Direktlänk till inlägg 30 november 2016

Målillasonen ska döma i Ryssland,

Av bandystars - 30 november 2016 18:40

Det är inte var dag som Bandystars uppmärksamma en domare men detta har uppmärksammats i husorganet på sin webb om Niclas Skoog, som fått äran att som ensam huvuddomare från Sverige få döma bandymatcher i Ryssland.

Prestigeuppdrag för Skoog

Målillasonen ska döma i Ryssland, • ”Ett kvitto på att det har gått bra”

Satsar du på en framgångsrik domarkarriär?
Flytta till Målilla – eller ännu bättre...väx upp på orten.
För några dagar sedan skrev vi om att Jonas Karlsson från Målilla blir elitdomare i fotboll. Nu om Niclas Skoog, som fått äran att som ensam huvuddomare från Sverige få döma bandymatcher i Ryssland.

 

Han är bara 23 år, men redan ett aktat namn i bandykretsar. Utvecklingen har gått fort för Niclas Skoog, en jättetalang i domaryrket. Eller, vi kan inte kalla honom talang längre. Skoog är ett etablerat namn sedan förra året. Då började han att döma på den allra högsta nivån i bandy, Elitserien.

Lenins födelseort

– Det har gått bra och jag är nöjd med mina prestationer. Jag har växt in i det. Och visst är det en ganska så stor skillnad att döma Elitserien jämfört med Allsvenskan. Det går mycket snabbare i Elitserien och det är ett helt annat flyt i spelet. Det ställer ju också högre krav på oss domare.

Med tanke på sin unga ålder har Niclas Skoog förstås uppmärksammats i Bandy-Sverige.

Ännu mer nu. Nyligen fick han nämligen ett prestigefullt uppdrag av riksdomarförbundet:

– Jättekul. Jag ska döma två matcher i högsta ryska ligan om drygt två veckor. Jag var den ende huvuddomaren i Sverige som blev uttagen. Det är ett kvitto på att det har gått bra för mig. Sedan följer även en assisterande med på resan, Alexander Sörensen från Göteborg.

Hur vanligt är det med såna här uppdrag?

– Det är nog inte så vanligt, men det förekommer utbytesmatcher mellan Sverige och Ryssland. Snart ska exempelvis ett ryskt domarteam döma i Sverige.

Var ska du döma?

– I Uljanovsk. Det ligger ungefär 100 mil öster om Moskva. Det blir en lång resa. Bandy-VM avgjordes här i januari. Det ska bli otroligt roligt att få känna på hur det är att döma i Ryssland.

Staden Uljanovsk är för övrigt mest känd för att Vladimir Lenin föddes där.

Får hjälp av ryss

Niclas får döma ett dubbelmöte mellan hemmalaget Volga Uljanovsk och Rodina Kirov.

Tror du att det är stor skillnad mellan att döma rysk bandy kontra svensk bandy?

– Det kan det nog vara. Rysk bandy är känd för att det är mer tuta och köra, med hög intensitet och mycket fart.

Hur förbereder du dig?

– Inte på något speciellt sätt, tror jag. Men visst funderar man på hur man ska kommunicera med spelarna på isen. Som tur är har vi en ryss som assisterande. Han kan engelska.

Visiten i det stora landet i öster blir kortvarig för Niclas Skoog, men vad gör väl det? Det kommer i vilket fall som helst bli ett stort äventyr för Målillasonen. Han är en i raden av många rättskipare från Målilla som för den starka domartraditionen på orten vidare.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards