Direktlänk till inlägg 10 mars 2017

Allsvensk kval 10/3

Av bandystars - 10 mars 2017 08:36

Åby/Tjureda tänker skriva på kontraktet ikväll till allsvenska kommande säsong genom att spela ett poäng  men tänker troligen inte nöja sig med detta utan det gäller att vinna sista hemmamatchen hemma framför hemmafansen som bör bli månghövdad också

Allsvenskan kval grupp A

19:00
Jönköping Bandy IF
-
Åtvidabergs BK
  
19:00
Åby/Tjureda IF
-
Mölndal Bandy
  

Åby/Tjureda skriver inför matchen på sin hemsida

Mölndal kommer till Åby i säsongens sista hemmamatch!

vi har satt oss i ett gyllende läge att vinna kvalgruppen men tar en match i taget. Det återstår två matcher och vårt mål är seger i bägge. Ikväll kommer Stefan Nordens Mölndal på besök. Ett Mölndal vi slog förra veckan med 6-1. Kanske lite större siffror än hur matchen var, och det gäller att vi är med för Mölndal är bra och har ett spel som de förlitar sig på och som fungerar.

vi behöver en poäng till för att definitivt säkra förstaplatsen i gruppen och därmed spel i nästa års superallsvenska. vi gjorde en riktigt bra match i onsdags mot Jönköping en vårt fokus ligger nu enbart på kvällens match och vi går för seger. Vi måste vara ödmjuka och bara för att det gick bra så här långt så får vi inte sväva iväg. det är 100 procent inställning som gäller.

Det ska bli fina förhållanden och vi hoppas kunna bjuda på en bra föreställning i säsongens sista hemmamatch.


Mölndal
I första mötet med Mölndal så förde Möldal spelet långa stunder. man har många bra bandyspelare och spelar ett bra spel och det går undan. Det gäller att se upp med Sebastian Loheden som vi märkte är rapp på skridksorna. och lagkaptenen Jonas Trysberg om bygger mycket av lagets spel som också var otroligt duktigt i den matchen.

Sedan vi möttes har Mölndal tagit två raka segrar mot Åtvidaberg och har således fyra poäng i kvalgruppen. lika många som Jönköping fast med sämre målskillnad. Stefan Norden har inte spelat i de två matcherna mot Åtvid, Återstår att se o Stefan snörar på sig skridskorna mot oss ikväll.

Mölndal har faktiskt fortfarande en teoretiskt chans att knipa förstaplatsen i kvalgruppen. Men då ska man ta in fyra poäng och 30 plusmål på oss på de två sista omgångarna. Däremot är man nog väldigt sugna på att bli första lag denna vinter som besegrar oss. Vi måste komma upp i nivå annars blir det en jobbig kväll.

Sista chansen att se bollgeniet Fredrik Rinaldo på isen?
det är alltså sista hemmamatchen för säsongen och kanske sista chansen att få se Fredrik Rinaldo skrina ut på isen. Fredrik lade ju skridskorna på hyllan förra våren, men gjorde sedan comeback i vinter och har spelat med oss sista halvan denna säsong. Man ska aldrig säga aldrig, men mycket talar att kvällens match blir Fredriks sista hemmamatch i karriären.
Har du inte varit och kollat på Fredrik tidigare så bör du verkligen komma ut till Åby ikväll.

Även Ulf Einarssson som spelat med oss denna säsong gör ikväll sin kanske sista hemmamatch för Åby/Tjureda. Även här ska man väl aldrig säga aldrig, men det kan ikväll vara sista chansen att få se Uffe spela bandy i Åby. Uffe som vuxit mer och mer under säsongen och med sitt lugn och elegans i spelet också är en fröjd att se.

****************

Referat från förra mötet med Möldal hittar du HÄR


****************


Se nu till att ta dig till Åby och hjälp oss att ta det sista klivet till allsvenskan, Matchen går också att följa på Elitrapport HÄR.

****************


Du missade väl inte att läsa motståndarscouten om Mölndal? Du hittar den HÄR!

****************


Åby/Tjureda IF - Mölndal Bandy
Allsvenskt kval, grupp A - Omgång 5. 10/3
Domare: Andreas Svensson, Kim Jensen, Andreas Pettersson.
Konstisbanan i Åby
Avslag: 19:00
Väderprognos: Klart, 0 grader.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards