Direktlänk till inlägg 24 januari 2015

Waggeryd - Stjärnan 3 - 3 (3-1)

Av bandystars - 24 januari 2015 20:45

IF Stjärnan räddade poäng borta mot Waggeryd skriver radio Kalmar på sin webb. Bandystars tillägger de kom undan med blotta förskräckelsen. Fast de skulle vunnit om det inte funnits massor av OM och Om igen.

 
Det är sällan som Bandystars har möjlighet att se sina Stjärnor på is och förra matchen slutade i fiasko fanns det förväntningar som skulle levas upp till.  11 vinster var facit mot Waggeryd de senaste 10 år som lagen möts i seriesammanhang, men ordspråket att efter varje vinst närmar sig ett lag sin första förlust och i dag som sagt räddade de hedern genom att till slut få oavgjort.


De yttre förutsättningen inte de bästa, på avstånd verkade isen vara spelduglig men när nystandet väl kom rullandes då var den som en skurbrädda. När det sen också började blåsa upp också och snöblandat regn började falla fanns det anledning kanske att känna det är inte roligt att spela bandy under sådana förutsättningar.
Därför blev det lyrornas match allt som ofta där det skapade ett flertal chanser då nedtagningarna främst för Waggeryd inte var de bästa lyckades Stjärnorna inte utnyttja detta till fullo och sen när deras målvakt i första halvlek visa sig vara släpphänt och det skapades retur skrek sig lagledningen sig hesa förgäves då det var kalabalik stundtals framför målet.
Stjärnorna inledde matchen med att spela ut Waggeryd men frågan var om inte Waggeryd var närmast att ta ledningen på en kontring som resulterade i en hörna men den blev resultatlös. Skipandes det rättvisa via ett frislag efter 13:30 då Valerey Savichev nätta nystandet passning Denis-In-Fa-Lin och helt rättvist 1 – 0 till Stjärnorna.


Tyvärr skulle lyckan inte bli så lång för efter 17:29  reducera Waggeryd till 1 – 1. Först såg det ut från Bandystars synvinkel ett långskott som Martin fumlade i målet men det visade sig vara ett skitmål så Martin i halvlek när Victor Hjelm styr in nystandet passning Fredrik Jansson.
Stjärnorna ökade på sin press ånyo men Waggeryd försvarar sig och de avslut som åstadkommes blir halvtama försök fast den där klockrena ribbträffen hördes. Var det lite av en kalldusch efter 23:40  Waggeryd tar ledningen 2 - 1 via en hörna. Martin hade fingertopparna på den men nystandet rasslade till i måltaket underkant via Peter Ekström passningen Carl Larsson


Stjärnorna tycktes hänga lite med huvuden, p.g.a isen kanske då ett spelande lag som vi ändå räknar Stjärnorna vara vill föra nystandet uppåt fick förlita sig på lyror och gå bort sig sen. Nu är det visserligen lika för båda lagen och Stjärnornas backar klarade mestadels av att ta emot lyrorna som kom från ett kontrande Waggeryd. Blev det Waggeryd som spelar sig fram till mål lite tursamt och inte spelmässigt rättvist är det målen som räknas och efter 40:30  3 - 1 Lukas Wahlgren passning Fredrik Jansson. Får Bandystars se ett mer eller mindre uppgivit Stjärnlag hålla sig kvar i första halvlek sista skälvande minuterar. 

Andra halvlek.

Om det lästes räfs som de sa förr vet ingen mer än de närvarande. Däremot vet Bandystars att det var eget beslut som föregick ett målvaktsbyte och Bandystars fick nu se det senaste stjärnskottet i auktion i målet. Om någon hävda Björn skulle vara ringrostig så har han spänsten kvar och rutinen och ett flertal paradräddning lyfter Stjärnorna sitt spel och reducera efter 49:58 Valerey Savichev passning Denis-In-Fa-Lin.


Stjärnan får sen ett ypperligt tillfälle att kvittera efter 61:01 när matchens första utvisning kom en (Fasthållning) av Conny Strandgård i Waggeryd och Stjärnan år straff verkade det vara lite oense vem som skall slå den kanske också var anledningen till att Christian Åström bränner den. Stjärnorna dominera spelet sen men avsluten blir sådär allt som ofta och Waggeryd kommer upp lite då och då med några kontringar räddar Björn upp situationerna.


Lite tröst på den missade straffen passar Christian Åström fram nystandet efter 71:37 till Artem Nikulin som kvittera till 3 – 3.


Hoppet tändes att nu skall väl Stjärnorna göra rycket och när dessutom Waggeryd får 3 utvisade de sista 10 minuterna skulle matchen avgöras men se icke det blev slutresultatet.

En pinne vardera och gladast måste varit Waggeryd och kanske spelade Stjärnorna bort serieledningen också med delad pott.

Noterbart hade varit önskvärt av 11 hörnor resulterat i något men så klart det går att skylla på att nystandet studsade hela tiden och en variant var då att skjuta lyrhörnor.
Noterbart var dock att det skulle funnits 78 åskådarna någonstans såg Bandystars som mest 15 st på läktaren och det satt förvisso fler än dessa i fikarummet i halvlek men inga 78 st.
Noterbart Bandystars var inte ensam stars vid sidan om, Vi var 3 st äldre medelålders starssupporters.  


Stjärnan och Malmbäcken ligger nu båda på 20 poäng och möts i kommande omgång. Problemet är bara att Malmbäck har en match mindre spelad och möter Tjust som ligger trea med 2 poäng efter Stjärnan i morgon (läs söndag). Oavgjort då blir det ett getingbo i kommande omgång men Malmbäck kan också spika igen locket och avgöra seren på egen hand vid vinst.

Radio Kalmar skrev mer
I bandyns division ett mötte idag IF Stjärnan Waggeryds IK. I och med den räddade poängen ligger man nu bara en poäng efter serieledande Malmbäcks IF.

IF stjärnan låg illa till med ett underläge med 3-1 i halvtid i bortamatchen mot Waggeryds IK. Man visade dock prov på god karaktär och lyckades i andra halvlek hålla tätt bakåt samtidigt som man hämtade ikapp underläget och kunde skriva slutresultatet till 3-3 och inkassera en viktig poäng.
Bäste målskytt i Stjärnan blev Valerey Savichev med två mål.


Bandystars skall inte utse någon bättre stjärna som glänste mer än alla de övriga för idag var det lite av ett Stjärnlag som flertalet spelare underskattade sina motståndare.
Kanske var det ett tecken från ovan också att Bandystars inte skall se sina Stjärnor spela live för det blir ofta antiklimax i dessa matcher. Fast sen satt Bandystars och funderade på hemvägen genom gränsbygden mellan Småland och Västergötland att kanske kan det blir en kvalmatch sent om sides.

Elitrapport
Machrapport

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards