Alla inlägg under september 2015

Av bandystars - 13 september 2015 06:15

4 okt Sön 14:30 Öjaby IS borta, Sapa Arena, Vetlanda

 

10 okt Lör 13:45  Målilla Bandy borta, Stinsen Arena, Nässjö 


18 okt Sön 14:30 SK Höjden Göteborg hemma, Stinsen Arena, Nässjö

 

25 okt Sön 14:30 Borgia-Norrköping BK hemma, Sapa Arena, Vetlanda 

 

31 okt Lör 14:00 Derby/Linköping BK hemma, Sapa Arena, Vetlanda

Av bandystars - 12 september 2015 06:15

Lör 26 sept 13:30 SAPA Arena IF Stjärnan - Månsarps IF

 

Sön 11 okt 13:30 SAPA Arena IF Stjärnan - Finspångs AIK

 

Lör 24 okt 10:30 Stinsen Arena, Nässjö GT 76 - IF Stjärnan

 

Lör 24 okt 15:00 Stinsen Arena, Nässjö Åtvidabergs BK - IF Stjärnan  

 


Sön 25 okt 10:30 Stinsen Arena, Nässjö Malmbäcks IF - IF Stjärnan   

  

Lör 31 okt 16:30 SAPA Arena Öjaby IS - IF Stjärnan

Av bandystars - 11 september 2015 06:15

 "Olyckligt att de slutar samtidigt"

Tjust Bandys tränare Thomas Fransson beklagar att duon Anders Davidsson och Martin Lyngell inte kommer att spela för laget i vinter. Men han uppmanar andra spelare att kliva fram och ta större ansvar allt enl husorganet.

– Det är olyckligt att de slutar samtidigt, de har varit galjonsfigurer för hela föreningen. Båda två hade varit självskrivna och toppspelare i ettan om de spelat vidare. Men vi får tacka dem för allt gott de gjort för klubben under alla år, inte minst Anders som varit Tjust trogen hela tiden, säger Thomas Fransson.

 

– Att de blir kvar inom föreningen och hjälper till med barn och ungdomar är nog så viktigt. Där kan de nog driva på ännu mer nu när de inte har sitt eget spel vid sidan om.

 

Davidsson och Lyngell lämnar ett stort tomrum efter sig. Som Fransson säger, kommer de att saknas symbolmässigt. Även i poängprotokollet blir det många poäng att ersätta.

 

– Titta bara på föregående säsong. Det var Anders och Martin som i mångt och mycket drev laget framåt. Martin var ju en stor målfabrikatör, säger Thomas Fransson.

 

– De har betytt otroligt mycket för laget. Det man undrar nu är vilka som tar tag i taktpinnnen? Men det är som jag brukar säga, man ska inte gråta över spilld mjölk, utan göra det bästa av den mjölken man har. Nu får spelare som Walfredsson, Dahlqvist och Oskarsson kliva fram och ta ännu mer ansvar. Sedan hoppas jag att några juniorer som fick känna på hetluften förra säsongen tar för sig mer. Och vi har ju fått in några riktigt duktiga nya spelare i truppen.

 

Fransson har redan en tänkt uppställning utan Davidsson och Lyngell klar för sig i huvudet, som han tänkt använda i första träningsmatchen. Ett nytillskott i spelartruppen är även på väg in.

 

– Det kan röra sig om en offensiv spelare, säger Fransson hemlighetsfullt.

Av bandystars - 10 september 2015 16:30

Lördag och söndag den 24-25 oktober kommer den 4:e upplagan av Stinsen Arena Cup att anordnas.

Matcherna kommer spelas 2 x 30 min med totalt 8 lag i 2 grupper. Det är 2 lag från varje grupp som går vidare till match om 3:e plats och final

 

Grupp A

Malmbäcks IF

GT76 (Gubbängen/Tallen IK) div 1 östra

IF Stjärnan

Åtvidabergs BK

 

Grupp B  

Målilla Bandy

Sunvära SK

Tjust IF

Åby/Tjureda IF

Av bandystars - 10 september 2015 00:15

Först bestämde sig Anders Davidsson för att sluta med bandyn. Nu har en annan oerhört erfaren och tongivande pjäs, Martin Lyngell, också fattat samma beslut skriver husorganet.

Det är inte vilka spelartapp som helst som Tjust Bandy drabbas av inför den kommande säsongen i division 1. Martin Lyngell går i Anders Davidssons fotspår och väljer även han att lägga ner karriären.

 

Tankar på att lägga av har funnits hos Lyngell i flera år.

 

– Jag har fått mindre motivation för varje säsong och tvekat flera gånger. Tjust hoppades väl in i det sista att jag skulle ändra mig, men jag känner mig färdig med bandyn nu, 17 år får räcka, säger Martin Lyngell och fortsätter:

 

– Jag kan inte kliva in i en ny säsong utan att ha tillräckligt med motivation. Ska jag vara med, så ska jag träna på bra och kunna bidra till laget. Det tar tid att nå dit, och den tiden är jag inte villig att lägga ner.

 

33-årige Martin Lyngell lämnade Tjust Bandy 2003. Därefter bodde han mestadels i Göteborg, och spelade för Höjdens BK, GAIS, Kungälv och Kållered. Tre säsonger med ett starkt GAIS i Allsvenskan minns han bäst från den tiden.

 

Inför säsongen 2011/2012 återvände han till moderklubben och var med om att föra upp Tjust till Allsvenskan 2013.

 

– Jag är nöjd med vad jag har uppnått. Det har varit en rolig tid, men nu är det dags för mig att börja anpassa mig lite efter de andra tre i familjen i stället för tvärtom som det varit tidigare, säger Martin Lyngell som kommer att vara involverad i Tjust Bandy via sitt ledarskap i ungdomsleden och tänker så här kring framtiden för klubben:

 

– De har ju tänkt om lite och tagit ett litet kliv i rätt riktning. Det är jätteviktigt för Tjust att ha en fungerande ungdomsverksamhet och därifrån kunna lyfta upp spelare till A-laget. Att bara hämta in spelare utifrån blir inte hållbart på lång sikt, stommen bör bestå av spelare som fostrats i Tjust, säger Lyngell.

 

– Jag tycker dock att de ryska värvningarna är spännande. Både In-Fa-Lin och Sannikov kan svenska och verkar vilja stanna länge. Det ser bra ut, och de kan nog hjälpa till på andra plan inom föreningen också.

Av bandystars - 9 september 2015 16:21

Alfred Karlsson från Målilla skrivit på för Vetlanda Bandyklubb

Av bandystars - 9 september 2015 06:14

En riktig kulturbärare i Tjust Bandy väljer att lägga skridskorna på hyllan, skriver husorganet

– Egentligen hade jag bestämt mig för att lägga av redan inför förra säsongen, säger Anders Davidsson.

 

Den numera 40-årige Anders Davidsson har varit synonymt med Tjust Bandy under en lång tid. Han gjorde debut i A-laget, hette då Gamleby IF, som 16-åring 1991. Därefter har han varit klubben trogen fram till säsongen 2014/2015 som alltså blev hans sista.

 

– Att jag har representerat sammat klubb hela tiden, det är något jag känner stolthet över, säger Anders Davidsson.

 

En säsong på Tjustvallen i vinter utan Anders Davidsson i en röd tröja kommer att kännas annorlunda. Men Davidsson själv känner att han har fattat det helt rätta beslutet för egen del.

 

– Egentligen hade jag bestämt mig för att lägga av redan inför förra säsongen. Men eftersom så många spelare lämnade, så kände jag att jag ville hjälpa klubben en sista säsong, säger Davidsson.

 

– Just det, att jag hela tiden har varit förberedd på att jag skulle lägga av i det här läget, gör att det inte känns konstigt alls nu. Jag kommer säkert bli lite spelsugen när jag tittar på matcherna, men jag kommer fortfarande vara engagerad i klubben på olika sätt, bland annat som ledare i bandyskolan.

 

Med det stora antalet matcher i Tjust Bandy, har Anders Davidsson givetvis en hel drös med härliga minnesbilder. På rak arm är det inte enkelt att sortera alla, men han lyfter fram ett skönt minne.

 

– När vi hängde kvar i Allsvenskan (2008) efter att vi klarade av sista matchen borta mot GAIS på Ruddalen, säger Anders Davidsson.

 

– Det har även varit roligt att ha varit med på hela resan. I början spelade nästan alla fotboll och bandy, de höll igång året runt. Nu för tiden är det i princip omöjligt att mixa de båda sporterna.

 

Kulturbäraren Davidsson finns längre inte kvar i Tjust Bandy alltså, i stället blir det lite av en rysk invasion då Tjust har värvat den ryska trion Alexander Sannikov (från Målilla), Denis In-Fa-Lin (Stjärnan) och Ivan Ushakov (Bajkal Energy, Ryssland) som alla kommer ha bärande laget i jakten på en topplacering i division 1.

 

Davidsson har spridda tankar kring detta:

 

– Ryska spelare kan ibland spela lite väl mycket för sig själva, samtidigt är det här bra spelare och det verkar finnas en långsiktig plan. Tjust Bandy har alltid haft en bra laganda, det är viktigt att det fortsätter så.

 

– Jag förstår att Tjust agerar så här, det är inte lätt att hitta spetsspelare. Men jag hoppas verkligen att egna talanger, som exempelvis Simon Oscarsson, inte blir hämmade.

Av bandystars - 8 september 2015 18:08

Det händer inte så mycket ute i bandyklubbarna, fast det kan bero på att de inte avslöja något i förväg vad som är på G. Fast det finns klubbar som det inte hänt ett skvatt på sedan i vintras

 

Bandystars har försökt och kommer att försöka uppdatera vad som händer och skriva det här på bandystars åtminstone så länge tiden räcker till. Sen hänvisar Bandystars självklart till varje klubbs hemsida som förhoppningsvist kommer att uppdateras när säsongen kommer igång.


Närmast av intresse kan vara Siily Season inför kommande säsong för alla lagen i division 1 sö och se länken på Kategorier så tror jag fått med de flesta

En klubb som verkar fått en entusiast och fått hemsidan att leva är Åby/Tjureda där de bl.a har också också försöker hålla sig uppdaterad detta år

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards