Alla inlägg under november 2015

Av bandystars - 22 november 2015 15:21

Stjärnan fick hål på Månsarp - till slut. Tolv misslyckade hörnor. Sedan small det två gånger om. Detta skriver husorganet idag på sin webb och det verkar som Bandystars och husorganet har samma uppfattning fast vi ser det kanske på olika sätt

 

– Till slut får vi utdelning, säger sportchefen Pelle Folkesson. Månsarp kom med en tydlig spelidé till Arena Oskarshamn. Stänga till bakåt och utnyttja eventuella lägen framåt. De var inte alls intresserade av att föra något spel. Och de lyckades med sin spelidé långt in i matchen. 1-1 i halvtid och fem minuter in i den andra halvleken utnyttjade gästerna ett av sina få lägen och gjorde 2-1.

 

– Vi har svårt att komma i gång. Vi får ingen riktig snurr på grejerna. Vi visste att de skulle backa hem, det har de gjort mot oss de senaste åren, säger sportchefen Pelle Folkesson.

 

– Vi blev lite handlingsförlamade, det var nog en hel del premiärnerver, säger tränaren Johan Öhrn.

 

Men premiären skulle sluta i dur. Efter tolv mer eller mindre misslyckade hörnor, lossnade det på den 13:e i matchminut 67. Tobias Lisell klippte till och kvitteringen satt i nättaket. Drygt tio minuter senare tog hemmalaget för första gången i matchen ledningen. Valeri Savichev gjorde 3-2 - även det på hörna.

 

– När de backar hem som de gör är skapa hörnor det man kan göra och till slut får vi utdelning, säger Pelle Folkesson.

 

När Stjärnan var uppe i ledningen tvingades Månsarp flytta upp sitt spel. Det öppnade upp en hel del och Stjärnan kunde göra ytterligare två mål innan matchen var över. Alexander Karpovich gjorde 4-2 innan Thobias Bäckman punkterade matchen med sitt 5-2-mål.

 

– Vi kommer ju mer till vår rätt sista 20-25 minuterna när de öppnar upp sig lite grann. Det är ju dit vi hade behövt få dem tidigare i matchen, säger Folkesson.

 

Vad tar ni mer er från den här matchen?

 

– Det är väl att vi höjer oss på slutet och visar kvalitet. Vi är i början av en process och det är tre veckor sedan senaste träningsmatchen så man får ha lit förståelse att allt inte stämmer.

 

Plusbetyg i Stjärnan går till Kim Björnholm och ryska nyförvärvet Artur Befus. Befus visade att han har en stor kapacitet och kommer bli nyttig för Påskallavikslaget i vinter.

 

Smolk i premiärsegerbägaren för Stjärnan var att nyförvärvet från BK Bore, Jimmie Josefsson, fick lämna Arena Oskarshamn i ambulans efter en otäck kollision i den första halvleken.

 

– Han hade ont i axeln och dåligt med känsel i armen. Förmodligen är det ett skadat nyckelben eller en axel ur led, säger Pelle Folkesson.

Av bandystars - 22 november 2015 05:30

En match lite i skymundan men här skall framtidens bandystjärnor komma från och Bore uppmärksamma dessa på sin hemsida

Nu är kylan här och bandyn igång trissan rullade mest upp och ned på bandybanan i Gamleby. B/S vann matchen med 12-4 men övertygade inte med bra spel utan det var mest individuella prestationer och vi kanske inte kan kräva mer utefter förutsättningarna. Vi är ett år äldre och det märks då vi spelar mer med huvudet. Alla vill väldigt mycket och det ställer till det både på bänken och på planen. Trotts att vi har en del att lära så är vi på rätt väg. Som vanligt kommer vi att bli bättre ju längre säsongen blir. När vi har bättre passningsspel så kommer vi också våga rulla boll och bygga spelet bakifrån😃

Av bandystars - 22 november 2015 05:15

Två bra målvakter höll siffrorna nere mellan Målilla och Malmbäck. Detta skriver husorganet och fortsätter

Bandy brukar bjuda på massor av mål och mycket chanser.  Målillas premiär var allt annat än det.

 

 Men – rödvitt vann den svåra premiärmatchen borta med 3-1.

 

- Det var en krystad tillställning, tyckte Målillatränaren Jesper Lüning.

 

 Inför matchen har det snackats mycket om Målillas starka nyförvärv.

 

 Och visst. Flera av dem visade att de kommer betyda massor för Målilla i vinter.

 

 Inte minst då målvakten Jonas ”Skorven” Persson. Det märktes sannerligen vilken klassmålvakt han är. Persson utstrålade pondus i premiären. Redan efter 1:45 var han snabbt ute och parerade ett friläge. En stund senare avvärjde han ett annat friläge med en fin räddning.

 

- Ja, det var en hel del att göra i inledningen, sedan var det ändå ganska lugnt, säger Jonas Persson som har massvis med säsonger i Elitserien bakom sig.

 

 Han tyckte inte att Målilla bjöd på någon glimrande bandy den här sena aftonen i Stinsen Arena i Nässjö.

 

- Vi kan mycket bättre. Jag tror det var en hel del nerver med i bilden och det märktes att det var två veckor sedan vi spelade senast.

 

Hur var det att spela på den här nivån för dig som är van att spela i den högsta serien?

- Visst märks det att man får lite mer tid på sig, men det är alltid kul att vinna.

 

Vad tycker du om din egen insats?

 - Helt okej.

 

 Nåja. Den var betydligt mer än bara okej. Det tyckte nog alla som bevittnade den här matchen.

 

- Han är en riktigt klassmålvakt, berömde tränare Lüning.
Läs mer i lördagens papperstidning

Av bandystars - 21 november 2015 19:13

Nyförvärven lyste starkast när Stjärnan vann detta skriver radio Kalmar på sin webb och där finns också bilder från matchen.

IF Stjärnan startade under eftermiddagen bandysäsongen då man tog emot Månsarp. Efter att nyförvärven presenterat sig kunde man vinna med 5-2 inför ett 50-tal åskådare. (Det står en helt annan siffra på matchrapporten.)

Det vankades bandypremiär för Stjärnan under lördagen när man tog emot Månsarp i första omgången i division 1 södra. Stjärnan som förra året tackade nej till en plats i Allsvenskan började matchen i rasande tempo. Dock var det bortalaget Månsarp som tog ledningen två gångar om, trots att hemmalaget Stjärnan totaldominerade matchen. Tobias Lisell som satte det viktiga 2-2 målet för hemmalaget tyckte att laget agerade segt i början.

 

”Vi var lite sega i början, vi kom inte riktigt igång med spelet men vi fick till det i slutet och kunde vinna matchen.

 

De 50-tal åskådarna som hade letat sig till det kyliga arena Oskarshamn fick se nyförvärven från Ryssland presentera sig. Alexander Karpovich, Artur Befus och Andrey Anufrienko kom med i poängprotokollet i premiären. Lagkamraten Tobias Lisell var nöjd med nyförvärven.

 

”De är bra men det är lite svårt att kommunicera med de när de inte pratar svenska. De sköter sig bra och gör de dem ska.

 

(Om radio Kalmar hyllar våra stjärnor gäller inte detta fd stjärnor)

I matchen mellan Tjust och Åtvidaberg fick hemmalaget se sig besegrade då man föll med 6-1.

Av bandystars - 21 november 2015 16:30

Tjust utspelat eller var det bara målmässigt. Bandystars får återkomma om det dyker upp mer från matchen i mediorna
Oavsett bandystars konstaterar efter sett matchrapporten att de som skulle bli stjärnor i laget lyste alla utom en med sin frånvaro i statistiken

Skott: 1 / 2 Hörnor: 8/10 Straffar: 1/1 Frislag: 21/17  Utv: 20/20


Matchrapport statistik

Av bandystars - 21 november 2015 16:15

Vem som kom undan med blotta förskräckelsen undrar Bandystars.
104 supporters flertalet Stars fick se Stjärnorna dominera i princip allt på isen men effektiviteten lyste med sin frånvaro eller skall det kallas uddlöst.
Fast å andra sidor sett Månsarp förr och ett spöke för Stjärnorna mitt på ljusa dagen brukar laget backa hem och försvara sig och en köttmur är en mur det också.
Månsarp har tagit ledningen förr också och Stjärnorna fått kämpa för att komma igenom både spelmässigt som skottmässigt

Men 11/1 i skott för många missar eller så stod det en fantommålvakt i motståndarnas bur.

Hörnor: 16/2 varav två resulterade i mål är kanske lite bättre statistiskt än förra säsongen men det känns lite som ränderna fortvarande går inte ur heter det.

12:17 0-1  Mål  6. Stefan Fredriksson Assist: 13. Rasmus Ekroth 

23:02 1-1  Mål  14. Andrey Anufrienko Assist: 5. Artur Befus 

50:51 1-2  Mål  16. Joakim Walstedt Assist: 18. Gustav Petersson 

66:46 2-2  Mål (hörna)  17. Tobias Lisell (J) Assist: 5. Artur Befus 

77:29 3-2  Mål (hörna)  8. Valerey Savichev Assist: 5. Artur Befus 

81:16 4-2  Mål  40. Alexander Karpovich 

91:50 5-2  Mål  18. Tobias Bäckman Assist: 14. Andrey Anufrienko 

Skott: 11/1 Hörnor: 16/2 Straffar: 0/1 Frislag: 21/16  Utv: 20/10

Bandystars låter kanske negativ då viktigast var att vinna hur våra Stjärnor sen gör det spelar ingen roll, Laget får ta lärdom av det som fungerade i första matchen, finslipa det som behövs och det som inte fungerade detta rättas till inför nästkommande match

Matchrapport

Matchrapport statistik

 

 

Av bandystars - 21 november 2015 09:09

Elitrapports grundare: "Har gått med huvudvärk och magont i över en vecka"2009 lanserades Elitrapport.se och blev snabbt en statistikbibel för landets bandyälskare.

 

Men de senaste veckorna har sajten fungerat dåligt eller inte alls – vilket utlöst en kritikstorm.

 

– Jag sitter ju inte och förstör det här medvetet, det är ju min bebis och jag vill ju mer än någon annan att det ska fungera, säger sajtens grundare Martin Henriksson.

Elitrapport har sedan starten växt lavinartat och blivit den sajt som alla bandyintresserade använder sig av för att kolla matchrapporter, statistik och tabeller.

 

Men de senaste veckorna har det varit massiv kritik sedan Elitrapport antingen fungerat dåligt eller inte alls. Martin Henriksson förklarar varför:

 

– Problemet har varit i flera steg. Från början var det när vi flyttade över det till förbundets hemsida, då styrde jag över elitrapport till elitrapporten där. Det var inte det bästa jag gjort eftersom deras server inte klarade av det. Den klarade 500 besökare sedan så dog den. Jag hade räknat med att det skulle gå betydligt smidigare, idrottonline.se lovade att det skulle klara trycket och det gjorde det inte, säger han.

 

Vad innebär det för innehållet på gamla Elitrapport? Finns det kvar?

 

– Allt gammal statistik finns kvar, jag flyttade tillbaka till gamla Elitrapport men var orolig för att det skulle krascha igen, så jag har inte vågat lägga ut så mycket mer än årets tabell och skytteliga. Men vi kommer lägga ut resten också när det flyter. Så fort vi känner oss säkra så kommer allting komma tillbaka.

 

Varför valde ni att lägga över Elitrapport mitt under brinnande säsong?

 

– Jag höll på att uppdatera servern som elitrapport ligger på och upptäckte att flera grejer slutade funka så då tänkte jag att då lägger jag över till förbundet eftersom det varit på gång ett tag.

 

För Martin Henriksson, som bor i Edsbyn och driver ett it-företag, har problemen gett huvudvärk och sömnlösa nätter de senaste veckorna där han arbetat i det närmaste all vaken tid med att lösa problemen – och svara på ilskna mejl.

 

– Jag förstår att folk blir sura över det här, jag går med konstant magont och huvudvärk sedan en vecka tillbaka. Jag tror jag sov fyra timmar i förrgår. Jag sitter ju inte medvetet och förstör det här, det är ju min bebis och jag vill ju mer än någon annan att det ska fungera, säger han.

 

Planen är att få igång Elitrapport under torsdagen, men det är långt ifrån säkert att det kan ske då en datacentral i London kraschat vilket ställt till med nya externa problem. Därför har Martin Henriksson en reservplan för att rädda upp situationen.

 

– Förhoppningsvis ska Elitrapport fungera senast på fredag. Men jag har en plan B som jag ska sjösätta snart. Jag ska starta upp på en separat sajt bredvid som heter bandyrapport.nu som jag kör på ett företag som inte är i närheten av de andra servrar vi använder. Där skickar jag på allting så att det blir som förut med statistik och liknande. Kanske flyttar vi över Elitrapport dit också i ett senare skede, säger han.

Av bandystars - 21 november 2015 07:49

Äntligen seriepremiär för våra Stjärnor och vädermässigt kan det kanske bli kanon då vi i arla morgonstund har minusgrader och en sol som vill visa sig kan det bli fint bandyväder i eftermiddag.

 

Om det blir någon liverapport återstår att se men de som kan bör bege sig till arenan och heja fram sina Stjärnor

Månsarp har spelat en seriematch och det blev en förlust mot Malmbäck och Stjärnorna har besegrat Månsarp tidigare i träningsmatch så det ser onekligen bra ut på papperet, men en match är inte vunnen förrän domaren blåst slutsignal

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards