Direktlänk till inlägg 28 februari 2016

Allsvenska Örebro väntar på bortais för Åby/Tjureda

Av bandystars - 28 februari 2016 09:45

Det på förhand tuffaste motståndet vi har i kvalet skriver Åby/Tjureda på sin hemsida, Örebro SK väntar på borta is under söndagen. Örebro vann åven de sin första kvalmatch med 5-2 mot Derby. Vi åker upp till Örebro med en go känsla i truppen och det är Örebro som har pressen på sig. Vi vet att vi har allt att vinna och det ska bli riktigt intressant att mäta våra krafter mot allsvenskt motstånd.


Segern mot Mölndal har stärkt oss ännu mer och det ska bli riktigt roligt att möta Örebro. Förhoppningsvis kan vi fortsätta spela lika bra defensivt och till och med få ut lite mer i vår offensiv än vad vi fick mot Mölndal.

All press ligger på Örebro, De har allt att förlora och vi har allt att vinna och det är bara för oss att åka ut på isen., ha roligt och kämpa för varandra i 90 minuter så kommer denna match gå galant.

Örebro
Örebro har haft en knackig säsong i allsvenskan. 9 poäng tog man och det räckte inte bättre än till den negativa kvalplatsen som alltså palcerade dem i denna kvalgrupp med oss.
Det är ett lag som gillar att söka hörnor och man gör även mycket hörnmål. Nyckelspelare i laget är Robin Öhrlund och Lars och Björn Buskqvist.
Man vann sin första kvalmatch på bortaplan mot Derby/Linköping med 5-2 utan att spela speciellt bra enligt rapporter. Tre av deras mål kom till på hörna.


Allsvenskt tempo
Örebro bör ha ett högt tempo i sitt spel då de som sagt kommer från en serie högre än oss. Just bolltempot och precisionen i passningarna nämde Derby som en av skillnaderna i deras match. De är ett skridskostark lag och på mittfältet spelar deras nr 79 Robin Öhrlund som det gäller att se upp. En riktig speedkula på skridskorna som gillar att gå på genombrott.
Det gäller att vi är med i styrningen, och att vi jobbar ihop och inte ger dem för stora ytor. Vi är också väldigt skridskostarka och kan säkert hålla jämna steg med Örebro när det gäller farten.


Lars Buskqvist tillbaka
Lars Buskqvist var tillbaka i Örebro i matchen mot Derby efter att ha varit borta pågrund av skada som hållit honom ur spel ett tag. Lars fick sparsamt med speltid men gjorde trots det ett mål i matchen då han slog in en hörnretur.
Lars är Örebros meste målgörare genom tiderna. På de 14 matcher Lars hann med i allsvenskan innan skadan producerade han 29 poäng, 21 av dessa var mål varav 4 var hörnmål och 7 var straffmål.
Lars är en riktig måltjuv som ofta är på rätt ställe vid rätt tillfälle och har en vana av att vilja komma till avslut ofta.
En av många spelare vi måste ha koll på och inte ge något utrymme.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards