Alla inlägg under december 2015

Av bandystars - 11 december 2015 21:06

Bandystars hade sedvanligt fredagsmys framför datorn och elitrapport för att att följa en derbymatch som verkade haft det som ett derby skall ha fart och fläkt täta situationer och där lagen tar tillvara på dessa också och många mål förstås och statistiken avspeglas lite i detta också Statistik Skott: 4/4 Hörnor: 6/10 Straffar: 0/0 Frislag: 19/19 Utv: 5/10

Publiken 285 st sägs det varit och flertalet Happy Clapers fick se 9 mål tyvärr blev det för många rassel i bortalaget kasse fast detta är vinklat påstående.
Bild nedan från bildarkiv

   

Målilla fick äntligen åka ut på sin hemma is och verkade trivas riktigt bra direkt i matchen och matchen första mål gör Stanislav Klyushanov efter 3:57
Målilla har sen ett skott på mål i 8 min innan Stjärnorna visar sig i matchprotokollet och skapar en hörna tyvärr resultatlös.

Därefter bölja spelet åt båda hållen skott på mål och hörna avlöser lagen varandra med.

Efter ca en kvarts spel får Stjärnorna ånyo en hörna och vi har i år fått uppleva en ny epok med att förvalta dessa för efter 15:35 kvittera Stjärnorna till 1-1  genom Valerey Savichev Assist: 5. Artur Befus  

Målilla skulle sen efter 21:48 visa sig också behärska denna konst att göra mål på hörna och tar ledningen i matchen 2-1  Victor Svensson Assist: 29. Samuel Pettersson  

Konststycket att ta tillvara på fasta situationer besannas av spelare och publiken för efter 34:51 är det återigen dags för en hörna och denna gång Stjärnorna som kvittera till 2-2  Andrey Anufrienko  Assist: 5. Artur Befus 

Dock skulle konststycket inte upprepas i slutminuten av halvlek utan 2 – 2 resultatet står sig

 

Andra halvlek

Om det var hemmalaget som var på hugget i matchinledningen så är det nu bortalaget våra stjärnor som syns i andra halvlek. Lodjuren tvingas spela lite ojust för att freda sig och Stjärnorna skapar ett flertal tillfällen att öka på sin ledning opå hörnor och tredje gången gillt så resultera detta i mål och matchledning efter 57:18 2-3  Tobias Bäckman Assist: 8. Valerey Savichev 

Matchbilden verkar nu vara anfall bästa försvar och lagen skapar varsin resultatlös hörna.

Efter 61:49 kommer kvittering till 3-3  via Erik Karlsson 

Utan att se matchen tycker bandystars sig ändå se en matchbild där båda lagen står upp och ger allt och det är tillfällena som skapar tid 66:43 efter en till synes dubbelhörna tar Målilla ledningen i matchen 4-3  Victor Svensson Assist: 29. Samuel Pettersson 

Lagen tar och ger det är så här en derbymatch skall vara och denna är dessutom relativt snäll även om det förkommer lite ojustheter ännu när sista kvarten återstår inleds med varsin hörna och stjärnorna ett skott på mål

Matchavgörande kanske Målilla ökar på sin ledning efter 80:32 5-3 via Stanislav Klyushanov

Matchen första utvisning fick vi vänta tills 82:03 och det är Stjärnorna som drabbas av den (Våldsamt slag) Sebastian Karlsson

Utvisningen kom olägligt för efter 83:56 ökar Målilla på sin ledning till 6-3 Alexander Nelson Assist: 3. Hampus Karlberg

Vilket föranledde Stjärnan att ta Timeout   

Med eller utan timeout så var matchen avgjord och ren transportsträcka kvar alla ville inte vara med i slutminuterna 91:54  (Sabotage) Stanislav Klyushanov     

Matchlogg

Matchrapport

Av bandystars - 11 december 2015 21:00

Fel Stjärnmålvakt fast alla lag har sin stjärmålvakt och frågan är vilken stjärnmålvakt vaktar sitt mål bäst

Målillas Jonas Persson får en nyckelroll i kvällens derby skriver husorganet

Derby. Publikfest. Två förväntade topplag.

Mötet mellan Målilla och Stjärnan har många ingredienser. För målvaktsikonen Jonas ”Skorven” Persson är matchen lite extra speciell. Det blir första gången som han spelar inför sin nya hemmapublik.

 

– Det ska bli kul. Jag trivs bra här. Min känsla är att Målilla har något bra på gång, säger han.

 

 Jonas Persson är ett välkänt namn i bandykretsar.

 

 Den rutinerade målvakten har spelat 20 säsonger i den svenska högstaligan – samt gjort ett flertal landskamper. Till den här säsongen lyckades Målilla värva den 40-årige målvaktsikonen. Än så länge har inte ”Skorven” gjort någon besviken.

 

 Hans snitt på två insläppta mål per match imponerar.

 

– Jag tycker att vi ska vara nöjda med serieinledningen. Vi har haft ett tufft spelschema med tre svåra bortamatcher. Då är det bra att få med sig fyra poäng. Förlustmatchen mot Åby/Tjureda kunde ha slutat hur som helst.

 

Många hyllar Målillas supporterklubb Happy Clappers. Vad tycker du?

– De är grymma. Det hade man kanske inte förväntat sig i division ett... I våra bortamatcher har de hållit elitserieklass, säger Jonas ”Skorven” Persson.

 

 I kväll får han uppleva hur Happy Clappers låter hemma på Venhagsvallen.

Av bandystars - 11 december 2015 20:54

Målilla:as Eric Karlströms tankar inför kvällens derby mot IF Stjärnan

Efter tre raka bortamatcher är det äntligen dags för hemmapremiär. Målilla tar ikväll emot rivalen IF Stjärnan i ett på förhand hett möte.
- Efter tre tuffa bortamatcher är vi redo för kvällens drabbning. Hemmapremiär är alltid något speciellt och något som man längtar efter, konstaterar Målillas Eric Karlström.

 

Målilla har startat säsongen bra med två imponerande segrar mot Malmbäck och BK Bore. Borta mot Åby/Tjureda spelade man bra men hade svårt att få in bollen i mål, och fick därför inkassera en förlust. Ikväll väntar Stjärnan som har spelat två matcher, med en seger och en förlust som facit.

- Jag tycker det är starkt att vi har fått med oss fyra poäng från de matcherna. Vi kommer in mer och mer i hur vi ska spela, vilket bådar gott. Stjärnan är alltid en tuff motståndare och den här säsongen vet vi inte riktigt var de står, då vi inte mötte dem i någon träningsmatch. Receptet för seger blir att vi spelar vårt spel och jobbar för varandra från början till slut, säger Eric Karlström. 

 

Vad kan publiken förvänta sig av rödvitt ikväll?
- Det kommer vara ett rödvitt som vill sätta sig i respekt från första stund och visa vilket lag det är som bestämmer. Alla spelare är laddade och vi hoppas på en spännande och underhållande match där vi står som segrare. Jag hoppas även på mycket publik och ett Happy Clappers i toppform. Vi ses på vallen, avslutar Karlström.

Av bandystars - 11 december 2015 00:15

Bandymatch som skulle varit premiärmatch

Tjust – Bore 11/12 kl. 19,30

Båda två spelat två matcher och båda bör känna sig besvikna av resultaten från dessa. Tjust lyckats vinna en match och förlorat 2 Bore har fortvarande inte lyckats vinna eller ta poäng på sina tre matcher.


Kvällens match inställd


Matchen mot BK Bore ikväll är inställd pga isproblem. Isbanan är helt avstängd även lördag 12 december

 

 

 

Omgång 7

11/12 19:00 Målilla - IF Stjärnan

 

12-12 15:00 Månsarp IF - Åtvidaberg

Månsarp spelat 4 matcher och blivit överköra målmässigt i dessa.  Åtvidaberg vunnit sina 2 matcher och det är väl bara underskattning som skulle göra att de går på pumpen. Men, men någon gång kommer Månsarp att överraska

 

13/12 14:00 Bore - Malmbäcks

Bore kommer från en match på fredagskvällen som kan sitta i bena och vi vet inte vilka spelare som ställs på isen är det ändå bästa möjliga lag. Malmbäck gästa arenan för 14 dagar sedan och fixade oavgjort och får nog bära favoritskapet i denna match.

Av bandystars - 10 december 2015 05:15

På fredag är det dags för säsongens första bortamatch och derby när Venhagsvallen i Målilla ska besökas.

Våra Stjärnor är laddade och se fram emot att bege sig till Målilla och besöka sina kusiner på landet

   

 Efter det varma vädret i helgen så hade stora delar av isen smällt bort och det såg väldigt tveksamt ut till att det skulle bli någon match. Ismakarna i Målilla har gjort ett bra jobb och lyckats få upp isen igen.

  

Inledningen i serien kan sammanfattas med en vinst och en oavgjord.

 

- Andrey ligger fyra i seriens målliga med bara 2 mål upp till ettan och två matcher mindre spelade.

 

- Artur ligger på delad första plats i assistligan med två matcher mindre spelade än konkurrenten.

- Våra lån från VBK, Henrik, Joel och Tobias, har varit väldigt duktiga och har visat att de kommer vara en fortsatt tillgång för laget under säsongen.

 

Vi hoppas att den positiva trenden fortsätter och att laget kämpar på och visar vinnaranda och glädje för varje match som går.

 

Välkomna till Venhagsvallen i Målilla klockan 19.00 på fredag och heja fram våra stjärnor till ytterliga poäng i den täta och tuffa serien.

 

Räkna med att det blir livat på läktaren då deras värmestuga skall återinvigas och Happy Clappers ladda för Tiffo läs var de skriver på siun hemsida


På fredag är det äntligen tänkt att det ska bli dags för hemmapremiär, om vädret tillåter och att vi har någon is kvar dvs.


 


Blir det match så kan vi nu stolt meddela att den gamla värmestugan, nu renoverad av Happy Clappers, och omdöpt till HC-stugan, ska ha sin grand opening. Vi hoppas att HC-stugan ska öka stämningen runt matcherna ytterligare. Det kommer blir supportrarnas eget ställe att gå till innan, under och efter match.


 


HC-stugan öppnar klockan 17.00 på fredag, det vill säga två timmar innan matchstart. Endast medlemmar är välkomna in, och det går att lösa medlemskap på plats. Ni som redan blivit medlemmar kommer att kunna hämta ut ert medlemskort på fredag.


 


Strax innan matchstart stängs stugan och tifogruppen håller för tillfället på att planera ett snyggt tifo till spelarentrén.


 


Väl mött på fredag!


 


/Happy Clappers och Tifogruppen

 

 

Av bandystars - 9 december 2015 17:45

Allt verkar vara klart

   

På fredag är det äntligen dags för hemmapremiär för Målilla och der ärkefiende som kommmer på besök.

Detta skriver Målilla inför matchen på sin hemsida.


Efter helgens varma och blåsiga väder fanns det ett tag visa tveksamheter kring om matchen skulle kunna spelas som planerat. Vi kan nu meddela att matchen kommer att spelas nu på fredag med start klockan 19.00 på Venhagsvallen!

 

Målilla har startat serien med tre raka bortamatcher och gjort det bra. Det har blivit två segrar, mot Malmbäck och Bore.

 

På fredag är också första chansen för hemmapubliken att få se bland annat:

* Jonas "Skorven" Persson, med 20 säsonger i Elitserien bakom sig.

* Fredrik "Fidde" Johansson, som de senaste 15 åren har spelat i Elitserien och Allsvenskan.

* Stanislav Klyushanov, som har spelat i högstaligorna i såväl Sverige, Finland som Ryssland.

 

Välkomna till Venhagsvallen på fredag!



Av bandystars - 8 december 2015 20:11

Här skall spelas derby mot Stjärnan på fredag!

 

Måtte vädergudarna var med oss denna gång så det blir match

Av bandystars - 7 december 2015 05:15

Att tävla – ett problem för vuxna, inte barn.

Är det fult att vinna?

Fel att tävla?

 

Var tycker ni läs var Jan-Ove Wikström skriver i sin en krönika som finns att läsa i HP,

 Har ni synpunkter reagera gärna i bloggens kommentarsfältet, diskutera detta i föreningen ni är med i aktivt eller passivt kanske har ni barn i egen ålder som kommer att beröras då förslaget finns på agendorna i många föreningar

 

Jag måste ställa mig den frågan efter att det för en dryg vecka sedan på Svenska fotbollförbundets representantskapsmöte klubbades igenom att det från och med 2017 inte ska få utses slutsegrare i fotbollscuper eller serier för barn upp till tolv år.

Visserligen myntade de moderna olympiska spelens fader, Baron Pierre de Courbertain en gång begreppet: ”Det viktigaste är inte att vinna - utan att deltaga”.

Men att vinna är trots allt drivkraften i all tävlingsidrott. Vinna över andra eller – över sig själv. Så vad blir nästa steg? Spel utan mål eftersom målvakterna kan bli ledsna när de släpper in ett mål?

Då skulle ju dessutom alla matcher sluta 0–0 så att ingen skulle förlora.- Det är väl allmänt känt att det finns tävlingshets bland barnidrotten bör man minimera. De som jobbar med våra riktlinjer för barn- och ungdomsfotbollen har jobbat mot det här i flera år, motiverade Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson beslutet för TT.

Hallands fotbollförbund var ett av distrikten som stöttade förslaget och inför beslutet sa ordföranden Johan Johqvist till HN:– Vi tycker att man ska föra bort resultat och tävlingsdelen hos ungdomarna för det kommer nog tids ändå.

Självfallet är alla åtgärder för att förhindra utslagning och mobbning i unga år bra. Men jag tvivlar på om det är så här som man löser det. Dels på grund av att fotbollen riskerar att stå ensam om inte fler idrotter följer efter, vilket gör att de ungdomar som verkligen tycker om att tävla då kanske väljer andra intressen.

Men framför allt för att det inte är barnen som är själva huvudproblemet. Det är vi vuxna.

Det är vuxna som dopar sig, filmar och fuskar för att vinna eller låter sig köpas för att förlora matcher. Inte barnen.

Det är vuxna som ställer kraven och överför sina drömmar om att lyckas på sina efterkommande. Inte barnen.

Det är vuxna som sätter gränserna, skapar värdegrunderna och låter alla vara med. Inte barnen.Och därför ligger ansvaret på ledarna och föräldrarna, där man inte toppar ett P10-lag för att till varje pris vinna en match eller en turnering. Och där man inte skäller ut sina barn eller domaren efter en förlust.

Det ger effekt. Inte att slopa tabeller och cuper eftersom ungarna som är intresserade ändå har koll och skriver upp resultat och tabeller på egen hand.

I beslutet fanns också en gardering, där arrangörer av cuper och seriespel ska kunna söka dispens för att få kora segrare.

Men hur är inte klargjort, vilket bäddar för kaos, där exempelvis Laxacupen kommer att söka.– Och utan att gå händelserna i förväg har jag gott hopp om att vi skulle få det, konstaterade HBK-ordföranden Tony Karlsson.

Dels för att utländska lag deltar i cupen, men framför allt – för att här inte finns någon utslagning eftersom alla lagen efter gruppspelet går vidare till ett A-, B- eller C-slutspel.

Det är genom den formen av åtgärder, som poolspel, som man motverkar utslagning eftersom alla får spela vidare. Inte genom att förbjuda serie- och cupsegrar, vilket inom exempelvis individuella idrotter som pingis eller brottning skulle bli rena parodin, där aldrig en turnering skulle kunna slutföras. Dessutom: Bara några år senare ska samma ungdomar försöka slå sig in i de olika landslagen och får då möta motståndare som är fostrade att vinna, vilket skulle bli en enorm chock.

Så gör om, gör rätt! Och som uppmaning till nästa säsong: Passa på att vinna serier och cuper. Året därpå blir det förbjudet.

Hör ni förresten hur dumt det låter...?

Jan-Owe Wikström jow@hallandsposten.se

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards