Målilla Bandy fortsätter sin satsning på egna produkter skriver de på sin hemsida

Nu tar Marcus Skoog, Eric Ottosson och Linus Ahlstedt plats i A-truppen.

Marcus Skoog fick chansen att träna fullt ut med A-truppen redan den gångna säsongen efter att ha visat upp bra vilja och utveckling under försäsongen. I slutet av säsongen gjorde han också A-lagsdebut i seriesammanhang.

Eric Ottosson är en talangfull spelare som mer eller mindre hade bestämt sig för att sluta spela bandy inför säsongen 2015/16. Till slut fick vi ändå med honom i B-laget och mot slutet av säsongen tränade han några gånger med A-truppen.

Linus Ahlstedt är en spelare som kommer från vårt äldsta ungdomslag. Liksom hos Marcus Skoog och Eric Ottosson finns det mycket talang i Linus.

Spelare: Victor Svensson, Erik Karlsson, Daniel Skoog, John Svensson, Alexander Nelson, Marcus Skoog, Eric Ottosson (uppflyttad) och Linus Ahlstedt (uppflyttad).
Ledare: Jörgen Nilsson, Leif Malmborg, Tomas Karlsson och Marcus Kilvéus Håkansson.

Av bandystars - 18 mars 2016 07:45

Skirö tar sats på nytt och vill spela i div 1 kommande säsong har börjat värva läser vi på deras hemsida

David Lund lämnar Tjust för spel i SAIK

Första nyförvärvet är på plats i Skirö AIK:s lagbygge inför säsongen 16/17, då klubben ska anmäla A-laget till spel i division 1.

Det är 19-årige David Lund som förra säsongen spelade i Tjust BF. David är annars fostrad i Vetlanda BK där han spelat i klubbens framgångsrika 97-lag. David satsade under någon säsong på fotboll och gjorde sedan comeback med bandy i Tjust.

-David är en hårt arbetande och tufft spelande lirare. Började som mittfältare men sedan comebacken på bandyplan har han blivit försvarsspelare. David är ett mycket intressant nyförvärv för oss. Han passar mycket bra in i den filosofi som kommer att prägla vårt lagbygge, detta med sin vilja och vinnarskalle på plan. Det är den typen av spelare vi vill ha, säger Pierre Sunesson i Skirö AIK:s sportkommitté för herrbandyn.

-Det ska bli spännande med nytt lag och nya spelare. Tror att det här kommer att bli riktigt bra, säger David Lund.

Vad har du för styrkor som bandyspelare?

-Jag är en fysisk spelare med bra passningsklubba.

Din främsta egenskap som person?

-Jag jobbar med att göra mina lagkamrater bättre, jag pushar alltid på mina medspelare.

Vi vet ju att du är en ganska het spelare på plan. Hur handskas du med det?

-Jag vet om mitt humör och jobbar med det så att det ska bli något positivt av det. Samtidigt gör mitt humör mej till den spelare jag är.

Av bandystars - 18 mars 2016 07:36

Daniel "Glasan" Gustavsson lämnar BK Bore efter denna avslutade säsong. Glasan kommer istället att ta hand om tränarsysslan (spelande tränare) i Skirö AIK som återigen är tillbaka i division 1. Detta skriver Bore på sin hemsida

Vi tackar Daniel för tiden i BK Bore och det han gjort för klubben/laget under säsongen, och önskar honom lycka till med att få Skirö i slagform igen. Troligen möts lagen i vinter, om förbundet ej gör någon rockad.

Återstår att se då om förbundet godkänner Skirö AIK i div 1 och vad händer med Tjust som kom sist får de stanna kvar om de ansöker om att få spela i div 1

Av bandystars - 15 mars 2016 06:15

Pusselbitarna faller på plats en och en i lagbygget. Näste man att ge klartecken är Alexander Nelson, som har en mycket stark säsong bakom sig.Detta skriver Målilla på sin hemsida

"Nelle" har tagit rejäla kliv de senaste säsongerna. 2015/16 var inget undantag.

Alexander Nelson gör alltid ett stort jobb och är en spelare som man vill ha på isen när matcherna står och väger. Har en vilja av stål och ger alltid sitt yttersta. Är dessutom utrustad med ett bra skott.

Den gångna säsongen gjorde Nelson elva poäng (9+2) i division ett.

Spelare: Victor Svensson, Erik Karlsson, Daniel Skoog, John Svensson och Alexander Nelson.

Av bandystars - 14 mars 2016 00:15

Bandysäsongen börjar lida mot sitt slut och Bandystars tänker försöka skruva ner skrivandet lite granna här på Bandystars. Fast det finns risk för abstinensbesvär framleddes lär det vara tunnsått med bandynyheter i Bandysmåland kanske också.

Under denna säsong kanske flera märkt att Bandystars har börjat notera allt mer vad som sker runt omkring i bandyklubbarna här i div 1 södra och inte kanske som förr bara runt mina Stjärnor utan gått lite utanför själva den kretsen.

Fast egentligen så hänger/lever Bandystars på en skör tråd då de som känner Bandystars personligen vet var hen befinner sig har hen en mycket liten kontaktyta kring bandyn i Småland då Bandystars befinnner sig långtbortistan och skriver har det krävts för Bandystars existens ett hemligt symbios mellan Bandystars och bandyklubbarna för att Bandysstars skall kunna överleva i framtiden.

Så mina bandysvänner Bandystars kommer att uppdatera så fort det händer saker ute i klubbarna och Bandystars får vetskap om detta kanske ett samlat grep om div 1 går att skapas även i framtiden. Så en uppmaning till läsare av Bandystars och om ni har kännedom om vad som sker i klubbarna hör av er.

Ni webbansvariga visserligen det är era nyheter som Bandystar snappa upp men ni får gärna uppdatera era hemsidor om och hur kommande trupp formas i er klubb det är nämligen fler än Bandystars som är intresserade.

Sen får vi se hur det ser ut framledes när kommande säsong drar igång vem eller vilka som hänger på igen när det drar igång.

Av bandystars - 12 mars 2016 20:25

Säsongen avslutades på bästa sätt när Mölndal besegrades uppe i Slättbergshallen i Trollhättan på torsdagskvällen. Två lag som bara hade äran att spela för och det var inget snack om saken vilket av lagen som visade mest vilja. Vi vinner med stabila 12-3, efter et bra match från vår sida där vi skapar många chanser. Hela 7 olika målskyttar har vu i matchen vilket är roligt. Detta skriver Åby/Tjureda på sin hemsda

Ett fåtal ändringar i laget jämfört med matchen mot Örebro i söndags, William, Victor B, och Coffe ut pågrund av jobb och studier. In i laget kom coach Janne som reservmålvakt och Gabriel Hultgren som defensiv mittfältare.

Oskar i mål.
Tobias J libero.
Daniel T och Tobias E backar.
Fredrik och Johan halvor.
Daniel H defensiv mitt.
Kasper och Marcus offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Per T, Victor J, Gabriel Hultgren, och Jan Stemberger som reservmålvakt.

Första halvlek:
Det är ruskigt nära vi tar ledningen bara efter tre sekunder då Filip skjuter direkt på avslag, Målvakten står bara och tittar och verkar inte riktigt fatta att bollen är på väg emot honom och målet och var nog lättad när han inser att bollen tar i stolpen.
Efter tre minuter får Mölndal en hörna efter att man tagit ner bollen med solklart högklubba som domarna inte blåser för. Hörnan skjuts utanför. I anfallet efter åker Fredrik igenom men bilr hakad i starrområdet, Straff. FIlip tar den men målvakten parerar med händerna och räddar.

Vi trycker på rätt bra nu och skapar många fina lägen. Filip drar ett långskott och returen går rakt ut till Victor som har öppet mål, men bollen studsar ifrån Victor och målvakten hinner tillbaka och kan rädda. Björn har mpnga avslut, ett smiter precis utanför stoplen och på ett annat gör målvakten en riktigt fin räddning.
Det dröjer till 11:e minuten innan vi tar ledningen.Hörna som Filip skjuter och returen slåt Kapser in. 0-1.bara minuten senare blir det 0-2 när Björn avslutar och Victor slår in returen.
Efter detta har Mölndal en period med någon hörna och ett par skott på mål men inget som vållar oss några större prbolem. Deras taktik verkar vara att komma runt på kanterna och söka just hörna. De har en del höron i matchen men vårt hörnrus fungerar äntligen bra igen efter ett par matcher där det inte riktigt varit som innan.

0-3 kommer i den 25:e minuten efter ett långskott av Filip. två minuter senare 0-4 på hörna av Marcus, assist Fredrik.
sista kvarten av första har sedan Mölndal en massa hörnor men som sagt så rusar vi perfekt och släpper inte till något.
tre minuter innan paus samspelar Fredrik och Johan vilket slutar med att Fredrik kommer runt på vänsterkanten och slår in bollen mot Björn i straffområdet, Bollen tar dock på en Mölndalsspelare in i mål. 0-5.

Andra halvlek:
Andra börjar med att Mäölndal lyckas sätta en hörna. 1-5 i den 50:e minuten. Men det är vi som fortsätter att föra spelet. Björn gör 1-6 i den 54:e minuten. Direkt därefter reducerar Mölndal igen. 2-6. Och i anfallet efter får vi en hörna och gör vårt tredje hörnmål för kvällen. Johan assist Fredrik och 2-7.
Vi får sedan vår andra straff i matchen, återigen när domaren tycker att fredrik tas för hårt i straffområdet. Gabriel tar straffen men slår den precis över ribban.

Vi går sedan upp till 2-10 emllan matchminut 60 och 62. Marcus med ettt fint skott efter assist av Fredrik. martcus skjuter igen och Victor slår in returen. Och Kasper med ett bra avslut från vänster efter ett fint pass av Johan.
Vi fortssätter sedan att skapa en del, Mölndal sticker emellan och har ett par avslut på mål men Oskar står pall.
I den 78:e minuten kan Gabriel bryta på mittplan, få fram bollen till Björn som snyggt går in längst kortlinjen och lägger in bollen förbi målvakten. 2-11.

Fem minuter innan full tid gör Victor sitt tredje mål för kvällen när han bryter på mittplan, avancerar in på offensiv planhalva och får på ett fin skott som sitter i burgaveln, Snyggt!. 2-12.
Mölnda reducear sedan tillt3-12 när man frå en straff. Istället för att skjuta petar man straffen till Christoffer Trysberg som fri får bollen förbi Oskar.
Matchen avslutas med av vi har ytterligare två hörnor som vi inte får i mål.

Summering:
Så var säsongen slut, och vi avslutar den på bästa sätt trots att vi inte har något att spela för. Kul att se grabbarna i laget ändå göra en helgjuten insats och kriga för varandra.
vi gör en bra match med bra fart och varierat spel vilket gör att målen trillar in med jämna mellanrum. Vårt hörnrus fungerar igen efter att ha virt sämre de senaste matcherna, Mölndal gör visserligen ett hörnmål men man har ocskå 11 hörnor. Även offensivt fungerar våra hörnor igen och 3 hörmål gör vi. En bra insats av hela laget, extra kul att se ungtupparna Gabbe och Victor. Gabriel spelar resolut som defensiv mittfältare och gör en mycket bra match och står dessutom för en assist. Victor jobbar bra som forward och är ofta på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Gör tre mål där farmför allt det tredje är riktigt vackert!
Kul att se dessa unga grabbar som verkligen tar för sig på isen.

Nu är säsongen över alltså och vi vill tacka alla er som följt oss och stöttat oss denna vintern. Nu väntar någon månads välförtjänt vila innan arbetet drar igågn på allvar inför nästa säsong! Vi ses snart igen!!