Direktlänk till inlägg 30 december 2015

Referat från matchen Å/T - IFS skrivit av Å/T

Av bandystars - 30 december 2015 19:39

Ny storvinst för a-laget

Saxat och kopierat från Åby/Tjureda hemsida och om detta överensstämmer i mycket vad bandystars refererade så kan det betyda att Bandystars tolkat elitrapport rätt

 

Så var det på tisdagskvällen dags för säsongens andra hemmamatch för a-laget. Äntligen har kylan kommit, -1 grad och näst in till perfekta förhållanden. För motståndet stod IF Stjärnan som förra året kvalade till allsvenskan och var ofina nog att slå oss på vår hemmabana i seriespelet med hela 7-3.

 

Sjukdom och lite annat gjorde att det var en del ändringar i laget inför matchen. Kasper sjuk och inte tillgänglig, Christoffer Claesson in i truppen. Även ett par positionsändringar då Andreas som spelat vänsterhalv tidigare flyttades upp som anfallare och Gustav W tog platsen som vänsterhalv.

 

Så kvällens lag blev följande:

 

Oskar L i mål.

Tobbe J libero.

Daniel T och Dennis backar.

Rinaldo och Gustav W halvor.

Pontus defensiv mitt.

Martin L och Gustav J offensiva mittfältare.

Björn och Filip F på topp.

Bänken: Marcus Bodin, Daniel Haraldsson, Andreas Haraldsson, Christoffer Claesson och Axel.

 

Första halvlek:

Vi börjar matchen lite avvaktande och det är Stjärnan som tar tag i spelet inledningsvis. Redan efter två minuter får de sin första hörna, Vårt rus är med och avvärjer hörnan utan bekymmer och vi kan kontra och får iväg ett avslut som målvakten räddar. Stjärnan fortsätter att föra och stressar oss högt på vår egen planhalva, vi tappar bollen och ett riktigt bra skottläge för Stjärnan men Oskar kommer ut bra och gör en riktigt fin parad.

Sex minuter spelade och Stjärnan drabbas av en utvisning, nu börjar vi komma in i matchen och börjar ta över spelet.

Fredrik gör en snygg soloåkning genom hela Stjärnans lag men fri med målvakten lyfter han bollen över. vi spelar bra nu och 10 minuter in i matchen får vi får första hörna. Andreas petar och Filip skjuter bollen i mål. 1-0.

Fyra minuter senare får Filip in bollen i straffområdet där Martin står och han får på en kalasträff på halvvolley, rakt upp i bottre krysset. 2-0.

Kort därefter är det dags igen, Frislag ute vid sargen på offensiv planhalva som Filip lyfter in, Björn tar emot bollen innan han får en cross-checking i ryggen. Straff!, Filip Fransson, och 3-0.

vi äger matchen nu och Stjärnan kommer ingenstans. I den 20 minuten slår Fredrik en fin lyra som Björn plockar ner, Stjärnans målvakt kommer ut bra och avvärjer.

Kort därefter har vi ett flygande anfall som slutar med att Björn kommer fri igen men målvakten gör en grym enhandsräddning.

Halvtimmen spelad och Stjärnan drabbas av en 10 minuters utvisning och knappa minuten därefter har vi ett fint anfall där Björn får bollen till vänster, hittar in till Filip som gör 4-0.

Minuten senare blir det 5-0, denna gången är det Filip som passar Björn och mål.

5-0 i paus, De 300 personerna på läktarna var nog riktig nöjda med vad de fick se.

 

Andra halvlek:

Andra halvlek hinner knappt börja innan Filip återigen passar till Björn som ett par meter utanför straffområdeslinjen skjuter in 6-0 mellan benen på målvakten.

7-0 gör Gustav J några minuter senare när han tar bollen på egen planhalva och åker upp längst vänsterkanten, Dribblar bort ett par motståndare, går in i straffområdet, rundar målvakten och petar in bollen. Snyggt!

Stjärnan har sedane epp par skott på mål där Oskar får visa upp sig. Ett skott vållar honom lite bekymmer men han reder det också.

Vi fortsätter att spela bra och har ett par lyft som nästan friläge men domaren blåser offside på dessa, Några såg ut att vara korrekt dömda, några inte.

Nästan timmen spelad när Fredrik får frislag ute vid hörnflaggan, Han slår in bollen mot Björn i straffområdet som med ryggen mot mål gör 8-0

I Den 63 minuter åker Danne T ut för olämpligt uppträdande tillsammans med en Stjärnanspelare.

Matchen fortsätter och med 13 minuter kvar kan Stjärnan göra ett tröstmål när vi inte får undan bollen, skott upp i taket och 8-1.

Minuten senare slår Björn en fin genomskärare till Filip som tar emot bollen och ur högerläge skjuter 9-1.

I den 82 minuten har vi återigen ett fint anfall, Björn kommer in i straffområdet längst kortlinjen och väntar iskallt ut målvakten innan han flippar fram bollen till Andreas som kommer på andra stolpen och kan göra mål. 10-1.

två minuter senare är Andreas framme igen, han ser att en stjärnanspelare slår en dålig passning, bryter och kan fri med målvakten göra 11-1 som ocskå blir slutresultatet.

 

Summering:

Återigen en väldigt bra match från vår sida, Alla gör en helgjuten insats och går ut och ger järnet och kämpar för varandra. Defensivt är vi bra med över hela banan och tillåter inte Stjärnan att skapa många heta lägen. De har visserligen ett gäng hörnor men här visar vi vilket bra hörnrus vi har och ingen av deras hörnor är nära att gå i mål.

Offensiv spelar vi med bra fart och varierar vårt spel samtidigt som passningarna sitter på klubban.

Vi har ett par riktigt fina anfall där bollen går som ett snöre mellan spelarna och då är det inte lätt att stoppa oss. Dessutom är vi ofta många när vi går till anfall och vi utnyttjar bredden av planen bra och kan dra isär motståndarna.

Som sagt så förtjänar hela laget beröm, extra plus till Filip och Björn som tillsammans gör 13 poäng. I och med dessa poäng så toppar Filip poängligan i serien med sina 17 poäng. Björn är på en delad andra plats med 14 poäng.

 

Fem matcher spelade nu och det har blivit fem vinster och en målskillnad på 39-7. En riktigt bra början med det är långt kvar och på söndag ställs vi för kanske den tuffaste utmaningen så här långt när Åtvidaberg kommer till Åby.

Åtvidaberg som också inlett med fem raka segrar och alltså precis som vi har 10 poäng. Så ladda upp inför denna matchen som är en ren seriefinal.

Innan dess väntar dock en annan seriefinal då u-laget på lördagen beger sig till Tranås för match mot BoIS Bandy,

 

Mål Åby/Tjureda:

Filip Fransson 4 st, Björn Einarsson 3 st, Andreas Haraldsson 2 st, Martin Lindqvist , och Gustav Johansson.

 

Framspelningar Åby/Tjureda:

Filip Fransson 3 st, Björn Einarsson 3 st, Andreas Haraldsson, och Fredrik Rinaldo.

 

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport

Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

 

Ny ledare i Guldfemman!

Omgångens coach i Guldfemman blev Annelie Nordén med sin femma BÄST BULLS. Annelie fick ihop 146 poäng och klättrade till första plats i ligan, Johan Gunnarsson som låg i topp innan åkte ner till andra plats men har lika många poäng som Annelie.

 

Är du inte nöjd över spelarna i din femma? du vet väl att du kan byta spelare för en liten kostnad, logga in på Guldfemmans sida, gå in på din femma och tryck på byten och följ anvisningarna, väldigt enkelt.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards