Alla inlägg under mars 2015

Av bandystars - 6 mars 2015 21:00

Risk för att feltolka statistik och direkt rapporteringen verkar Stjärnorna ändå varit med i matchen men frånvarandet av skärpan i avgörande situationerna fällde utslaget i matchresultatet. Trotts ett övertag i statistiken stod Stjärnorna där som förlorare.


Likt första kvalmatchen rann det iväg även i denna kvalmatch och sen stod Stjärnorna upp till kamp i andra halvleken. Om detta sen berodde på att motståndarna bevakade sin ledning eller att Stjärnorna inte mäktade med att komma in i matchen och få utdelningen får andra analysera som var närvarande

153 supporters var närvarande hur många som sen av dessa jublade när matchen började och slutade för det blev ”Pang i bygget” och det small direkt i fel målbur när Skirö/Nävelsjö chocköppnade och tar ledningen efter 1:38  Oskar Bouveng passning Emil Starck  


Olycklig inledning eller så hade de koll på att Stjärnorna för de verkar inte mentalt vara med i matchinledningen då detta inträffat tidigare.


S/N är på hugget på nytt efter 4:41 skott på mål.


Stjärnorna första skott på mål kom efter 7:19, detta skott resulterar i en hörna och ”kors i Kapernaum” det blir MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL efter 7:47 och kvitterat
Starssupporters jublar och applådera och till saken en ny hörnpassare som vi ofta sett stå som skytt Christian Åström lägger nystandet perfekt till Tobias Bäckman som skickar nystandet i nätmaskorna och undra om inte detta var Tobias första hörnmål denna säsong.


Två lag som känner varandra ger och tar för sig och S/N har skottchans efter 11:30 kommer Oskar Bouveng fri och ger S/N ledningen i matchen efter 13:24.


Stjärnorna får sen en ny hörna men denna förvaltats inte lika föredömligt blir det ändå ett skott mål.

Skirö/Nävelsjö får en likvärdig replik i 22:a min.


Vem som kontrollera matchen är svårt att avläsa kom det som en överraskning efter 27:30  och S/N tar ledningen i matchen med 3 – 1 samma radarpar som fixade ledningsmålet Oskar Bouveng som gör sitt tredje mål för kvällen och passning Emil Starck


En olycka kommer inte ensam för efter 30:48  4 – 1 Daniel Gustafsson passning Timmy Strandberg

S/N är sen framme och nosa på en hörna vaknar äntligen Stjärnorna eller så är det S/N som slår av på farten.


Stjärnorna radar upp hörnor som resultera i skott på mål och till slut så kommer belöningen och reducering efter 40:38  2-4 Igor Golovin passning Artem Nikulin


Matchen första utvisning drabbar Skirö/Nävelsjö efter 42:55 (Bentackling) Oskar Alvarsson

Stjärnorna avsluta första halvlek med två skott på mål.


Stjärnorna i underläge i mål men innehav av boll leder de är detta statistik mål 2/4 Skott: 7/4 Hörnor: 5/2 Straffar: 0/0 Frislag: 17/4  Utv: 0/10


Andra halvlek

Återigen är det Skirö/Nävelsjö som är mest alert och skapar första chansen efter 46:16 en hörna, denna skulle dock bli resultatlös kom resultatet av att vara på hugget efter 49:58  ökar S/N på sin ledning till 5 – 2 Timmy Strandberg passning Daniel Gustafsson


Stjärnorna reser sig dock på nytt och skapar ett par chanser men det är mål som behövs göras och när motståndet får göra repliker och dessutom också skapa mer framåt då rinner tiden iväg för Stjärnorna att reducera och komma ikapp hjälper det inte att kvarten kvar dominera hörnor och skott på mål det är in i nätmaskorna som räknas som mål.


Stundtals verkade det som det handlade bara om anfall bästa försvar för lagen åkte upp o ner och utbytte hörnor med varandra och sen gick det vind för våg.


Matchen andra utvisning drabbar Stjärnan efter 84:33 (Slag på skridskon) Sebastian Karlsson och matchen är i praktiken över, ren transportsträcka återstår. Gäller det att hålla målet rent ändå och försöka reducera blir det bara en hörna och skott på mål.


Förlust som svider känns det som och detta skall Stjärnorna försöka ladda om och vända detta resultat borta på söndag krävs det att vinna med 4 mål också tror Bandystars


Statistik Skott: 11/5 Hörnor: 11/7  Straffar: 0/0 Frislag: 33/11Utv: 10/10

Elitrapport

Matchrapport

 

1. Daniel Persson (MV)

 4. Kim Björnholm

 6. David Lundgren

 8. Valerey Savichev

 9. Denis-In-Fa-Lin

 10. Igor Golovin

 11. Oskar Johansson (J)

 12. Christian Åström

 13. Chistoffer Ljung

 16. Filip Björnholm (J)

 17. Artem Nikulin

 18. Tobias Bäckman

 19. Sebastian Karlsson

 20. Jakob Odehn

 21. Martin Andersson (MV)

 23. Simon Björnholm

Av bandystars - 6 mars 2015 09:05

S/N-målvakten känner ingen rysskräck

 

Under fredagen startar S/N:s återkval mot allsvenskan. Detta skriver husorganet SMT på sin webb inför matchen

  

 Laget ställs mot Stjärnan som förlitar mycket av sitt spel till sina ryska spelare.

– Äntligen, vi har inte spelat på två veckor så det ska bli skönt, säger målvakten Christian Boman.

 

 

BANDY Skirö/Nävelsjö var inför säsongen nykomling i den södra allsvenskan. Laget slutade tia i serien och får i och med det återkvala mot Stjärnan från Oskarshamn. Under fredagskvällen spelas den första av två matcher.

 

– Vi har tränat hårt de här två veckorna och känner oss redo, säger Christian Boman.

 

Lagets träningar har vart förstärkta av den förre VBK–spelaren Tomi Hauska.

 

– Annars har det sett ut som vanligt. Vi har ju några som jobbar skift och så, det är så det är.

 

I fjol möttes Stjärnan och S/N i division 1. Då vann Stjärnan båda mötena.

 

– De har sina ryssar och efter vad jag har förstått så går det mesta av spelet genom dem.

 

Laget har stundtals under säsongen haft höga högstanivåer. Men samtidigt har laget haft alldeles för låga lägstanivåer.

 

– Vi hade som mål att hänga kvar, sedan genom vilket sätt spelar ingen roll. Men jag tycker ändå att det har gått lite över förväntan. Vi har stått upp riktigt bra stundtals.

 

Boman ser bara möjligheter mot Stjärnan. Han är tro att laget även nästa säsong spelar allsvenskt.

 

– Jag är väldigt positiv. Skruvar vi upp tempot och åker skridskor så ska vi ta dem.

 

– Det känns som att vi är väldigt skridskostarka på många platser. Sedan har vi ju många unga killar och vi kanske går lite mer på stört än tänker defensivt, så det borde i alla fall vara kul att kolla på oss.

 

Text Alexander Jepsen

Av bandystars - 6 mars 2015 08:44

”Vi är redo för allsvenskan”  Upp, ner, upp, ner. Frågan är om det blir ytterligare ett upp för Stjärnan Bandy?

Detta skriver husorganet på webben och i papperstidningen inför matchen


Det är adekvat att kalla Stjärnan för ett berg- och dalbanelag. Sedan 2008 har de pendlat mellan division 1 och allsvenskan. Nu kan det alltså vara dags för en ny sejour i näst högsta serien. Enda hindret är ett dubbelmöte med gamla trätobrodern Skirö/Nävelsjö.

    


– Skirö är ju ett lag som vi mött många gånger och har bra koll på. De kvalade sig upp i allsvenskan mot Tjust i motsvarande kvalrunda som vi ska spela nu förra säsongen. De har inte alls skämt ut sig i allsvenskan, men det stod ganska tidigt klart att de skulle som bäst få kvala sig kvar, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson.

   

Främst får Stjärnan se upp med två gamla bekantingar från Målilla.

 

Daniel ”Glasan” Gustafsson och Filip Fransson gjorde förra säsongen 32 division 1-mål vardera i Målilla. De har fortsatt att följas åt i allsvenskan. Duon har gjort exakt hälften så många mål den här säsongen: 16 vardera.

 

– Givetvis måste vi se upp med dem. Samtidigt tror jag Skirö är mer av ett lag än vad Nitro/Nora var i förra kvalomgången. Skirö har kanske inte de klasspelarna som Mora hade, men jag tror ändå det är ungefär jämbördiga som lag.

 

Första matchen spelas på Arena Oskarshamn på fredagskvällen. Returen äger rum i Sapa Arena i Vetlanda på söndag.

 

– Jag vill inte säga att något önskeresultat eller så. Vi kan till och med ligga under med något mål utan att det är kört, det viktiga är att vi känner att vi är med spel-och målmässigt efter fredagsmatchen.

 

Stjärnan har två allsvenska sejourer de senaste åren. Senast slutade det med en enda lång golgatavandring som ständig jumbo.

 

Per Folkesson tror att föreningen är bättre förberedd nu.

 

– Föreningens ambition har hela tiden varit att vi ska spela allsvensk bandy igen. Det är där vi vill vara. Samtidigt vill vi inte gå upp bara för att. Men nu har vi gett det tre år i division 1, spelat in en hel del yngre killar och börjar närma oss nivån som krävs för att vara ett allsvenskt lag igen, säger Per Folkesson.

 

Hur skulle ni klara er i allsvenskan med laget ni har nu?

 

– Vi är väl medvetna om att vi nog inte skulle räcka till, men det är en bra grund för att bygga ett allsvenskt lag av. Klarar vi kvalet så ska vi göra allt för att ha ett lag som kan hävda sig. Jag skulle säga att vi är redo för allsvenskan.

 

Av bandystars - 5 mars 2015 13:42

SISTA HEMMAMATCHEN DENNA SÄSONG

Imorgon kommer allsvenska Skirö/Nävelsjö BS på besök till Arenan för kvalomgång nummer 2 till allsvenskan. Så kom och stötta grabbarna i en ny chans att ta steget till allsvenskan. Matchstart kl. 19.00, välkomna!

 

Av bandystars - 4 mars 2015 00:15

IF Stjärnan Bandy - Skirö/Nävelsjö BS

 

Arena Oskarshamn 6/3 Kl.19,00


 

Av bandystars - 3 mars 2015 00:15

Det är inte bara i Mello som man får andra chansen utan detta gäller även i kvalet till allsvenskan där Stjärnorna ställs inför en ny motståndare. Första försöket blev Nitro/Nora övermäktigt väntar nu allsvenskt motstånd och om detta är sämre eller bättre motståndare det återstår att se.


Skirö-Nävelsjö lyckades med nöd och näppe undvika en nedflyttning i årets allsvenska serier och med en ynka poäng klarade de en neg. Kvalplats. 4 segra och 2 oavgjorda och 16 förluster blev facit för S/N och nu gäller det att snuva Skirö-Nävelsjö på denna plats för Stjärnorna var det enda lag som snuvade Skirö-Nävelsjö förra säsongen både hemma som borta.


5 – 3 slutade senaste mötet på arenan

 

Vinst borta med 7 - 4 i Sapa Arena och Stjärnan var det enda lag som slog S/N på hemmais.

 


Stjärnans nummer fyra, Kim Björnholm, har fullt fokus på bollen. Skirö/Nävelsjös nummer nio, Petter Johansson, och 21, Linus Karlberg är framme och stör. Stjärnan vann seriepremiären i Vetlanda.


Nu är det kval men i seriesammanhang har det blivit dessa resultat


2013-12-31 Skirö-Nävelsjö BS (h)   5 - 3 Div 1 Södra

2013-11-09 Skirö-Nävelsjö BS (b)   7 - 4 Div 1 Södra

2013-01-26 Skirö-Nävelsjö BS (h)   4 - 4 Div 1 Södra

2012-12-01 Skirö-Nävelsjö BS (b)   2 - 7 Div 1 Södra

2011-01-29 Skirö-Nävelsjö BS (b) 6 - 6 Div 1 Södra

2010-12-11 Skirö-Nävelsjö BS (h)   5 - 3 Div 1 Södra

 

Totalt: 6 3 2 1 29-27 8 (Endast resultat efter full tid)

Av bandystars - 2 mars 2015 13:46


Hemmamediorna skriver om matcherna

Nitro Nora BS är klart för Allsvenskan i bandy.

På söndagskvällen besegrade man IF Stjärnan hemma på Swedice Arena och har därmed gått helt obesegrat genom hela säsongen.

 

I ihärdigt snöfall vann Nitro Nora BS även den andra kvalmatchen mot IF Stjärnan. Söndagens match slutade 8-2 (5-0).

 

Inför den andra kvalmatchen mot IF Stjärnan var förutsättningarna desamma som inför vilken match som helst, åtminstone enligt skyttekungen Tomas Knutson.

 

– Så måste man tänka, säger Knutson. Det kan gå snabbt i bandy.

 

Men efter 5-0 i halvtid sänkte NNBS tempot – och fokus.

 

– Ja, då förstod ju alla att de inte skulle kunna gå ifatt och vi sjönk lite.

 

Stjärnan kunde göra två mål i den andra halvleken, men NNBS skruvade upp när det krävdes och mot slutet av matchen lekte NNBS med motståndarna.

 

– Nu får vi fira den här fantastiska säsongen en tid innan vi börjar träna och planera för Allsvenskan, säger Tomas Knutson. Just nu är det skönt att säsongen gått precis så bra som vi hade hoppats.

 

Nitro Nora BS vet inte hur det känns att förlora vintern 2014/2015 och oavsett vad motståndarna har försökt har NNBS hittat et lösning genom ett tålmodigt försvarsspel, grym skridskoåkning och ett stekhett anfallsspel.

 

– De flesta av spelarna kommer att fortsätta och kanske kan det komma in lite nytt, säger Knutson med ett leende. Vi är ju många som vet vad som krävs i Allsvenskan och det ska bli riktigt kul att vara med igen.

 

Mål mot Stjärnan: Sebastian Brandt 3, Robin Werner 2, Jonas Freberg, Tomas Knutson, Felix Blomqvist.



Nytt kval för Malmbäck


Det blev seger i första matchen för Malmbäck. Men i returmötet blev Frillesås allt för svåra och vann med klara 7–0.


– Vi är fysiskt närvarande men det är inte mycket mer, säger tränaren Anders Bergström.


 


 


Malmbäck har fortfarande chans att nå allsvenskan i bandy. Men då krävs seger i ett nytt dubbelmöte där MIF med största sannolikhet ställs mot Surte.


 


– Vi har inte fått det officiellt, men det är dem vi siktar in oss på och de var också på plats och såg oss här i Frillesås så de har nog fått samma information, säger Bergström.


 


Malmbäck spelar hemma i Stinsen arena på fredag och returen spelas borta på söndag. Precis som i det här första kvalet är det så kallade Uefa-regler som gäller.


 


– Det blir en tuff tillställning, säger Bergström.


 


Få saker var positiva för Malmbäck i Frillesås. Det allra bästa var väl kanske att laget knappast avslöjade så mycket om sig själva för Surte som fanns på läktaren.


 


– Vi har vårt första skott på mål i 71:a minuten och det säger en hel del. Det var regn hela matchen så det blev mycket lyrspel och det behärskar vi inte, säger Bergström som hade sina bästa spelare i Anders Johansson och Axel Henrysson.


Av bandystars - 2 mars 2015 06:56

Det kommer bli Skirö/Nävelsjö BS som står för motståndet i dom två kommande kvalmatcherna.

Första matchen på fredag i Oskarshamn

 

andra på söndag i Vetlanda.

 

Stjärnorna möte Skirö-Nävelsjö föregående säsong och dessa två matcherna vann Stjärnorna men Skirö vann serien och tog sig till allsvenskan. Nu möts de på nytt och det handlar om kval och nya förutsättningar.


Tiden på fredag preliminärt 19,00

Tiden på söndag enl Skirö-Nävelsjö hemsida kl.13,15

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards