Alla inlägg under juni 2015

Av bandystars - 18 juni 2015 06:15

Sju år i Vetlanda BK:s A-trupp följdes upp av sju år med Nässjö IF i Allsvenskan. Nu är den snart 31-årige mittfältaren Fredrik Johansson klar för Målilla Bandy. Detta skriver Målilla på sin hemsida

 

Först värvades meriterade Stanislav Klyushanov från allsvenska Tranås. Några dagar senare skrev målvakten Jonas ”Skorven” Persson, med 20 säsonger i Elitserien bakom sig, på för Målilla Bandy. Nu kan vi presentera nästa elitspelare. Den här gången handlar det om Fredrik ”Fidde” Johansson.

 

 

Över 250 elitmatcher

Sedan Alexander Sannikov lämnade för Tjust har vi letat efter en ersättare till honom. Vi är nu mycket glada över att kunna presentera Fredrik Johansson som vårt fjärde nyförvärv (utöver ovanstående har vi även hämtat hem Erik Karlsson från Borgia).

 

 

Fredrik Johansson är en mycket lojal spelare. Det bevisas inte minst av att han efter sju år och över 100 elitseriematcher med Vetlanda nu också har spelat för Nässjö i sju säsonger (cirka 150 allsvenska matcher). De två senaste säsongerna har han också varit med och kvalat till Elitserien med NIF.

 

 

Främst mittfältare

Att det är en mycket välmeriterad spelare vi har fått till oss råder det alltså ingen tvekan om. ”Fidde” kommer givetvis att bli en väldigt viktig spelare för oss kommande säsong.

 

 

Att vi har fått möjlighet att värva honom beror mycket på att han nu vill ge familjen mer tid och den ekvationen går inte ihop med en satsning i ett allsvenskt topplag. Däremot fungerar det utmärkt att göra en rejäl satsning i division ett.

 

 

Fredrik Johansson är användbar på flera positioner, men vi ser honom främst som mittfältare. Med sin fysik, sin tyngd och fina skridskoåkning kommer han att göra det besvärligt för många motståndare i vinter. Som ni ser i statistiken här under så har han också gjort en hel del poäng under de fem senaste säsongerna i Allsvenskan.

 

 

 

Fredrik Johanssons statistik de fem senaste säsongerna i den södra Allsvenskan:

2014/15: 9 poäng (3+6)

2013/14: 29 poäng (6+23)

2012/13: 27 poäng (7+20)

2011/12: 17 poäng (8+9)

2010/11: 20 poäng (5+15)

 

 

 

Målilla Bandys trupp och ledarstab just nu:

Målvakter: Jonas Persson (ny från Vetlanda BK) och Johan Hedbris.

Utespelare: Oskar Nilsson, John Svensson, Eric Karlström, Ludvig Rydén, Martin Johansson, Christoffer Karlsson, Eric Sundberg, Alexander Nelson, Daniel Skoog, Björn Rothén, Erik Karlsson (ny från Borgia Norrköping), Victor Svensson, Stanislav Klyushanov (ny från Tranås), Mathias Kilvéus, Samuel Pettersson och Fredrik Johansson (ny från Nässjö).

Huvudtränare: Jesper Lüning.

Ledare: Jörgen Nilsson, Marcus Håkansson Kilvéus, Leif Malmborg och Tomas Karlsson.

ANNONS
Av bandystars - 17 juni 2015 06:00

4 lag tackade nej och nu verkar det som det är fritt för den som vill att ta platsen mer eller mindre


I slutet av maj lämnade Skirö AIK återbud till spel i Allsvenskan Södra på grund av spelarbrist.

Malmbäck, Stjärnan, Mölndal och Åtvidaberg fick erbjudandet att fylla den vakanta platsen i Allsvenskan Södra, men samtliga klubbar har tackat nej. 

  

Vid tävlingskommitténs (TK) möte fredag 12 juni beslutades att en allmän förfrågan till samtliga klubbar i Division 1 ska gå ut. Vid intresse ska detta meddelas Bandyförbundets tävlingsenhet (micke.eriksson@svenskbandy.se) senast tisdag 23 juni kl 12.00 Därefter beslutar TK:s VU om vilket lag som erbjuds den vakanta platsen, i första hand utifrån geografi och i andra hand utifrån placering 2014/15. Om inget intresse finns att fylla den vakanta platsen kommer Allsvenskan Södra 2015/16 att spelas med elva lag.

ANNONS
Av bandystars - 16 juni 2015 15:05

Stjärnans stjärna lämnar – klar för konkurrent  Stjärnan Bandy tappar tränaren och nyckelspelaren Denis In-Fa-Lin. Till seriekonkurrenten Tjust. Detta skriver nu husorganet på sin webb

Förra veckan tackade Stjärnan nej till den vakanta allsvenska platsen. Nu står det klart att Påskallavikslaget blir av med sin spelande tränare Denis In-Fa-Lin.

 

Hon kommer i stället att spela för seriekonkurrenten Tjust.

 

– Det är bra med en ny utmaning i bland, att byta miljö, säger In-Fa-Lin, som även kommer vara involverad på tränarsidan.

 

”Ny utmaning” – är det anledningen till klubbytet?

 

– Nja. det viktigaste är jobbiten. Jag har fått ett mer eller mindre fast jobb i Västervik. Här har jag haft månadsanställning, det har inte varit så roligt.

 

Om Stjärnan tackat ja till den allsvenska platsen, hade du stannat då?

 

– Troligen inte. Jobbet har varit det viktigaste för mig. Men jag har varit tre år i Stjärnan och trivts bra, det var ett tufft beslut. Jag har funderat mycket.

 

Division 1 ser ut att bli ett riktigt getingbo – vad tror du om serien?

 

– Oj, oj, det är många lag som håller allsvensk klass. Åby blir favoriter, men Målilla med ”Skorven” (Jonas Persson) blir bra, Stjärnan blir alltid bra, Bore ser starka ut nu när ”Glasan” (Daniel Gustavsson) gick dit. Sedan hoppas jag att vi blir ett topplag. Sedan har du Malmbäck som vann serien i fjol. Och Öjaby och Månsarp blir också bra. Det kommer bli jättetajt.

Av bandystars - 16 juni 2015 09:26

Nu är det officiellt att Denis In-Fa-Lin lämnar Stjärnorna för att spela i Tjust i tron att isen är finare där.

Dock framgår det inte i skrivande stund på bandyförbundet hemsida några uppgifter var kontraktet innebär men rykte på ”bygda” lärt det vara ett treårigt kontrakt.

 

(Foto Barometern efter förlustmatchen mot Nora)

Detta är lika många år som Denis varit i vår Stjärnklubb och dessa år han satt sina spår på många sätt som en spelare och tränare kommer Bandystars självklart sakna honom i ledet men kan bara personligen önska Denis lycka till


Av bandystars - 16 juni 2015 08:52

Spänningen är olidlig på vem det är som tror att isen är bättre norr över och lämnar sina spelare och isen på arenan för att återvända sen i vinter och åka på en stjärnsmäll.


Bandystars trodde någon skulle ha hört något på ”bygda” skulle kommentera men ingen har ännu avslöjat vem det är. Sen kan Bandysstars vara helt borta under isen och detta är något som lokalt är känt och även om Bandystars har ett namn sökt i cyberrymden efter bekräftelse är detta jag som Stars lärt mig genom åren inget kommer ut i förtid är lite av tjusningen


T.o.m Svenska bandyförbundet är ovetande i skrivande stund återstår det att avvakta senaste ryktet att husorganen sitter på ett scoop inför morgondagen

Av bandystars - 15 juni 2015 06:00

Det ryktas på "bygda" att en av våra stjärnor lämna oss efter 3 år och går till Tjust. Källan är tillförlitlig men Bandystars kan inte bekräfta eller dementera uppgiften men trovärdigheten är stor. Då Tjust verkar snuva sina rivaler på spelare.


Sen kan det finnas andra bakomliggande skäl men inte känt i skrivande stund men det kan vara en av orsakerna till att Stjärnan avstod allsvenskan.

Oavsett det är kanske ändå bättre att se till att ha spelare och kapacitet att ta den allsvenska platsen själv och dit vet Bandystars mycket lite om.


Tjust värvningen av Alexander Sannikov tidigare fick många att höja på ögonbrynen, när han lämnade rivalen Målilla, där han har tillhört lagets absolut främsta spelare under sex raka säsonger. Snuvar de nu också Stjärnan på en av sina stjärnspelare


Satsningen är ett led mot något större tror Bandystars då Tjust Bandy nu lägger upp riktning inför seriestarten och har spikat försäsongen och den inleds med ett träningsläger den 12–13 september i Vetlanda.

Träningsmatcher: 27/9 Målilla GoIF i Vetlanda, 4/10 BK Derby i Vetlanda, 10/10 Skirö AIK i Vetlanda, 18/10 Nitro/Nora BK i Örebro, 24–25/10 Stinsens Cup i Nässjö, 1/11 Malmbäcks IF i Nässjö, 7/11 Åtvidabergs BK i Gamleby

Av bandystars - 14 juni 2015 19:20

Bores skrällvärvning – målmaskin klar. BK Bore spänner musklerna. Skirös målmaskin Daniel ”Glasan” Gustavsson, 31, är klar för Figeholmslaget.

Bandystars skrev om detta tidigare i veckan läs mer om detta i husorganet

 

– Det är en av de största värvningarna i föreningens historia, säger sportchefen Robin Alsparr

De fem senaste säsongerna har Daniel ”Glasan” Gustavsson gjort mäktiga 154 mål i allsvenskan och division 1. Han har vunnit skytteligan i division 1 södra en gång och kommit tvåa tre gånger.

 

På lördagen skrev målmaskinen från Vetlanda – högst överraskande – på för BK Bore från Figeholm.

 

– Ja, det kanske är en överraskning för många, men det blev ju lite rörigt när Skirö drog sig ur allsvenskan. Jag hade tänkt spela kvar, men nu när det blev division 2 var det inte aktuellt, berättar Gustavsson under en presskonferens på lördagseftermiddagen.

 

Han fick konkreta bud från Öjaby, Målilla och Bore.

 

– Öjaby och Bore ringde väldigt mycket. Det stod väl mellan de klubbarna i slutändan.

 

Glasan har svårt att sätta fingret på vad det var som gjorde att han valde att skriva på för Bore.

 

– Framför allt var det nog engagemanget. De visade väldigt tydligt att de ville ha mig. Jag känner knappt till några spelare i laget, men har fått berättat för mig att det är ett gäng sköna gubbar i laget och jag gillar sköna gubbar. Det är halva grejen när man håller på, att man har roligt.

 

Rent logistiskt blir det betydligt krångligare nu för Vetlandabon.

 

– Förra säsongen spelade jag i allsvenskan och hade en kilometer till en inomhushall. Nu ska jag spela i division 1 och har nio mil enkel resa till en liten utomhusrink. Jag vet inte vad jag gett mig in på. Det är tur att jag älskar att köra bil, säger Gustavsson och garvar.

 

I och med värvningen av Daniel Gustavsson skickar BK Bore ett tydligt besked till konkurrenterna – räkna med oss.

 

– Visst är det en satsning vi gör. Laget var bra redan i fjol, men det var problem med målproduktionen. Vi bestämde oss tidigt för att försöka få in en svensk spelare som kan göra målen för oss och Daniel var förstavalet hela tiden, säger Robin Alsparr.

 

Alsparr var förra säsongen tränare för Tjust och har tidigare tränat Bore. Nu är han tillbaka – som sportchef.

 

– Jag har tackat nej till Tjust. När Bore frågade om jag ville vara med och ta hand om den sportsliga biten så var det lockande.

 

Bore tappar Sebastian Hägerström (klubb ej klar) och Jimmy Josefsson (Stjärnan), men Alsparr flaggar för att fler ersättare är på väg in.

 

– Jag hoppas att det ska gå i lås med en mittfältare som spelade i allsvenskan i fjol. Då kan även han och Daniel pendla ihop. Får vi honom så kommer vi nöja oss med nyförvärv efter det, säger Robin Alsparr hemlighetsfullt.

 

Förra säsongen var Daniel Gustavsson förutom skyttekung även spelande tränare för Skirö-Nävelsjö. Bores spelande tränare Niclas Nieminen räknar med att få hjälp på ledarsidan.

 

– Daniel kommer att få bidra. Det är klart att vi ska utnyttja hans kunskaper.

 

Daniel Gustavsson tog för bara tre veckor sedan examen från elittränarutbildningen.

 

– Det finns inget uttalat att jag ska vara med på tränarsidan. Jag är här som spelare. Men vill Niclas använda mig som bollplank så ställer jag givetvis upp, säger Gustavsson.

 

Division 1 södra kommer nästa säsong att bli ett riktigt getingbo. Åby/Tjureda lär bli storfavoriter efter sina värvningar av forna elitseriestjärnorna Fredrik Rinaldo och Björn Einarsson. Dessutom har de hämtat in Daniel Gustavssons gamla radarpartner Filip Fransson.

 

– Många klubbar satsar och jag skulle tro att toppen i ettan blir minst lika bra som botten i allsvenskan. Det är många lag som satsar, säger Niclas Nieminen.

 

Vad kan vi förvänta oss av Bore?

 

– Siktet får väl till att börja med vara att komma bättre än de gjorde i fjol. Då blev de sexa, säger Daniel Gustavsson.

 

Och hur många mål gör du?

 

– Haha, den frågan tänker jag inte svara på. Jag hoppas att jag ska bidra till att vi vinner matcher.

Av bandystars - 12 juni 2015 15:14

Daniel Gustavsson lämnar Skirö-Nävelsjö och går till Bore står det att läsa på bandyförbundet hemsida


Robin Björnholm, återuppta bandyspelandet i Boretröjan.


Christian Johansson, Nicklas Svensson, Marcus Ekström, Magnus Nilsson Simon Ekström, Kristoffer Lundgren, Patrik Lundgren har skrivit på för klubben på nytt

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se