Alla inlägg under juni 2015

Av bandystars - 10 juni 2015 06:10

ÅBK har beslutat att tacka nej till en extra plats i Allsvenskan. Motiveringen är att ÅBK anser att man skall spela sig till en plats på sportsliga grunder. Nu gäller satsning på hög placering i division 1 säsongen 15/16.


ANNONS
Av bandystars - 9 juni 2015 12:29

Stjärnan tackar nej till allsvenskan. Ambitionen och suget fanns där. Men alla pusselbitar föll inte på plats.

Detta skriver husorganet på sin webb

 

– Vi kan inte äventyra en 90-årig förening, säger sportchefen Pelle Folkesson.

Det var när Skirö/Nävelsjö drog sig ur den södra allsvenskan som möjligheten dök upp för Stjärnan. Malmbäck, som stod först i turordningen tackade nej och Stjärnan hade friplatsen i allsvenskan om de ville.

 

Sent på måndagskvällen lämnade de beskedet att de tackar nej till platsen.

– Tyvärr kom vi fram till att inte kan hoppa på den här platsen med det underlaget vi fåt fram. Tävlingsmänniskan i mig bara skriker, men den här gången måste det sunda förnuftet tala, vi varken törs eller vill chansa, säger Pelle Folkesson.

 

Det är egentligen två orsaker till att klubben väljer att tacka nej.

 – Dels är det ekonomi. Vi har inga garantier för de pengar som vi skulle behöva som en minimisumma för en sådan här satsning. Vi kan inte äventyra en 90-årigs förening ekonomi, det vore oerhört oansvarigt.

 

Den andra orsaken handlar om tid.

– Jag är ganska säker på att om vi fått denna frågan en månad tidigare hade möjligheterna varit helt annorlunda. Spelarmarknaden är inte helt död nu, men den är betydligt smalare än för en månad sedan. Många som hade varit intresserade att spela för oss i allsvenskan sitter på kontrakt nu. Att vi bara fick en vecka på oss innan vi var tvungna att lämna besked var också väldigt tajt.

 

Hur jobbar ni vidare mot kommande säsong nu?

– Vi har hela tiden haft ambitioner att bli ett topplag i division 1, det är det vi jobbat utifrån och fortsätter jobba efter. Men ett starkt division 1-lag bedömer vi inte vara tillräckligt bra för att spela i allsvenskan. Då behöver man några klassförstärkningar till.

 

Stora delar av den gångna säsongens trupp är klara. Nu är det ett par pusselbitar till som ska på plats.

– Vi jobbar på en rysk forward och en ytterhalv. Sen vill vi ta ett steg till mot förra säsongen och då jagar vi en förstärkning till. Det är en försvarsspelare vi vill ha in för att bättra på konkurrensen.

ANNONS
Av bandystars - 5 juni 2015 18:20

Stjärnan lämnar besked på måndag  Malmbäck har tackat nej till friplatsen i södra bandyallsvenskan.

Stjärnan ska lämna besked på måndag detta skriver Barometern på webben

Malmbäck har valt att tacka nej till friplatsen och nu är det Påskallavikslaget Stjärnan bandy som står näst på tur för att erbjudas platsen.

 

– Vi har inte kunnat lämna ett definitivt besked ännu. Vi ska ha möten i helgen och eventuellt på måndag med innan vi lämnar besked, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

 

Vad är det för frågetecken ni måste räta ut?

 

– Det är två grejer som går hand i hand, kan man säga. Vi behöver ett spelarmaterial för att klara av att spela i allsvenskan och för att få ihop det handlar det om ekonomi. Sedan måste vi ha ekonomiska förutsättningar för att klara alla andra fasta kostnader som tillkommer med allsvenskt spel. Det handlar mycket om ekonomi, kan man säga.

Av bandystars - 4 juni 2015 08:46

Sergej In-Fa-Lin årets ledare och Bandystars säger grattis till Sergej In-Fa-Lin en stjärnspelare och en ledstjärna för IF Stjärnan när det begav sig.

 

Sergej In-Fa-Lin eller mer känd för flertalet starssupporters som ”Sigge” spelande tränare i IF Stjärnan mellan 2007-2010, tog laget upp i allsvenskan för första gången i föreningens historia.

Av bandystars - 4 juni 2015 00:15

Saxat från Bore hemsida. Sebastian Nilsson som vann lagets interna poängliga, fördelat på 20 mål och 7 ass (27p) trots tre missade matcher pga. skada under slutskedet av säsongen.

Sebastian Nilsson 26år, egen produkt.

Sebastian som inför föregående säsong kom ”hem” till Figeholm, närmast från Tjust, väljer att fullfölja sitt kontrakt över kommande säsong. Han gjorde en fantastiskt bra säsong, trots skadedrabbad under den sista månaden av säsongen, men hann ändå med att bl.a göra 20mål på 15 matcher. Han är tillbaka i fint slag inför kommande säsong. En stark skridskoåkare med fin teknik, erfarenhet från allsvenskan samt en inställning till bandysporten som sprider sig till hela laget. En kombination som gör honom till en svårstoppad bandyspelare och nyttig för det egna laget.

 

 Sedan en tid tillbaka är det klart att Niclas Nieminen fullföljer sitt kontrakt och fortsätter att träna Bore i division 1 även över kommande säsong. Klubben är mycket nöjda med Niclas insats förra säsongen och ser fram emot en ny med densamme vid rodret.

Niclas Nieminen 30år, egen produkt, spelande tränare

Niclas kommer precis som den senaste säsongen även representera klubben som spelande tränare för Bore. Som spelare är han väldigt allround, vilket han också visade i vintras då han spelade både som forward och libero under säsongen. Erfarenhet, bra teknik och skott, är ord vi ser som synonymt med Niclas.

Klart står att BK Bore tappar Jimmie Josefsson till seriekollegan Stjärnan Bandy. Vi tackar Jimmie för hans insatser i moderklubben och önskar honom lycka till i en ny miljö.

Av bandystars - 3 juni 2015 08:31

Allsvenska friplatsen närmare för Stjärnan Mycket talar för att Malmbäck tackar nej till allsvenskan.

Näst på tur står Stjärnan. Detta skrev Bandystars igår och idag skriver husorganet det samma

 

– Vi är jäkligt sugna, säger sportchefen Pelle Folkesson

På torsdag ska de fyra klubbar som står på tur för den allsvenska platsen lämna preliminärt besked om de är intresserade eller inte. Malmbäck, som står först i tur, kommer med stor sannolikhet att tacka nej.

 

– Det fanns inga sådana tankegångar innan helgen och det har nog inte ändrats. Men vi ska sätta oss ner och diskutera och göra ett formellt beslut. Men jag tror inte det är aktuellt, säger tränaren Anders Bergström.

 

Om Malmbäck tackar nej är det Stjärnan näst på tur.

 

– Vi hade ett möte i måndags där vi satt och tittade och bedömde vad det skulle kosta och så vidare. Vi har delat upp en del arbetsuppgifter nu och ska ha en avstämning på torsdag, säger Pelle Folkesson som medger att allsvenskan lockar.

 

– Vi har pratat med spelarna också och alla är jäkligt sugna. Men vi kan inte hoppa på det här och äventyra klubbens ekonomi. Det är viktigt att vi kan ha ett lag som kan hävda sig i serien annars förstör det bara mer än vad det tillför och kan förstöra för klubben på längre sikt.

Av bandystars - 3 juni 2015 00:15

Finns det tillräckligt med lag anmälda för spel i div 1 nu när tiden gått ut för anmälan, det är tyst om detta i skrivande stund


Pga. ett avhopp i Allsvenskan Södra (Skirö AIK hoppar av) så innebär detta att serieindelning och även spelschema kommer att dröja för division 1 södra då det i alla högsta grad påverkar denna serie.

Detta skriver Bore på sin hemsida.


Jo det är att ställa till det för andra och för sig själva också när plötsligt Skirö ”fem i tolv” drar sig ur och vill spela i div 1. Lägre går nämligen inta att spela i Smålands serie numera eller blir det en div 2 serier med eventuella b-lag räknas deras lag som A-lag och undviker detta.

Sen hur många lag finns det anmälda till årets div 1 serier förra året ramlade ingen ut p.g.a det fanns ingen a-lag serier att ramla ner till

Av bandystars - 2 juni 2015 06:09

Malmbäcks IF erbjuden allsvensk plats Nyheten nådde klubben i helgen men enligt tränaren Anders Bergström så lutar de mesta åt att man tackar nej. Detta skriver VT på webben

I turordningen har Malmbäck första tjing på platsen då man vann den södra division 1 serien.

Nyheten nådde klubben i helgen men enligt tränaren Anders Bergström så lutar de mesta åt att man tackar nej.

– Det fanns inga sådana tankegångar innan helgen och det har nog inte ändrats. Men vi ska sätta oss ner och diskutera och göra ett formellt beslut. Men jag tror inte det är aktuellt, säger tränaren Anders Bergström.

Läs mer i papperstidningen och på webb.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se