Alla inlägg under maj 2015

Av bandystars - 22 maj 2015 19:29

Alexander Sannikov har efter sex säsonger i Målilla Bandy beslutat sig för att lämna klubben. Han har meddelat oss att det istället blir spel hos rivalen Tjust Bandy, detta skriver Målilla på sin hemsida.


Vi är både chockade och besvikna över Alexanders beslut. Vi har utgått från att familjens civila situation skulle lösa sig och att Alexander skulle fortsätta sin karriär i Målilla Bandy. Istället blev vi tagna på sängen när vi i måndags kväll ställdes inför fullbordat faktum.


Alexander har meddelat oss att valet inte på något sätt är gjort på bandymässiga grunder utan att huvudskälet till flytten är det jobb som idrottslärare som han nu har erbjudits. Ett yrke som han för övrigt har utbildning i. Även frun Ella har erbjudits ett arbete.


Vi vill samtidigt passa på att tacka Alexander för tiden i Målilla och önska familjen lycka till i framtiden.

Av bandystars - 19 maj 2015 08:04

Extra: BK Bore söker hjälp!
Detta skriver Silly Season Bandy på Facebook
Vi fick idag in ett meddelande till oss från BK Bore. Självklart hjälper vi till.

Fast Bandystars undra är det kris i Bore som behöver spelare och tar till lite annorlunda metoder.
Åtminstone med att det är lite originellt sätt att finna eventuella spelare som vill byta klubb är alla medel tillåtna. Men fa:en ta den som byter och tror att isen är bättre på andra sidan stan.

BK Bore söker spelare till division 1.

A-laget spelar i division 1 södra och är beläget strax utanför Oskarshamn på östra sidan av Småland.

Vi har de sista åren lyft in några allsvenska talanger i laget och vill inför denna säsong fylla på med ytterligare några tongivande spelare.

 Arbetsmarknaden i regionen är god och vi kommer kunna hjälpa till med jobb.

 

Finns det bandyspelare där ute, som är intresserade att komma till ostkusten och spela lite bandy?

Av bandystars - 18 maj 2015 08:49

Toppbandyn på herrsidan i Sverige bantas – men inte elitserien.

Två allsvenska serier blir en. Det är innebörden i förbundsstyrelsens förslag till årsmötet den 13 juni.

- Jag tror att de får backa och tänka om, säger Frillesås BK:s ordförande Lars-Johan Svanström.

 

Styrelsen går därmed inte på arbetsgruppens utkast från i vintras då en minskning till tio lag i elitserien och 14 lag i allsvenskan – från nuvarande 14 respektive 24 – föreslogs.

Kompromissen innebär att antalet lag i elitserien bibehålls - medan de två allsvenska serierna slås ihop till en enda med 16 lag.

- De menar på att de vill höja kvalitén på Allsvenskan och göra den mer jämlikt Elitserien, säger Svanström som själv varit med på möten i vinter.


- Det var med folk från Västsverige och hela landet och det var väldiga protester. Det här gör ju att man i princip stänger igen för lagen snäppet under Allsvenskan.

I stället gynnas klubbar i större städer med större företag.

Frillesås BK gör ju comeback i Allsvenskan nu och då får man räkna med resor till Örebro och Karlstad. Men går förbundets förslag igenom blir det värre.

- Ska vi börja flyga upp till Kalix och övre delen av Sverige, då kommer vi få det jättetufft att kontraktera spelare, säger Lars-Johan Svanström och fortsätter:

 

- En spelare är på topp mellan 25-30 år och då börjar man skaffa familj. Det är inte som förr då man sa hej till familjen och gav järnet i sin idrott...

Svanström säger att FBK är den lilla föreningen som alltid känt att "får vi ihop ett bra lag då har vi chans till en allsvensk plats". Men för klubbarna i division 1 finns risken att allsvenskan i fortsättningen bara blir en dröm.

 

- Vi får kämpa så in i bomben på att få det att gå runt! Det krävs mycket pengar redan när vi åker till Motala och Karlstad!

 

Han fortsätter:

- Vi har ändå haft drivkraften om allsvenskt spel. Det är ju en morot man kan locka sponsorerna med. Förra året i ettan var det sämre publikintresse och även från media, i ettan är man ju glömd.

 

Det nya seriesystemet är tänkt träda i kraft fullt ut säsongen 2017–2018.

Men Lars Johan är mycket skeptisk.

- Som jag känner är det väldigt mycket motstånd. Det måste bli två allsvenska serier för att inte bandy-Sverige ska slå bakut.

Av bandystars - 17 maj 2015 05:45

– Sportsligt skulle det kunna vara ett lyft, men ekonomiskt ett fall, detta säger Mats Rönnqvist tränare i Kalix Bandy

Ställer Bandystars frågan till er läsare av Bandystars har alla råd att gå upp i allsvenskan kanske bättre att harva i div 1 i framtiden och ha skoj på hemmaplan i hos granngårdens konstfrysta banor.


– Det är i alla fall långt mycket bättre än det första förslaget som de kom med. Det här kan i alla fall jag tänka mig, säger.

 

Det första förslaget som förbundet presenterade innebar att det bara skulle bli tio lag i elitserien, men det förslaget förkastades och nu har förbundet plockat fram ett nytt förslag där numerären, 14, behålls. Den stora förändringen i elitserien blir att det inte finns några lag som spelat färdigt när grundserien spelat sin sista omgång. I dag så har lagen som placerar sig på plats nio och tio spelat färdigt vilket drabbade Kalix Bandy i vintras.

 

– Alla positioner måste få ha en fortsättning. Det är värdelöst som det ser ut i dag och för att få serien att leva ända fram tills att sista matchen är spelad så måste det till en förändring, säger Rönnqvist.

 

För de allsvenska lagen skulle förslaget innebära att allsvenskan totalt i Sverige skulle bestå av 16 lag uppdelat på två grupper. Lagen skulle spela dubbelmöten mot de lag som ingår i samma grupp och enkelmöten mot lagen från den andra gruppen.

 

– Röstar man igenom detta då måste vi få ett reseutjämningssystem annars blir det inte rättvist. Rent spontant så tycker jag att ökade kostnader i och med fler resor inte är bra. Vi har det redan i dag så tufft att få ihop det och att det ska bli ytterligare dyrare känns inte bra, säger HT Bandys sportchef Sune Nilsson och fortsätter.

 

– Sportsligt skulle det kunna vara ett lyft, men ekonomiskt ett fall.

Av bandystars - 15 maj 2015 11:15

Nytt seriesystem. se styrelsens förslag till nytt seriesystem

 

På förbundsmötet lördag 13 juni kommer Bandy-Sverige att rösta om ett nytt seriesystem. Sedan september har en arbetsgrupp sett över bandyns seriesystem för herrar. Arbetsgruppen har under verksamhetsåret presenterat två olika förslag för röstberättigade organisationer, först vid årets ”Förbundet möter-turné” i januari och därefter vid ”andra rundan” i mars/april. På dessa informationsträffar har ett omfattande bakgrundsmaterial till förslagen presenterats avseende lagutveckling, licensutveckling, samhällsutveckling samt hall och- konstisutveckling.

 

- Utifrån de synpunkter som inkommit har arbetsgruppen presenterat olika alternativ för styrelsen, som beslutat att föreslå förbundsmötet att besluta att förändra seriesystemet för herrar från och med säsongen 2017/18, säger Anders Bergström, som lett arbetsgruppen. 

  

I det nya förslaget bibehålls bland annat 14 lag i Elitserien medan Allsvenskan bantas till 16 lag. Division föreslås spelas i sex serier med åtta lag i varje.

 

SE HELA SERIEFÖRSLAGET >>  

 

MER INFORMATION OM SERIEUTREDNINGEN >>  

Av bandystars - 15 maj 2015 06:00

Bandystars hinner inte med att uppdatera förren det kommer mera. Följande uppsnappat på Målilla hemsida. 

Spelare nummer 17 har nu lämnat klartecken. Det är egna produten Samuel Pettersson som har bestämt sig för ytterligare en säsong i Målilla Bandy.

 

Samme, som fyller 34 år senare i år, har vait med länge och har bland annat rutin från ett antal säsonger i Allsvenskan.

 

Han gjorde den gångna säsongen flera riktigt starka insatser, inte minst när han fick gå ner på en backposition.

 

Vi ser mycket positvt på att Samme kör vidare åtminstone en säsong till. Det innebär att tolv av de 17 spelarna som just nu finns i truppen är egna produkter!

 

Truppen och ledarstaben just nu:
Målvakter: Jonas Persson (ny från Vetlanda BK) och Johan Hedbris.
Utespelare: Oskar Nilsson, John Svensson, Eric Karlström, Ludvig Rydén, Martin Johansson, Christoffer Karlsson, Eric Sundberg, Alexander Nelson, Daniel Skoog, Björn Rothén, Erik Karlsson (ny från Borgia Norrköping), Victor Svensson, Stanislav Klyushanov (ny från Tranås), Mathias Kilvéus och Samuel Pettersson.
Huvudtränare: Jesper Lüning.
Ledare: Jörgen Nilsson, Marcus Håkansson Kilvéus, Leif Malmborg och Tom

Av bandystars - 14 maj 2015 06:15

Dennis Sjögren Björn Einarsson och Fredrik Rinaldo klara för Åby/Tjureda

Detta skriver Å/T på sin hemsida

I dagarna har föreningen gjort klar med sitt tredje nyförvärv inför den kommande bandysäsongen. Det är Dennis Sjögren som vänder hemmåt till moderföreningen efter en säsong i allsvenska Skirö/Nävelsjö. Vi är glada över att få Dennis tillbaka till föreningen i vår satsning mot allsvenskan.

Som ett led i satsningen på avancemang i seriesystemet har ÅTIF nu gjort klart med Björn Einarsson och Fredrik Rinaldo för spel i div 1 bandy nästa säsong.

Einarsson är ett namn som förpliktigar i bandy-Sverige. Pappa Curt var legendarisk förbundskapten och klubbtränare i Boltic och Vetlanda och nyligen invald i bandyns Hall of Fame, och bröderna Per och Ulf spelar just nu i Hammarby. Björn kommer närmast från IFK Motala där han spelat under två säsonger. Dessförinnan har han spelat elva säsonger för Vetlanda BK och två för Hammarby IF.

Fredrik Rinaldo kommer närmast från Nässjö IF där han spelat under två säsonger. Fredrik är en sann bandyartist med över 20 år som elitspelare i lag som Katrineholm SK, IF Boltic, Vetlanda BK och som proffs i Ryssland med bl a vinst i assistligan på meritlistan.

Vi hälsar Björn Einarsson och Fredrik Rinaldo välkomna till Åby/Tjureda IF

Av bandystars - 13 maj 2015 06:00

Nog ser det bra ut i alla fall på papperet när det gäller framtiden för Målilla som verkligen är aktiv med att deras supporters får kännedom om vad som händer inom klubben.

För de som söker eventuella bandynyheter via webben och klubbarnas hemsidor får leta med förstoringsglas vilket i princip är inget nytt. Förre året var det främst Bore som var tidigt ute verkar i år ta det lugnt eller så sitter de på säkra kort vilket så verkar vara fallet i de flesta klubbarna i så fall.

Följande saxat från Målilla hemsida
Tomas tillbaka på allvar

 Efter ett år lite i skymundan har sliparen/materialaren Tomas Karlsson nu bestämt sig för att återkomma med full kraft.

Jobb i Norge har gjort att Tomas de senaste åren kommit in sent i säsongerna. Den gångna säsongen fanns han med vid någon träning i veckan samt några matcher.

Nu har Tomas hämtat kraft och är sugen på att vara med på den spännande resa som Målilla Bandy gör. Kommande säsong är hans tanke att vara med fullt ut igen. Det är vi mycket glada för då Tomas besitter mycket stora kunskaper.

Truppen och ledarstaben just nu:

Målvakter: Jonas Persson (ny från Vetlanda BK) och Johan Hedbris.

Utespelare: Oskar Nilsson, John Svensson, Eric Karlström, Ludvig Rydén, Martin Johansson, Christoffer Karlsson, Eric Sundberg, Alexander Nelson, Daniel Skoog, Björn Rothén, Erik Karlsson (ny från Borgia Norrköping), Victor Svensson, Stanislav Klyushanov (ny från Tranås) och Mathias Kilvéus.

Huvudtränare: Jesper Lüning.

Ledare: Jörgen Nilsson, Marcus Håkansson Kilvéus, Leif Malmborg och Tomas Karlsson.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards