Alla inlägg under april 2015

Av bandystars - 17 april 2015 00:15

Skrotar damsatsning för att rädda herrlaget – ”Inser att vi kan få mycket kritik”

Nässjö IF lägger ner hela sin damsatsning - för att satsa allt på herrbandyn.

Ett tufft ekonomiskt läge ligger bakom föreningens beslut.

”Jag inser självfallet att vi kan få mycket kritik för det här”, säger ordföranden Nils Carlsson.

 

Två år i rad har Nässjö IF:s damer spelat SM-kvartsfinal i bandy.

Herrlaget huserar i allsvenskan, serien under elitserien.

När klubben pressas av ett tufft ekonomisk läge är det dock damsatsningen som läggs ner.

 

Sent i onsdags kväll meddelade klubben på sin hemsida att styrelsens inriktning är att avveckla både damernas A-lag och klubbens framgångsrika F17-lag, SM-vinnare de två senaste åren.

 

I det senare fallet handlar det om att spelarmaterialet är för tunt. När det gäller A-laget handlar det enbart om ekonomiska skäl.

 

– Det här är den inriktning som styrelsen har nu, även om inga beslut är tagna än, säger Nässjös ordförande Nils Carlsson.

 

Vad kan ändra läget?

 

– Att någon hittar någon miljon. Men det har inte varit möjligt än i alla fall.

 

Föreningen omsätter enligt Carlsson 3,3 miljoner kronor per år. Damlaget beräknas kosta 200.000 kronor per säsong och dess matcher ger enligt klubbens hemsida ”inget ekonomiskt tillskott utan är bara en kostnad”.

 

Även herrlaget och juniorlagen på pojksidan påverkas av årets väntade underskott på 440.000 kronor. Lagen får minskade resurser i form av bland annat lägre ersättningar till A-lagsspelarna. Men dessa lag kommer att finnas kvar, liksom lagen för yngre åldersgrupper, där både pojkar och flickor kan spela.

 

– Det var som att välja mellan pest och kolera. Situationen är ansträngd och vi har inte sett något annat alternativ, säger Nils Carlsson om avvecklingen av damlaget.

 

Vad sänder det för signaler?

 

– Ser man det ur ett jämställdhetsperspektiv är det självklart inte bra. Jag kan inte påstå något annat.

 

– Jag inser självfallet att vi kan få mycket kritik för det här. Men problemet är att ska man driva idrott på den här nivån så är man i behov av sponsorer. För matcher i sig drar inte in några pengar.

 

Men gör juniorlagens matcher det?

 

– Nja. Nej, det är rätt. Det gör de inte. Men vill man behålla ett A-lag på herrsidan måste vi ju ha en påfyllnad av bandyspelare underifrån. Det handlar om att ha kvar en bas och en möjlighet för unga människor att spela bandy.

 

Hur tog damspelarna beskedet?

 

– Jag vet inte. Vi gick ut med den här informationen i onsdags.

 

Ni har inte informerat dem öga mot öga?

 

– Nej, inte jag. Men ledarsidan på damsidan har ju vetat om den här inriktningen över en vecka. Så någon av spelarna har nog förstått ungefär hur det ser ut. Men hela laget har vi inte samlat och berättat, nej.

Av bandystars - 15 april 2015 06:20

Tjust avslöjar nu på sin hemsida och husorganet bekräftar Trio kvar i Tjust Bandy


Tjust Bandy har gjort klart med sina tre första spelare inför nästa säsong.

Trion som har bestämt för sig en fortsättning är målvakten Daniel Wärn samt utespelarna Herman Billing och Marcus Silverå. Samtliga har skrivit på kontrakt som sträcker över de två kommande säsongerna.

I ett pressmeddelande skriver Tjust följande om trion:

 

– Som målvakt spelar Daniel med ett stort lugn och styr sitt försvar på ett positivt sätt. Daniel vill vara delaktig i lagets utveckling och kommer att bli en viktig spelare både på och utanför planen kommande säsonger.

 

– Herman har under de två åren han spelat i Tjust Bandy gjort stora framsteg, senaste säsongen fick han ett större förtroende vilket han visade att han klarade av alldeles utmärkt trots att han fortfarande är junior. Han har en seriös inställning till bandyn vilket kommer att göra honom till en riktigt bra bandyspelare.

Herman har uppvaktats hårt av moderklubben Målilla, men valde alltså Tjust Bandy.

 

– Marcus har utvecklats under den gångna säsongen och varit med i spelartruppen flertalet matcher som junior. Han har ett genuint bandyintresse och kommer med rätt träning att fortsätta utvecklas vidare dom kommande säsongerna.


Tjust förlänger med trio

 

Förra veckan förlängde Tjust Bandy kontraktet med tre spelare – nu har de förlängt med tre till.

 

Daniel Wärn, Marcus Silverå och Herman Billing var det som presenterades som Tjust Bandy-spelare även nästa säsong under föregående vecka.

 

Nu fortsätter Tjust att bygga vidare på truppen och har gjort klart med trion David Walfredsson, Hampus Ivarsson och Tobias Dahlqvist. Det är tre rutinerade pjäser som ingår i lagets stomme – och alla har kritat på för två säsonger.

 

Tjust Bandys ordförande, Anders Norell, säger så här om dessa spelare i ett pressmeddelande.

 

David Walfredsson:

 

– David är en försvarsgeneral som tillhör håller hög allsvensk klass och som när det stämmer för honom fullständigt dominerar planen. Han har den senaste säsongen fått bättre ordning på sina fotproblem så att han kunnat spela och träna i stort sett utan bekymmer.

 

Hampus Ivarsson:

 

– Hampus fick en nytändning den senaste säsongen med en ny position som halv. I denna position kom han med sin fantastiska skridskoåkning mer med i spelet och trivdes mycket bra i den nya omgivningen.

 

Tobias Dahqvist:

 

– Tobias är en stabil spelare som alltid levererar på sin position, hans vinnarskalle är en tillgång och så även hans förmåga att som försvarsspelare gå offensivt när tillfälle ges. Han är också en lagspelare som bidrar utanför isen.

Av bandystars - 14 april 2015 15:20

Han har spelat i bland annat Dynamo Kazan, Vodnik, WP35 och Falun. Nästa säsong spelar den ryske mittfältsmotorn Stanislav Klyushanov, som fyller 32 år om en dryg månad, i Målilla Bandy.

 

Stanislav Klyushanov har en diger meritlista och har spelat på hög nivå i många år, i flera länder.
Vårt senaste nyförvärv kommer från Archangelsk där han har spelat i Vodnik i många år, både i högstaligan och i andraligan. Säsongen 2012/13 spelade Stanislav i hårdsatsande Dynamo Kazan, som då blev trea i ryska ligan. Året därefter blev han utsedd till bästa mittfältare i finska ligan, där han spelade för WP35.


Närmast från Tranås
Sverige är inte heller något okänt land för Stanislav Klyushanov. Säsongen 2003/04 spelade han i högsta serien med Falu BS.
Den senaste säsongen var han tillbaka i Sverige för spel med Tranås BoIS i Allsvenskan, där hans bror Vitaliy finns sedan tidigare. Och på den vägen är det… När Tranås kände att det var dags att dra ner på antalet ryska spelare öppnade sig vägen för oss att värva en riktig klasspelare.
Vi har haft kontakt med Stanislav i en månad och på måndagen kom vi överens om ett ettårskontrakt.


”Hög allsvensk klass”
Att värva en spelare från utlandet är alltid lite av ett chanstagande. Men med Stanislav Klyushanovs meritlista, det faktum att han spelat i Sverige tidigare samt de fina referenser vi har fått om honom från tidigare tränare och lagkamrater, så känner vi att vi har träffat helt rätt i den här värvningen. Vi känner oss trygga med att han är den klasspelare som vi har sökt i flera år. Omdömet från flera håll är att han håller ”hög allsvensk klass”.


Vi är mycket nöjda över att ha fått till ett avtal med en så etablerad spelare.


Stanislav Klyushanov är en stor och stark spelare. Han har sina främsta kvalitéer i en vass skridskoåkning och en fin spelförståelse. En klok spelare som kan göra skillnad och leverera de avgörande passningarna.


Truppen och ledarstaben just nu:
Spelare: Oskar Nilsson, John Svensson, Eric Karlström, Ludvig Rydén, Martin Johansson, Christoffer Karlsson, Eric Sundberg, Alexander Nelson, Daniel Skoog, Björn Rothén, Erik Karlsson (ny från Borgia Norrköping), Victor Svensson och Stanislav Klyushanov (ny från Tranås).
Huvudtränare: Jesper Lüning.
Ledare: Jörgen Nilsson, Marcus Håkansson Kilvéus.

Av bandystars - 4 april 2015 19:47

Guldet blev till (sand) silver när Sverige föll i lördagens VM-final efter en osannolik rysk vändning i matchens slutskede Publiken i en fullsatt Arena Erofei fick se en otroligt fartfylld och underhållande första halvlek. Sverige fick en drömstart på matchen. Redan efter tre minuter hittade Daniel Berlin fram till Christoffer Edlund med en lång flip-passning som ledde till att Daniel Andersson prickade in 1-0 i öppet mål. Bara några minuter senare gjorde Per Hellmyrs 2-0 efter ett vackert samarbete med Daniel Berlin.

Ryssland arbetade sig in i matchen efter den svenska drömöppningen. Andreas Bergwall gjorde ett par kvalificerade räddningar innan Sergei Lomanov reducerade på en hörna fem minuter innan pausvilan.
   
Sverige inledde den andra halvleken med Per Hellmyrs på utvisningsbänken. Ett par minuter in i halvleken fick han sällskap av Daniel Berlin och Ryssland pressade på för en kvittering. Sverige redde ut den ryska anstormningen mycket tack vare en storspelande Andreas Bergwall. Sverige jobbade sig tillbaka i matchen och skapade ett antal fina lägen.

Patrik Nilsson prickade in 3-1 på hörna i den 85:e minuten och Sverige hade guldläge.
   
Då kom den ryska supervändningen:

3-2 Alexander Tiukavin (86) 
3-3 Sergei Lomanov (87) 
3-4 Pavel Ryazantsev (90) 
3-5 Maxim Ishkeldin (90+4).


VM-guldet är Rysslands tredje raka och laget anfördes av den storspelande lagkaptenen Sergei Lomanov:

- Vi kämpade bra, men missade i de första tio minuterna. Sen tog vi över matchen, ägde boll och skapade chanser. Men Sverige hade också chanser, bland annat två stolpskott, säger den ryske Sergei till TV4 Sport och fortsätter.
- Jag är jättetrött men det känns jätteskönt att få avsluta säsongen med en vinst mot ett laddat svenskt lag. Grabbarna i vårt lag är fantastiska och kolla publiken.


HERR-VM, CHABAROVSK, FINAL

Sverige-Ryssland 3-5 (2-1)

Målen: 1-0 Daniel Andersson (3), 2-0 Per Hellmyrs (7), 2-1 Sergei Lomanov (40), 3-1 Patrik Nilsson (85), 3-2 Alexander Tiukavin (86), 3-3 Sergei Lomanov (87), 3-4 Pavel Ryazantsev (90), 3-5 Maxim Ishkeldin (90+4). 

Publik: 10 000 

Av bandystars - 3 april 2015 19:37

Påskafton, kl 08.00: Sveriges herrlandslag ställs mot ärkerivalen Ryssland i VM-finalen i Chabarovsk. Gruppspelsmötet mellan Ryssland och Sverige slutade 1-1. Nu möts bandyns giganter igen och gör upp om VM-guldet.

 

- Det kommer att bli en cool match. Kanske en av de häftigaste man någonsin får spela, säger Sveriges anfallare Christoffer Edlund, som under säsongen vunnit både det ryska mästerskapet med Jenisej samt den ryska skytteligan.

  

Ifjol fanns han med i det svenska landslag som föll med uddamålet i VM-finalen i Irkutsk.

 

- Det skulle vara otroligt kul att få ta revansch från förra året framför allt, sen är det svårt att värdera det man gör i klubblaget mot landslaget. Men allt tillsammans innebär att jag skulle vara ruskigt nöjd med säsongen.

 

VM-finalen följer du live i TV12, sändningsstart 07.45 Du kan även följa matchen i Radiosporten.

 

Av bandystars - 2 april 2015 13:41

Känns lite som perodi med bandy numera.
Sverige körde över Finland med hela 10-1 i torsdagens semifinal i Chabarovsk. Nu väntar VM-final på påskafton. Finland fick ett gyllene läge att ta ledningen tidigt i matchen, men Andreas Bergwall visade klass när han räddade Sami Laakkonens frilägesavslut.

Finland stack upp i några farliga attacker under den första kvarten, men därefter dominerade Sverige matchen och hade ett stort spelövertag i den första halvleken. Utdelningen kom i form av tre mål genom i tur och ordning Adam Gilljam, Daniel Berlin och Daniel Andersson.

- Det är ingen jättebra halvlek av oss, men vi kan vara glada att vi leder. Vi måste ha mer energi och mer skridskoåkning i andra, sa Daniel Berlin till TV4 Sport i halvtid.
   
Sverige avgjorde matchen med tre snabba mål i den andra halvlekens inledning. Blågult kontrollerade matchen, höll bra fokus i 90 minuter och rann iväg till en utklassningsseger med 10-1.

- Finnarna började bra och hade nåt läge. Vi arbetade oss in i matchen och rullade ifrån i andra, säger Sveriges lagkapten Andreas Westh.


VM-finalen spelas kl 08.00 svensk tid på lördag. TV12:s sändning startar 07.45

I den andra semifinalen möts Ryssland och Kazakstan, avslag 12.00 svensk tid. TV12 direktsänder från 11.45


HERR-VM, CHABAROVSK, SEMIFINAL

Finland-Sverige 1-10 (0-3)

Målen: 0-1 Adam Gilljam (13), 0-2 Daniel Berlin (21), 0-3 Daniel Andersson (42), 0-4 Christoffer Edlund (50), 0-5 Erik Säfström (51), 0-6 Daniel Andersson (53), 0-7 Christoffer Edlund (61), 0-8 Patrik Nilsson (73), 0-9 Adam Gilljam (79), 0-10 Daniel Andersson (81) 1-10 Mikko Lukkarila (83). 


Av bandystars - 2 april 2015 06:29

SVERIGES STARTELVA:
   

      Christoffer Edlund     Patrik Nilsson
  Daniel Mossberg              Johan Esplund
                       Daniel Berlin

Erik Säfström                               Per Hellmyrs
          Olov Englund      Linus Pettersson
                     Andreas Westh

                    Andreas Bergwall


AVBYTARE: Joel Othén (mv), Daniel Välitalo (back), Hans Andersson (halv), Johan Östblom (mittmittfältare), Adam Gilljam (yttermittfältare), Daniel Andersson (forward).  


Kl 08.00 (svensk tid) är det avslag i semifinalen mellan Sverige och Finland, sändningen i TV12 startar 07.45. 

I den andra semifinalen möts Ryssland och Kazakstan, avslag 12.00 Sändningen i TV12 startar 11.45. 
   

Av bandystars - 1 april 2015 20:29

Vad får Stjärna Sergei In-Fa-Lin säger om matchen är oklart men så mycket vet Bandystars att han var stolt över sina grabbar och att det här är stort för dem att se vilken nivå det går att spela bandy även om resultaten blivit som det blivit

Lettland vållade som väntat inga större problem för Sverige i onsdagens kvartsfinal i Chabarovsk. Sverige vann matchen med hela 14-2.

Det dröjde till den 12:e minuten innan Patrik Nilsson spräckte Lettlands nolla. Därefter gick Sverige fram till 7-0 innan Lettland reducerade vid två tillfällen innan pausvilan.

- Det är väl ganska stor skillnad mellan lagen, men det känns som att glappet har minskat lite grann. Jag trodde de skulle vara sämre, men de är bättre än man kan tro. Det är första landskampen för oss mot Lettland, kul att se att de är rätt skapliga, sa Sveriges lagkapten Andreas Westh till TV4 Sport i halvtid.
   
Sverige fortsatte att dominera matchen i den andra halvleken och vann till slut med 14-2. Det sista målet prickades in av Erik Säfström.

- Jag gör inte mål så ofta, kul att få sätta dit den. Vi ska slå Lettland så är det. Klart att vi inte går helt för fullt i matchen, så är det. Man är rätt sliten efter matchen igår (mot Ryssland), det var rätt hårt tempo, säger Erik Säfström.
   
På torsdag ställs Sverige mot Finland i semifinal. Finland vann sin kvartsfinal mot Norge med 13-5.

- Det blir tufft, dom blir bättre och bättre ju längre turneringen går. Det gäller att vi kommer upp på nivå, säger Patrik Nilsson.

   
Klockan 08.00 (svensk tid) är det avslag i semifinalen mellan Sverige och Finland, TV12 sänder live från 07.45


HERR-VM, CHABAROVSK

Sverige-Lettland 14-2 (7-2) 
Målen: 1-0 Patrik Nilsson (12), 2-0 Christoffer Edlund (17), 3-0 Jonas Nilsson (18), 4-0 Jonas Nilsson (22), 5-0 Daniel Andersson (25), 6-0 Adam Gilljam (28), 7-0 Adam Gilljam (35), 7-1 Maksims Blems (36), 7-2 Julij Kadnaj (40), 8-2 Daniel Andersson (47), 9-2 Patrik Nilsson (60), 10-2 Patrik Nilsson (63), 11-2 Patrik Nilsson (64), 12-2 Johan Östblom (74), 13-2 Christoffer Edlund (77), 14-2 Erik Säfström (81).

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards