan och spelet flyter på. Vi tillåter inte Jönköping att skapa speciellt många farliga chanser, det enda de har är att de kommer runt på kanterna ett par gånger och får lite hörnor. Vi släpper inte in några spelmål och jobbar hårt i defensiven över hela planen.

Hela laget förtjänar beröm. Extra pluss till Lysse som med sin explosiva skridskoåkning ständigt är ett hot. Kul att se att vi verkligen har höjt oss nu på slutet när matcherna börjat gälla. Koncentrationen och fokus högre vilket gör att vi kommer upp på en högre nivå än tidigare under säsongen.

Uppsnappat runt matchen:
Dennis Gustavsson, Jönköpings tränare, efter matchen på frågan hur stor chansen i praktiken är att Jönköping spelar i allsvenskan nästa år? - Det är större chans att månen ramlar ner.
Gustavsson som för övrigt var så besviken att han inte ens kunde tacka Åbys bänk för matchen.

Vår kära ordförande, Owe Svensson, som var så nervös under matchens gång att han fick lämna läktaren och under hela andra halvleks och sågs vandra fram och tillbaka längst sidan av planen.

Jönköpings taktik att från matchminut fem och framåt punktmarkera Fredrik Rinaldo. Vilket gav oss enorma ytor framför honom på mitten och på andra kanten som vi kunde uttnyttja matchen igenom, Skum taktik som inte föll väl ut då vi har 10 spelare till på isen som kan föra spelet. Dåligt scoutat?

Att stämningen i omklädningsrummet efter matchen var bra men att alla ändå direkt laddar inför de två avslutande matcherna och är fokuserade på dem, Trots de fina utgångsläge vi satt oss i. vi ska avlsuta snyggt och tar inget för givet.

Mölndal hemma och sedan Åtvidaberg borta. Två segrar till ska bärgas innan säsongen är över. Fredag kväll hoppas vi på massivt publikstöd i Åby när vi kan säkra den allsvenska platsen.