Alla inlägg under mars 2015

Av bandystars - 1 mars 2015 20:54

Hemma i stinsen känner sig Malmbäcken säkra utom när Stjärnorna kommer på besök förstås. Men på uteis där är de verkligen ute på det hala och osökt tänker jag på Bambi på hal is.

 

Flammorna fullständigt krossa Malmbäcken med 7 - 0 (3 – 0)  i halvlek. Statistik Skott: 1/1 Hörnor: 5/5 Straffar: 2/0 Frislag: 18/26 Utv: 10/30


Elitrapport

Matchrapport


Så nu blir det väl geografiska problem vem som möter vem i andra kvalomgången då det handlar om Surte och Skirö-Nävelsjö från allsvenskan som står för motståndet

Av bandystars - 1 mars 2015 20:34

Stjärnan chanslöst - igen, Chanslöst i första kvalrundan. Nu får Stjärnan ladda om för en andra chans. Detta skriver husorganet på sin webb som var mycket snabba denna gång med att uppdatera

 

– Vi är förhoppningsvis bättre förberedda, säger Pelle Folkesson.

Nitro/Nora vann alla sina seriematcher och Stjärnan var förvarnat om att ett tufft motstånd väntade. Nora-laget tog två raka segrar till och kan summera en säsong där de vunnit alla matcher och numera kan titulera sig som ett allsvenskt lag.

– Vi visste att det var ett tufft motstånd som väntade. Jag vågar säga att det är Sveriges bästa division 1-lag vi mött, säger Pelle Folkesson.

Efter fredagens 7–3-förlust var förutsättningarna tuffa. Det krävdes seger med minst fyra mål för att det skulle bli allsvenskt spel. I stället så avgjorde hemmalaget i första halvlek genom att gå ifrån till 5–0.

– Det känns som att vi brände en hel del energi i fredags och inte riktigt fick betalt för det. Det kändes mentalt jobbigt redan före matchen.

Första halvleken blev dessutom lite chansartad då det kommit en hel del blötsnö på planen vilket gjorde den svårspelad. I den andra halvleken för förutsättningarna bättre, men matchen redan avgjort.

– Vi jämnar ut spelet och låter det inte rinna i väg i alla fall. Sedan kanske de inte går lika hårt, säger Folkesson.

Dubbelförlusterna mot Nitro/Nora är nu bara att glömma. Nästa helg väntar en ny chans. Inget är definitivt ännu, men alt talar för att det blir Skirö/Nävelsjö som kommer stå för motståndet.

– Vi får dra lärdom av detta, att vi har mött ett så skickligt lag i två matcher nu. Skirö har inte några spelare som individuellt är så skickliga som vissa i Nitro/Nora, men sedan kan de vara minst lika bra som lag. Vi är förhoppningsvis bättre förberedda och hoppas vi haft nytta av de här två matcherna.

Nästa kvalrunda spelas med samma upplägg som första. Dubbelmöte där resultaten läggs ihop. Stjärnan börjar hemma på fredag och sedan spelas returen på söndag.

Stjärnan saknade flera spelare på grund av sjukdom på söndagen, men förhoppningsvis ska alla vara tillgängliga på fredag.

Av bandystars - 1 mars 2015 19:59

Förutsättningarna kunde varit bättre både att vända hemmaförlusten som slutade med 7 – 3 till N/N och dessutom under delvis tuffa väderförhållanden i Nora var att ta i. Det skulle krävas mer än 4 mål på bortaplan för att vända och sen inte släppa in några.

 

Det osade het alla redan efter 37 sekunder då första skottet mot Stjärnans mål. Stjärnan fick låna nystandet men inte till något konstruktivt för N/N tog det ifrån dom och efter 3:10  1-0 23. Jonas Freberg passning Thomas Ahlström.


Stjärnorna stretar dock emot och efter8:03 kommer deras första skott mot N/N mål.

N/N visste inte mycket om Stjärnorna inför förra matchen och Stjärnorna lyckades lura N/N i fällor. Visste nu var de skulle undvika och är de dessutom duktiga på att föra spelet och när de får nystandet att rulla rätt då resultera detta efter 9:55  2-0  Robin Werner passning: 90. Tomas Knutson.


En plats i allsvenskan var i teorin klar och praktiken skulle det spelas till domaren blåser av

Om resultatet får matchen att gå stiltje skall kanske vara osagt men allt tyder dock på att N/N tar allt mer över kommandot i matchen pressar Stjärnorna till försvar och N/N skapar ett flertal hörnor och skott på mål.


Matchen första utvisning kom efter 32:30 (Slag på skridskon) och det är Christian Åström som åker ut.

Mer utrymme för N/N som vaskar fram fler hörnor även om dessa som övriga blivit resultatlösa blir det en retur på sista efter 35:10  3-0 Tomas Knutson.

Efter 39:53  ökar de på sin ledning till 4-0 Sebastian Brandt passning.


N/N slår inte av på takten utan skapar en hörna och strax där efter ökar på sin ledning efter 43:55  5-0 Robin Werner passning Tomas Knutson


Statistik från förta halvlek Skott: 2/1 Hörnor: 6/0 Straffar: 0/0 Frislag: 4/5 Utv: 0/10

5-0 efter första halvlek och 12-3 sammanlagt. Rejäl uppförsbacke då 9 mål krävs i andra halvlek för avancemang. Dessutom så har Nora dominerar första halvlek på ett väldigt snöigt Swedice Arena.


Andra halvlek

Nitro/Nora har stakat ut vägen och fortsätter sin dominans även i andra får Stjärnorna låna nystandet då det efter 54:47 blir en utvisning (Våldsamt slag) och detta drabbar Sebastian Brandt, Nitro/Nora

Det kan vara de små detaljerna som avgör det hela för 2 min efter utvisningen 56:47  reducera Stjärnorna till 5-1 Artem Nikulin passning Denis-In-Fa-Lin.


Målet får stjärnorna att lysa upp och visa sig först en hörna efter 57:51 en ny efter 59:15 men denna blir en retur då Stjärnorna återigen reducera efter 59:45 till 5-2 Igor Golovin, IF Stjärnan.


Nu kändes det som Stjärnorna var på gång att komma in i matchen men lyckan stod dom dock förbi då efter 61:02  ökar N/N sin ledning till 6-2 Sebastian Brandtpassning Mattias Söderman.


Stjärnorna ger dock inte upp fajten utan vaskar fram en hörna när nästa bakslag inträffar efter 63:08    utvisas Artem Nikulin för att han kramat (fasthållning) om sin motståndare vaskar Stjärnorna fram ännu en hörna men av gammal hävd och ful ovana missas dessa.


N/N tar återigen tag i matchen och vänder på hörnvaskandet och efter 73:06  ökar på sin ledning till 7-2 Felix Blomqvist passning Tomas Knutson.


Ny utvisning efter 74:16 (Slag på skridskon) Joel Rolandsson Nitro/Nora trotts detta kan de öka på sin ledning på nytt efter 80:25  8-2 Sebastian Brandt passning Johan Sandh.


Vad som sen föranledde Nitro/Nora att ta en timeout efter 83:08 är förvånande

Trötta Stjärnor eller skall det ses som ful ovan händer det allt som ofta i matchsluten för efter 86:31    utvisning (Slag på skridskon) Denis-In-Fa-Lin


Bandystars grattulera Nitro/Nora till att spela i allsvenskan nästa säsong och dagens publiksiffra 310 lär glädjas med dessa i afton


Bandystars vet man skall inte förutse en förlust utan kämpa väl och detta tror jag mycket väl våra stjärnor också gjort. Att bara ta sig till kvalomgången är en prestation som bara två lag lyckades i serien och det är inte kört ännu för det blir en andra chans den 6/3 och 8/3 motståndet är allsvenska Surte eller Skirö-Nävelsjö.


I skrivande stund lutar det av att det blir Malmbäcken och Stjärnorna som får en andra chans och geografiskt måste ett derby mellan Malmbäcken och Skriö-Nävelsjö närmast samtidigt som varför skall lagen som ligger på varsin sidan om fastlandet mötas. Fast Bandystars skulle jubla om det blev så men hopas det inte ändå.


Statistik total Skott: 3/2 Hörnor: 8/4 Straffar: 0/0 Frislag: 8/6 Utv: 20/30


Elitrapport

Matchrapport


 

1. Daniel Persson (MV)

 4. Kim Björnholm

 8. Valerey Savichev

 9. Denis-In-Fa-Lin

 10. Igor Golovin

 12. Christian Åström

 13. Chistoffer Ljung

 16. Filip Björnholm (J)

 17. Artem Nikulin

 18. Tobias Bäckman

 19. Sebastian Karlsson

 20. Jakob Odehn

 21. Martin Andersson (MV)

 23. Simon Björnholm

 

Av bandystars - 1 mars 2015 12:05


Förutsättningar inför matchen kunde varit bättre och när det dessutom visar sig vara ett skitväder ute om vi inte gillar snöblask och blåst gäller det att gilla läget bara kanske.

Ett oväder har kommit in på västkusten under förmiddagen och detta skall förflytta sig tvärs över landet och nå ostkusten framåt eftermiddag och kväll,

Lite mittemellan och lite norr över ligger Nora ditt våra stjärnor befinner sig för att spela bandy och troligen lär de inte undgå snö och blåst för enl SMHI så förväntas snö och vind mellan 8 – 11 m/s samt + 1


Vi supporters som sitter långtbortistan eller befinner sig på hemmaplan sitter i stugvärmen följer matchen via Elitrapport SvBf elitrapport

Av bandystars - 1 mars 2015 00:15

Idag söndag väntar returmöte borta uppe i Nora och resultaten från de båda matcherna läggs ihop. Vinnaren spelar i allsvenskan kommande säsong.

 

Kan våra stjärnor dels vinna matchen och sen även vända på resultatet då har våra stjärnor gjort en prestation över det Bandystars förväntar mig skall ske.

Stjärnorna bjöd upp till kamp hemma och vet mer nu hur N/N spela lär dels möta ett lag som går på resultatet och sen dessutom har publikstöd med sig krävs det att Stjärnorna levererar omgående och sätter press på sina motståndare som kan gå bort sig kan då få hemmafansen att svikta.


Ljuset finns och syns i tunneln är det inte kört om det inte går hela vägen ny chans kommer iså fall nästkommande veckoslut.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards