Alla inlägg under december 2015

Av bandystars - 6 december 2015 19:18

Var inte ute och cyklade helt när Bandystars gav sig på en liten analys av statistiken fast detta avläst långt borta i horisonten. Då husorganet och tränaren verkar vara inte på samma linje

Tjust Bandy förlorade med pingissiffror borta mot Malmbäck. Men siffrorna speglar inte matchbilden enligt tränaren Thomas Fransson.

5–11 slutade division 1-matchen i Malmbäck i en match där det var mycket uppförsbacke på resultattavlan för Tjust Bandy.

Själva händelserna på isen var betydligt mer angenäma.

– Det kan låta konstigt, men spelmässigt gör vi en bra match, säger Thomas Fransson.

– I första halvlek är det vi som är det spelförande laget. Men vi får inte in bollen. Jag vet inte hur många frilägen vi brände. Det var för dålig skärpa vissa gånger, samtidigt som deras målvakt gjorde en lysande match, säger Fransson.

Tjustmålvakten Peer Kristiansson, som var vass i omgången innan, hade nu motsatsen till en lysande match – och blev utbytt mot Magnus Söderström i halvtid.

– Det var en mörk dag för honom. Malmbäck gjorde mål när det inte ens var ett läge några gånger tyvärr, säger Thomas Fransson.

Malmbäck gick upp till 4–0 tidigt i första halvleken och släppte därefter aldrig greppet, och lät inte Tjust krypa närmare i målprotokollet.

– När vi gjorde 4–1 trodde jag i min enfald att vi kanske skulle komma ifatt. Men då gjorde Malmbäck 5–1 bara 15 sekunder efter avblåsningen. Det blev en kalldusch som vi inte orkade resa oss ifrån.

Halvtidssifforna var 6–1.

– Klart det var motigt. Men vi står ändå upp på ett ganska bra sätt. Malmbäck är ett bra lag, och att vi kunde styra spelet så mycket som vi ändå gjorde är något vi ska ta med oss, säger Thomas Fransson.

Tjusts mål gjordes av: Alexander Sannikov 2, Igor Golovin, Mathias Norell och Erik Qurios.

Av bandystars - 6 december 2015 16:13

Månsarp – Åby/Tjureda 2 – 9 (0-5)
Programenligt det var bara Å/T som inte ville ta segern i förväg. Fast om målen rasslade i nätmaskorna så var det missarnas match också och målen kunde varit många fler för båda lagen.
Skott: 6/11 Hörnor: 4/6 Straffar: 0/0 Frislag: 3/2 Utv: 10/10
Matchrapport

Matchlogg

Malmbäck – Tjust 11 – 5 (6-1)

Som sagt inför matchen inga stjärnor spelar idag och de stjärnor som trodde de skulle lysa klarare hos andra försvinner de nästa i tomma intet eller så får de ingen fjutt då andra i laget inte förmår att tända. Utklassningssiffror fast ser vi statistiskt är det Tjust som skapar men hittar inte nätmaskorna.

Kl. 13:30 Månsarp IF - Åby/Tjureda Råslätts IP

Månsarp verkar vara en slagpåse i år också. Åby/Tjureda favorit och allt annat  finns väl inte mer än i drömmen. Fast läser vi på Åby/Tjureda tar de inte ut segern i förskott
Tuff match väntar på Råslätts IP
Månsarps IF på bortaplan väntar på söndag eftermiddag i en på förhand tuff match. Väderprognosen ser dyster ut med regn så det kommer förmodligen bli mycket lyrbandy.

Åby gör några förändringar i laget sen förra matchen. Jonathan och Lasse utgår ur truppen, in kommer Daniel H, Gustaw W och Martin Lindqvist. I övrigt samma lag som senast mot Målilla.
Som sagt så ska inte vädret vara det bästa, 9 grader varmt och regn som det ser ut nu. Så det kommer bli en krigarmatch där det gäller att ha en bestämd plan hur vi ska spela om det inte går att spela längst isen.

Motståndet
Månsarp har startat serien med tre raka förluster, 10-5 mot Malmbäck, 5-2 mot Stjärnan, båda på bortais och 10-4 hemma mot Tjust. Laget bör husera på den nedre delen av tabellen men ska absolut inte underskattas. De har fått in en del spelare tills i år från bland annat Jönköping och Waggeryd och är ett lag som kan ställa till det för alla lag i serien, framförallt på sin hemmaplan Råslätts IP i Jönköping.

Mardrömsarena
Just Råslätts IP är lite av vår mardrömsarena. Oavsett vilka vi möter så har vi svårt att spela på denna arena. Av de senaste fem matcherna vi spelat på Råslätt har vi vunnit tre med uddamålet och förlorat två, förra årets enda match på där var mot just Månsarp och den förlorade vi med hela 7-3
Det gäller som sagt att vi är med från början, är villiga att ta jobbet och ge 100 procent i alla lagen om vi ska ta hem denna matchen.

Har du tänkt åka upp till Jönköping och kolla på matchen, glöm inte ta med dig paraplyt!, om inte går det följa matchen på Elitrapport.

Kl.14:00 Malmbäcks IF - Tjust IF Stinsen Arena
Inomhus och kanske skönast när regn och blåst ställer till det på uteisarna

Kl.19:00 Åtvidabergs BK - Målilla GoIF Inställd p.g.a Kylaggregaten på bandybanan i Åtvidaberg har gått sönder och därför skjuts matchen på framtiden

Av bandystars - 6 december 2015 00:15

Visste ni att det samverkanslaget mellan Bore och Stjärnan varit i farten i tre matcher alla redan och hur är det med kollen på ungdomsbandyn lätt att glömma bort men är kanske den viktigaste då det är framtiden som spelar.

Senaste matchen den spelades den 5/12 Mellan Tranås – Bore Stjärnan resultat 2 – 7
Referat
Hittar kommer att publiceras på Bore hemsida

Dess förrinna den 29/11 var det match hemma mellan Bore/Stjärnan resultat blev 3 – 12
Referat
1-4 i halvtid och vi visar på ett bra samlat försvar. Vetlanda får en del halvchanser som leder till mål men det hade inte varit helt orättvist med 0-0 i den halvleken. Vetlandas mål blir på en del halvchanser, rörig hörna, felpass och snestudsar. Men som i all bollsport så gäller det att göra mål.

Försvarsmässigt är det idag ingen skillnad mellan lagen men anfallsmässigt har Vetlanda jämnheten som väger över mer och mer ju längre matchen lider. Matchen slutar 12-3 till Vetlanda och det kan anses i överkant men det är bara att gratulera. Det är möjligt att vi aldrig kommer att slå detta lag men om vi spelar tuft och juste samt lyckas med våra kontringar så kommer vi ha en bra chans att utmana laget på allvar.
Vad det gäller attityden på plan får vi hantera i ett annat forum.

Första matchen den spelades 20/11 och då mötes Tjust – Bore/Stjärnan och resultatet blev 4 – 12
Referat
Nu är kylan här och bandyn igång trissan rullade mest upp och ned på bandybanan i Gamleby. B/S vann matchen med 12-4 men övertygade inte med bra spel utan det var mest individuella prestationer och vi kanske inte kan kräva mer utefter förutsättningarna. Vi är ett år äldre och det märks då vi spelar mer med huvudet. Alla vill väldigt mycket och det ställer till det både på bänken och på planen. Trotts att vi har en del att lära så är vi på rätt väg. Som vanligt kommer vi att bli bättre ju längre säsongen blir. När vi har bättre passningsspel så kommer vi också våga rulla boll och bygga spelet bakifrån
😃

Av bandystars - 5 december 2015 06:15

Vinden blåste och spelarna hade svårt att stå på skridskorna. Stjärnan fick dock med sig en poäng efter en svängig match. Detta skriver husorganet på webben

Med en premiärseger i ryggen klev Stjärnan ut på Arena Oskarshamn och visade att man ville ha kommandot om matchen från första början. Det dröjde också bara åtta minuter innan hemmalaget skapade en hörna. På den höll sig Andrey Anufrienko framme och gav laget den start man var ute efter. Gästerna var dock inte sena med att svara på Stjärnans inledning. Efter elva minuter var det Axel Henrysson som satte kvitteringen till 1-1 och bara sex minuter senare small det igen, denna gång genom Oscar Wareborn. Målen fortsatte att trilla in under första halvlek och Stjärnan vände tillbaka till ledning med 3-2.

– Spelet blir väldigt chansartat eftersom att isen inte är jättebra och vinden ställer till det även den. Det blåser in löv och spelarna ramlar till höger och vänster, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson

Så långt var det en svängig match publiken på Arena Oskarshamn fått uppleva och det skulle fortsätta även i den andra halvleken. Direkt i inledningen kvitterade Malmbäck innan Stjärnan för tredje gången i matchen tog ledningen. Återigen via Andrey Anufrienko. Gästerna satte sedan slutresultatet 4-4 på straff med halvtimman kvar att spela.

– Vi drar på oss för många utvisningar för att vinna i dag. Särskilt i andra då det känns som vi spelar med två man mindre nästa hela tiden. Annars sett till antalet chanser är väl oavgjort rättvist, säger Per Folkesson.

Fotnot foto

Av bandystars - 4 december 2015 21:34

Bandystars inleder sin matchanalys med att citera en av Bandystars trogna supporters på Stjärnan Bandy Ulf Lundberg skriver inför matchen Går det att spela matchen i den hårda vinden? Hoppas på medvind, medgång och framgång i så fall. Heja Stjärnan!

Om det fanns oro innan matchen så blev det en stormig match var det kanske inte oväntat fast vi får tolka därefter förutsättningar och med facit i hand
Det fanns allt en viss oro då ovädret som Bandystars haft är på västsidan gått över det småländska högland och prognosen för Oskarshamn var Stormbyar!

Mycket hårda västliga vindbyar. stormbyar på 25 m/s. I kväll avtagande vind. Regn eller skurar som upphör till kvällen, i norr uppklarnande. I morgon sydvästlig vind med hårda eller mycket hårda vindbyar, allmänt mulet och i Småland något regn. 5-10 grader. Hujeda mig sa de väl-la i Lönneberga

Om det blåser eller storma match blev det av och åka också efter 8 min då smäller det i nätmaskorna bakom Malmbäckmålvakten och det är dessutom på en hörna som skottet kommer sig av och 1-0  Andrey Anufrienko Assist: Artur Befus

Dock skulle glädjen inte bli så gammal 11:29 kvittera Malmbäck som fått komma ut i friska luften och känna vinden i kinderna och andas uteluft och inte spela hemma i sin katakomb 1-1 Axel Henrysson.

Malmbäck verkar trivas i det fria för efter 17:54 tar de ledningen i matchen 1-2  Oscar Wareborn Assist: Fredrik Ottosson

Annars verkar det så långt in i matchen vara åka upp och ner då frislagen fördelas tämligen jämt brukar också vara stiltje samtidigt i spelinnehav

Stjärnorna får dock lite utdelning i sina anfall en hörna i 25: min blev förvisso resultatlös, men detta rehabilitera de sig efter 28:01 och kvittera till 2-2  denna gång är det Jakob Odéhn som förpassa nystandet i nätmaskorna och återigen är det Assist: av Artur Befus

Matchen första utvisning drabbar Alexander Karpovich efter 36:42   (Bentackling) men detta innebär inte att våra stjärnor slår av på takten nej en ny hörna strax därefter (resultatlös)

Stjärnorna glänser i spelet och tar för sig tid 40:51 Stjärnorna åter i ledningen av matchen 3-2  Andrey Anufrienko och Assist: ett perfekt utkast av Daniel Persson (MV) härligt att återigen få se detta. En delikatess vi var vana att se förr kanske återigen kan bli segervapen.

En man kort sätter dock lite mer press på laget och Malmbäck får en hörna som inte mynnar ut i något mål, dock drabbas Stjärnorna på nytt av en utvisning i slutminuten 44:58 (Ojust tackling) Kim Björnholm och Stjärnan får inleda andra halvlek med 2 man i snickarboa

Halvtidsstatistik Skott: 0/0 Hörnor: 4/1 Straffar: 0/0 Frislag: 10/10 Utv: 20/0

Andra Halvlek

Malmbäck är taggade och på gång och det hinner gå ca 2 min eller mer exakt 47:16 kvittera Malmbäck till 3 – 3 Linus Nilsson (jr)

Stjärnorna åter fulltaliga men det är Malmbäck som tar för sig en hörna som faktiskt blir ett skott på mål den första i matchen som inte gått i mål.

Mål blev det dock efter 51:13 och det är Stjärnan som återigen tar ledningen i matchen 4-3  Andrey Anufrienko detta var hans tredje mål i matchen och ett hattrik Assist: och detta var den tredje assisten i matchen idag för Artur Befus  och det heter kanske inte hattrik i deta sammanhang men värt en notering

Vad som sker i matchen därefter är diffust för bandystars men är det trötta ben, huvudlösa beslut av domare eller spelare då efter 54:14   (Bentackling) Sebastian Karlsson
2 minuter senare 56:39  ny utvisning (Olämpligt upptr.) Oskar Johansson

Det spelas nu troligen ingen propaganda bandy då det straffa sig bokstavligt efter 59,59 och 60:35 kan Malmbäck kvittera till 4-4 på (straff) Mathias Sarkki

Känslorna svallar verkligen på arenan denna kväll 63:05 utvisning (Lagledning, avvisning) drabbar Filip Björnholm (J)

Lugnet lägger sig då det inte verkar hända så mycket var det bara lugnet före stormen ny utvisning men denna gång för Malmbäck matchen första efter 74:19 (Slag på skridskon) Niklas Hedin

Verkar vara hela havet stormar tid 81:18   utvisning (Våldsamt slag) Sebastian Karlsson vad är det som händer inget skönspel i alla fall

Malmbäck begär timeout ett klokt beslut kanske för att lugna ner känslorna

Hur många stjärnspelare det finns på isen är lite oklart men det är stjärnorna som därefter tar tag i spelet och skinna framåt och skapar sitt första skott på mål som inte går i nätmaskorna och därefter en hörna som rinner ut i tomma intet. Tiden rinner iväg och domaren har lagt till extratid.

Stjärnorna har et gyllene tillfälle att avgöra i 91:a min hörna och skott på mål därefter ställningskrig och matchklockan på elitrapport den ville inte stanna stoppade domaren tiden efter 93 min och fastställde slutresultatet till 4 – 4

73 supporters vilka slutsatser dessa drar vet bandystars inte något om men några slutsatser av antal frislag så tyder detta på ett visst spelövertag för våra Stjärnor. Utvisningarna vinner de med råge, hörnor likaså och dessutom 2 mål på dessa godkänt. Skott på mål får vi också tolka som det var Stjärnorna som skapade och borde varit slutsegrare.

Statistik från elitrapport Skott: 3/1 Hörnor: 7/3 Straffar: 0/1 Frislag: 24/19 Utv: 60/35 statistiken kan ändras i efterhand

Matchprotokoll

Av bandystars - 4 december 2015 21:01

Täta bakåt och effektiva framåt. Målilla var numret större i derbyt. – En skön seger, säger Målillas sportchef Linus Johansson. Detta skriver husorganet efter matchen

Det var långt ifrån någon sprudlande bandy i första halvlek. Derbyt på Arena Oskarshamn var under första 45 minuterna tillknäppt och chansfattigt. Hemmalaget Bore var dock bättre spelmässigt inledningsvis. Hade svårt att komma till några skarpa lägen, men hade bland annat tre hörnor tidigt i matchen. Men de defensivt skickliga gästerna var desto mer effektiva när chansen dök upp. Alexander Nelson slog in Målillas första hörna och det var också det enda målet under första halvlek.

– Jag tycker vi gör det helt okej utan att glänsa. Skönt att gå in i pausen med ledning. Att vi gör 1-0 på ett hörnmål är väl ganska talande för halvleken, säger Målillas sportchef Linus Johansson.

I andra halvleken hände det desto mer. Sebastian Nilsson kvitterade för hemmalaget redan i första minuten. Några minuter senare återtog Målilla ledningen till 2-1 genom Erik Karlsson. Bore skulle kvittera en gång till, Kristoffer Lundgren var målskytten, innan det roliga skulle ta slut för Figeholmslaget. Målilla gjorde fyra raka mål och kopplade ett grepp om derbybataljen som Bore aldrig skulle kunna göra något åt. Gästerna brände dessutom en straff.

– De får en tidig kvittering, men det sänker oss inte alls, snarare tvärtom. Sedan får vi en man utvisad vid 2-2 och på något sätt kommer vi samman då och tar tag i saker och ting. Vi går ju ifrån och när vi har 5-2 tycker jag inte det är något snack. En skön seger mot ett lurigt motstånd med flera duktiga spelare, säger Linus Johansson.

Målilla har därmed inlett säsongen med två segrar på tre matcher. För BK Bore är det desto tyngre. Derbytorsken var tredje raka nederlaget och Bore har fått en mardrömsstart på den här division 1-säsongen.

– Det är katastrof, tredje nollpoängaren och vi kan så mycket bättre än det här. De får sina mål lite för billigt. Vi måste vara hetare, säger BK Bores sportchef Robin Alsparr som gav godkänt till Peter Berglund och Sebastian Sundberg.

Målilla skulle spelat redan på söndag igen, men bortamatchen mot Åtvidaberg har ställts in på grund av isproblem.

Foto

Av bandystars - 3 december 2015 00:15

Andra matchen för våra stjärnor fast detta är omgång 5 som matchen gäller i spelprogrammet kan det vara ett ringrost lag som ställs mot Malmbäck som åtminstone spelat 2 matcher fast detta varit hemma i katakomben där vaken väder eller vind påverkar slutat med en vinst och en förlust.

Nu är det ute is som gäller och förhoppningsvist en fördel för våra Stjärnor som vann hemma senast med 5 – 2. Hade de förvånansvärt att få hål på sina motståndare som backade hem och försvarade sig. Samma motståndare förlorade mot gästande motståndare med dubbla siffror skall vi kanske inte hänga upp oss förmycket på, då det är nya förutsättningar.
Statistiskt brukar Stjärnorna vinna mot Malmbäck som ändå var snäppet bättre förra säsongen när seren var över lyckades ingen av lagen avancera utan det är dags att göra ett nytt försök.